Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Suurimmat kivitalotoimittajat

Kivitalojen parhaina puolina pidetään näyttävyyttä, laatua ja kaikenlaista kestävyyttä, kuten pitkäikäisyys, mekaaninen kestävyys, kosteustekninen kestävyys ja ääneneristys. Rakentajat perustelevat myös sen sopivuutta taajamiin, energiataloudellisuutta, helppohoitoisuutta ja edullisuutta pitkän päälle.

 Kuva: Passiivikivitalot

 

Kivitalotoimittajia on hyvin monenlaisia. Kantavina ratkaisuina voi olla

  • betoni tai betoniharkko
  • kevytsoraharkko
  • siporex/kevytbetoni
  • tiiliharkko (Porotherm) tai
  • tiili

Tähän artikkeliin on koottu lyhyet esittelyt Suomen suurimmista kivitalotoimittajista. Merkit on esitelty aakkosjärjestyksessä.

Suurimmat talotoimittajat järjestyksessä löydät täältä: Suurimmat talotoimittajat

 

 

Jämerä Kivitalot

Jämerä-kivitalot rakennetaan karkaistusta kevytbetonista, joka on suomalainen keksintö 30-luvulta. Kevytbetonin ylivoimainen ominaisuus rakennusmateriaalin on sen yksiaineisuus eli seinissä ei ole muovia, eikä lisälämmön-eristeitä, jolloin rakenteet hengittävät oikeaoppisesti. Jämerä-kivitalo on myös palamaton ja energiatehokas, sillä sen massiivikivirunko varaa aurinkoenergiaa.

Jämerän asiakkaat ovat tavallisesti hyvin toimeentulevia, moderneja ja näyttäviä ratkaisuja arvostavia rakentajia, jotka usein rakentavat ison, 2-kerroksisen tai kellarillisen täysin yksilöllisen modernin talon.

Ratkaisevina valintaperusteina Jämerän asiakkaille on ollut valmistajan luotettavuus/toimitusvarmuus, laatutaso ja yksilöllinen suunnittelu.

Rakentajilla yleensä on mielikuva Jämerän hyvistä talomalleista, laadukkuudesta ja yksilöllisestä suunnittelupalvelusta.          

www.jamera.fi

 

Lakka Kivitalot

Lakka Kivitalo on yksilöllinen ja energiatehokas, juuri asiakkaan toiveiden ja budjetin mukainen koti. Vuosikymmenten kivirakentamisen taito yhdistyy sulavasti tämän päivän rakennustrendeihin. Suunnittelu lähtee aina tulevien asukkaiden toiveista, mieltymyksistä ja tarpeista. Lakka Kivitalon saa toteutettua aina juuri toiveiden mukaisena. Ideoita oman kodin toteuttamiseen löytyy valmistajan mallistosta.

Rakennusmateriaaleina ovat Lakan Betoni Oy:n kehittämät valettavat ja hienosaumamuurattavat eristeharkot. Valikoimasta löytyy ratkaisut myös piharakentamiseen, julkisivurappaukseen sekä sisäpintojen tasoittamiseen.

Lakka Kivitalon asiakkailla valintaperusteena on usein laatu, talon ulkonäkö, lämpötaloudellisuus, yksilöllinen suunnittelu ja luotettava valmistaja.

Rakentajille on jäänyt mielikuva ulkonäöltään kauniita ja laadukkaita taloja valmistavasta tehtaasta.

www.lakkakivitalot.fi

 

 

Lammi-Kivitalot

Lammi-Kivitalot on Suomen suurin kivitalotoimittaja. Talojen runkomateriaalina käytetään lämpöeristettyjä betoniharkkoja ja jokainen talo suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Lammi-Kivitalojen asiakas on tyypillisesti hyvin toimeentuleva, johtavassa asemassa oleva ja näyttäviä ratkaisuja arvostava oman kodin rakennuttaja. Lammi-kivitalo on usein iso, 2-kerroksinen, moderni, rapattu, kellarillinen talo.

Lammin asiakas perustelee muihin talotehtaisiin verrattuna poikkeuksellisen usein valintaansa talon laadulla, talon ulkonäöllä, valmistajan luotettavuudella ja erityisesti omilla tai tuttavan kokemuksilla/asiantuntijan suosituksella.

Rakentajat yleisesti mieltävät Lammi-Kivitalot luotettavaksi toimittajaksi, jolla on kauniit ja laadukkaat talot.

Lammin asiakkaat ovat tyytyväisiä talonsa toimitukseen ja tehtaaseen.

www.lammi-kivitalot.fi

 

Passiivikivitalot

Passiivikivitalot suunnitellaan aina asiakkaan toiveiden mukaisesti siten, että perhe saa laadukkaan, nykyajan passiivienergialuokan kivitalon. Passiivikivitalo on kokonaisuus, johon kuuluu kaikki rakennuksen keskeiset komponentit anturasta vesikattoon asti suunnitteluineen.

Passiivikivitalon Kosteusturvakodin tekniset ratkaisut valittiin kosteusturvallisen rakentamisen parhaaksi tuoteinnovaatioksi Suomen Rakennusfysiikka 2015- seminaarissa.

Passiivikivitalojen valintatekijänä korostuu voimakkaimmin laatu, yksilöllinen suunnittelu ja myyjän luotettavuus/ammattitaito.

www.passiivikivitalot.fi

 

 

Porotherm-kennoharkkotalo

Porotherm-kennoharkkotalo on tiilitalouutuus Suomessa. Sen runkorakenteena ovat kennomaiset massiiviharkot, joissa ei tarvita erillistä lämmöneristettä. Viisikymmentä senttiä paksun ulkoseinän eristeenä toimii ainoastaan kennoharkkojen sisällä oleva ilma. Rakennetta voidaan pitää erittäin kestävänä ja toimintavarmana.

Porotherm-runko on rakenteena kuiva, mikä mahdollistaa sisäpuolisten töiden sekä julkisivurappauksen aloittamisen lähes välittömästi muurauksen jälkeen. Rakentamisaika lyhentyy siten merkittävästi. Porotherm-talon voi myös vuorata tiilellä, mikä takaa talolle pitkän, energiataloudellisen ja huoltovapaan elinkaaren.

Porotherm-kennoharkkotalon voi hankkia joko runkomateriaalitoimituksena tai yhteistyökumppanien kautta eri valmiusasteisiin rakennettuna. Wienerberger avustaa tarvittaessa täystiilitalon suunnittelijan ja toteuttajien valinnassa.

www.wienerberger.fi

 

 

Potius

Potius kivitalot

Potius Oy on perustettu vuonna 2001. Potius on kivitalorakentamisen asiantuntija, joka tarjoaa pientalorakentajille joustavia, yksilöllisiä ja laadukkaita ratkaisuja kellareista kivitalojen runkotoimitukseen asti.

Asiakkaat saavat tuotteensa turvallisesti yhdestä paikasta eli suunnittelun, materiaalit ja asennuksen. Kaikki kohteet toteutetaan betonielementeillä, joka on tiivis ja yhtenäinen rakenne. Potius-kellari toteutetaan sandwich-elementeillä ja Potius-kivitalot eristerapattuina, joissa eristevahvuus voidaan kasvattaa jopa passiivitalon vaatimuksiin asti.

www.potius.fi

 

 

Tiileri

Tiilerin talo opt

Tiilerin täystiilitalossa arvostetaan erityisesti helppohoitoisuutta, kestävyyttä, ulkonäköä ja edullisuutta pitkällä tähtäimellä. Täystiilitalo on terveellinen, sillä hengittävä materiaali pitää huoneiden kosteustasapainon sopivana eikä rakenteista haihdu mitään allergisoivia aineita.

Tiilitalon massiivirakenne varaa lämpöä ja säästää myös lämmityskuluissa. Erityisesti taajama-alueilla arvostetaan täystiilitalon hyvää ääneneristävyyttä.

www.tiileri.fi

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>