Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Tiileri

Tiileri on kotimainen yritys, joka on valmistanut poltettuja tiiliä jo yli 70 vuoden ajan. Nykyään Tiileritehtaat käsittää kolme tehdasta: Seppälän Tiili Oy, Keramia Oy ja Ylivieskan Tiili Oy. Yrityksen tarina on alkanut viiden veljeksen yrityksestä, joka valmistivat savesta salaojaputkia.

Tähän päivään tultaessa on Tiileri toimittanut tiiliä ja tulisijoja jo useammalle rakentajasukupolvelle. Tiileri on useille rakentajille tuttu merkki, sillä yrityksen laajasta tuotevalikoimasta toteutetaan takkojen, tulisijojen ja hormien lisäksi myös tiiliä ja tiililaattoja julkisivuihin. 

Tuote

Tiilerin perustuote eli poltettu tiili valmistetaan pääasiassa savesta. Tummien tiilien raaka-aine saadaan kotimaasta tehtaiden läheisyydestä, vaaleiden tiilien tuodaan ulkomailta. Rakentajien mielestä poltetusta tiilesta tehtyjen rakennusosien etuja ovat mm. pitkäikäisyys, helppohoitoisuus, paloturvallisuus, kosteudenkestävyys, lämmönvarauskyky ja kaunis ulkonäkö. Tiiltä käytetäänkin pientalorakentamisessa monipuolisesti. Äänieristävyys on täystiilirakenteessa omaa luokkaansa. Tiili on myös allergisoimaton materiaali, jossa home ei kasva. Se myös tasaa sisäilman kosteustasapainoa. Tiili ei myöskään pala, sillä Tiilerin tiilet on jo poltettu yli tuhannessa asteessa.

 

tiileriuus

Mallisto

Tiilerillä on laaja mallisto erilaisia tiilestä valmistettuja tuotteita.

Poltetusta tiilestä tehty julkisivu on suosittu, sillä se on käytännössä huoltovapaa ja tästä syystä myös elinkaarikustannuksiltaan edullinen. Uusissa taloissa myös kosteiden tilojen seinät rakennetaan kivipohjaisista materiaaleista, sillä ainoastaan kivipohjaiset materiaalit ovat kosteuden kestäviä ja lahoamattomia, yhtenä suosituimmista ratkaisuista on poltettu tiili. Noin puolet tulisijoista ovat tiilirakenteisia ja Tiileri on johtava tulisijatoimittaja. Tiilipiippu on suosittu ratkaisu erityisesti silloin, jos samaan piippuun halutaan useampia hormeja. Tiilipiipun valinneet arvostavat myös sen lämmönvarauskykyä. Tiililattia on näyttävä ja kestävä vaihtoehto erityisesti lattialämmityksen seuraksi ja kovalla kulutukselle joutuvissa tiloissa. Tiililaattoja on saatavilla eri värisinä, kokoisina ja muotoisina. Erityisillä porraskulmilla syntyy myös viimeistelty lopputulos esim. kellarin kiviportaisiin. Tiilerin pihapiirituotteisiin kuuluvat grillit, pihatiilet, aidat ja tiilimurskeet.

 

Edustajat

Tiilerin tuotteita myyvät rautakaupat ja yhteistyökumppanit kautta maan.

Lisätiedot

www.tiileri.fi

 

Lue lisää Tiileristä Suomirakentaa.fi sivustolta

Tiileri-tietotaidolla on perinteet

 

index

 

Seppälän Tiili Oy
Kyröntie 504
21450 Tarvasjoki

Puh. 02 484 300

www.tiileri.fi

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot