Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

NIBE Energy Systems Oy

NIBE Energy Systems on Pohjoismaiden suurin lämmitysjärjestelmien tuottaja ja samalla markkinajohtaja Pohjois-Euroopassa pääpainopisteenään lämpöpumput sekä lämminvesivaraajat. NIBE Group työllistää n. 14 000 työntekijää ja harjoittaa liiketoimintaa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Konserniin kuuluu kolme liiketoiminta-yksikköä; NIBE Climate Solutions, NIBE Element ja NIBE Stoves. NIBE Energy Systems Oy edustaa Suomessa NIBE-konsernin lämpöpumppuja ja lämminvesivaraajia tuotemerkeillään NIBE, Haato ja Metro.

 

NIBE maalämpö

Maalämpö on puhdasta auringon lämpöä. Maassa ja kalliossa lämpöä on niin paljon, että se ei järkevästi mitoitettuna lopu edes talvella - uusiutuvaa energiaa on saatavissa aina tarvittaessa Suomen vaativassa ilmastossa.

Maalämpö on kasvattanut viime vuosina rajusti suosiotaan sekä omakotien uudisrakentamisessa että lämmityksen uudistamisessa. Maalämmön asentaminen jo rakennettuun taloon on helppoa erityisesti silloin, jos talossa on jo ennestään vesikiertoinen lämmitys. 

Maalämmön suosiota selittävät ennen kaikkea edulliset käyttökulut, sillä parhaimmillaan maalämpö säästää lämmityksessä jopa 75 %. Monille myös maalämmön ekologisuus, helppokäyttöisyys ja huolettomuus sekä mahdollisuus maaviilennykseen ovat tärkeitä valintaperusteita.

NIBE on Suomen suosituin maalämpöpumppumerkki. Yksi menestyksen salaisuuksista on kattava valikoima, josta on löydettävissä sekä investoinnin että energiansäästön kannalta optimaalinen ratkaisu niin uuteen kuin remontoitavaan taloon, ja myös suuriin kiinteistöihin kuten rivi- ja kerrostaloihin. NIBEn valikoimassa on myös useita invertterimaalämpöpumppuja. Lämpöpumppu mukautuu automaattisesti talon energiantarpeeseen. Kun lämpöä ja lämmintä vettä tarvitaan enemmän, lisää lämpöpumppu tehoa ja kun tarve on vähäisempi, laskee lämpöpumppu tehoaan automaattisesti. Lämpöpumpun toimiessa aina oikealla teholla ovat lämmityskustannukset mahdollisimman alhaiset. Kaikissa NIBEn invertterilämpöpumpuissa on myös NIBE Uplink -etävalvontapalvelu vakiona.

Parhaiten sopivan maalämpöratkaisun kartoittaa ja laskee koulutettu NIBE jälleenmyyjä. NIBEn kotisivuilta löytyvät lähimmät jälleenmyyjät. Sivuilla voi täyttää myös omaa taloa koskevan mitoituspyynnön paikallisedustajan yhteydenottoa varten.

Lue lisää: NIBE: Miksi edes ajattelisit muuta - Maalämpö on oikea ratkaisu

 

NIBE ilma-vesilämmitys

Ilma on täynnä auringon uusiutuvaa energiaa. Sitä on helppo kerätä lämmitykseen. NIBE ilma-vesilämpöpumput siirtävät ulkoilman energiaa rakennuksen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään säästäen jopa 60 % lämmitysenergian kulutuksesta. Merkittävä etu pelkkää ilmaa lämmittäviin laitteisiin verrattuna on mahdollisuus säästää ympäri vuoden, sillä ilma-vesilämpöpumppu lämmittää myös käyttöveden, joka normaalisti haukkaa viidenneksen talon käyttämästä energiasta. Kaikki NIBE ilma-vesilämpöpumput kykenevät tuottamaan lämmityksen lisäksi viilennystä. Yhdellä ulkoyksiköllä voi siten taloon tuoda myös viilennyksen.

Ilma-vesilämmitys sopii niin uudis- kuin korjausrakentamiseen pientalosta isoon kiinteistöön. Erityisen suositeltavaa ilma-vesilämpöpumppu on kohteissa, joissa lämmitysenergian tarve on merkittävä eikä tontille voi tai ei haluta lämmönkeruuputkistoa tai porakaivoa. Erityisen hyvin ilma-vesilämpöpumppu sopii taloon, jossa olemassa oleva vanha, mutta toimiva lämmityskattila halutaan säilyttää, mutta samalla lämmityskuluja halutaan pienentää merkittävästi. Tämä käy helposti, sillä asennus on nopeaa. Ainoa edellytys on, että lämmitys on vesikiertoinen, yleensä patteri- tai lattialämmitys.

Kaikki NIBE ilma-vesilämpöpumput ovat invertteriohjattuja, eli ne mukautuvat automaattisesti talon energiatarpeeseen. Kun lämpöä ja lämmintä vettä tarvitaan enemmän, lisää lämpöpumppu tehoa ja kun tarve on vähäisempi, laskee lämpöpumppu tehoaan automaattisesti. Lämpöpumpun toimiessa aina oikealla teholla ovat lämmityskustannukset mahdollisimman alhaiset.

Ulkoilmasta saatavan ilmaisenergian määrä laskee kaikkein kovimmilla pakkasilla, joten ilma-vesilämpöpumppu tarvitsee rinnalleen joka tapauksessa myös varalämmitysjärjestelmän, joko sähkön (useissa NIBEn ilma-vesilämmitystuotepaketeissa valmiiksi sisäänrakennettu) tai muun. Parhaiten sopivan maalämpöratkaisun kartoittaa ja laskee koulutettu NIBE jälleenmyyjä. NIBEn kotisivuilta löytyvät lähimmät jälleenmyyjät.

 

NIBE poistoilmalämmitys

Poistoilmalämpöpumppu ottaa talteen talon poistoilmaan sitoutunutta lämpöä ja säästää lämmityskustannuksissa noin 40 - 50 %. Poistoilmalämpöpumppu sopii ennen kaikkea uudisrakennuksiin, sillä nykyisin niihin suunnitellaan myös poistoilmalämpöpumpulle sopiva ilmanvaihtokanavisto. NIBE-poistoilmalämpöpumput mahtuvat  pieneen tilaan ja ovat myös hankintakustannuksiltaan kilpailukykyinen vaihtoehto, koska ne hoitavat sekä kodin lämmityksen, ilmanvaihdon että käyttöveden lämmityksen. Markkinoilla on myös poistoilmalämpöpumppuja, joissa lämpöpumppu lämmittää vain käyttöveden ja tuloilman huonetiloihin sopivaksi, mutta kodin lämmitykseen ne eivät jaa lämpöä. Tällöin huonetilojen lämmitykseen tarvitaan muu lämmitys.

Uusimmat, invertterikäyttöiset NIBE poistoilmalämpöpumput ovat niin tehokkaita, että ulos puhallettava ilma on selvästi pakkasella vaikka ulkona on lämpöasteita. Lämpöä ei siis kerätä pelkästään sisäilmasta, jonka määrä on rajallinen, vaan myös ulkoilmasta.

Poistoilmalämpöpumppu yhdistää lämmityksen ja ilmanvaihdon

 

NIBE aurinkosähkö

NIBE aurinkokeräinjärjestelmä voidaan liittää maalämpöpumppuihin, poistoilmalämpöpumppuihin, ilma-vesilämpöpumppuihin sekä käyttövesivaraajiin. Tällöin lämpöpumppu hyödyntää aurinkosähköä lämmittäen sitä käyttäen vettä ennakkoon viileää iltaa ja yötä varten. Aurinkokeräimen avulla voi säästää energiaa lähes koko vuoden.

 

Lämmityksen etävalvonta – NIBE Uplink

NIBE Uplink on nopea, helppokäyttöinen ja tehokas palvelu, jonka avulla seuraat ja ohjaat NIBE lämmitysjärjestelmäsi toimintaa missä ja milloin vain. NIBE Uplink huolehtii, että järjestelmässäsi on siihen parhaiten sopiva ohjelmisto. NIBE Uplinkistä voit ladata viimeisimmän ohjelmaversion ja päivittää lämpöpumppusi.

NIBE Uplinkin avulla saat nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä, lämpöpumpusta ja sen tämänhetkisestä tilasta. Saat havainnollisen ja hyvän lähtökohdan lämmityksen ja käyttöveden seurantaan ja ohjaukseen. Mahdollisen käyttöhäiriön sattuessa saat ilmoituksen siitä sähköpostitse, mikä mahdollistaa nopeat toimenpiteet.

Kun käytössäsi on NIBE Uplink, saat myös Smart Price Adaption pörssisähköohjauspalvelun käyttöösi.

 

Kodin viilennys NIBE lämpöpumpun avulla

NIBEn maalämpöjärjestelmät voidaan valjastaa tuottamaan myös edullista viilennystä kesällä Cool-IN viilennysjärjestelmän avulla. Puhallinkonvektorin avulla huoneiden liikalämpö siirretään maalämmön keräysputkistolla maaperään ja talon lämpötila säilyy miellyttävänä myös hellepäivinä. Koska maaviilennyksessä ei viileyttä tarvitse tehdä, sitä vain pumpataan kaivosta, sähkön tarve on hyvin pieni. Siksi maaviilennystä joskus kutsutaan ilmaisviilennykseksi.

llma-vesilämpöpumppua voi lämmityksen lisäksi käyttää viilennykseen, viilennystä varten ilma-vesilämpöpumpun toimintasuunta vain vaihdetaan. Cool-IN viilennysjärjestelmä on liitettävissä kaikkiin NIBE ilma-vesilämpöpumppuihin.

 

Sähkökattilat ja varaajat

NIBE valmistaa vuosien kokemuksella myös perinteisiä sähkökattiloita ja lämminvesivaraajia. Tuotteiden komponentit ja rakenteet pyritään optimoimaan pitkää käyttöikää ja energiataloudellisuutta ajatellen ja moderni, tehokas valmistus auttaa pitämään myös laitteiden hinnat kohtuullisina. NIBE lämminvesivaraajia löytyy pienistä mökkivaraajista aina suuriin kiinteistökokoluokan varaajiin.

NIBE lämminvesivaraajat

 

Jälleenmyyjät

NIBE- ja Haato-tuotteita myyvät hyvin varustetut LVI-liikkeet ympäri maan. NIBEn kotisivuilta löytyvät mm. jälleenmyyjät ympäri maan, tuotetietoutta ja säästölaskelmia.

NIBE Energy Systems Oy:n kotisivut löydät osoitteesta:  www.nibe.fi

 

nibelogo

Yhteystiedot

Nibe Energy Systems Oy

www.nibe.fi

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot