Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Takkavalmistajat rakentajan puntarissa

Tässä artikkelissa on lyhyet esittelyt tunnetuimmista tulisijatoimittajista. Rakentajien arvostelut eri tulisijojen yhteyteen on saatu tutkimuksesta, jossa 2019 tulisijan taloonsa hankkineet omakotirakentajat kertovat valintojaan, mielipiteitään ja kokemuksiaan. Tutkimustiedon pohjalta on haluttu kertoa, missä eri merkit ovat vahvoja suhteessa muihin merkkeihin. Tulisijojen esittelyä päivitetään myös suomirakentaa.fi -sivustolla. Hankitun tulisijan pintamateriaalina suosituimpia ovat rappaus, keraaminen laatta, metalli ja vuolukivi.

 

Seuraavassa on Omakotirakentajien suosituimmat tulisijavalmistajat suuruusjärjestyksessä ja valitun tulisijan pintamateriaalien osuudet.

 

Tiileri

Tiileritehtaat on kolmen tehtaan kokonaisuus. Jokaisella tehtaalla on oma tiilivalikoima ja palveluorganisaatio. Yhdessä ne luovat rakentajalle monipuoliset malli- ja värivaihtoehdot. Uusin mallisto sisältää myös pienempiä ja kevyempiä tulisijavaihtoehtoja. Tiileri on valtakunnallinen toimija ja on palvellut rakentajia jo 60 vuotta. Noin puolet tulisijoista on tiilirakenteisia ja Tiileri on johtava tiilitulisijatoimittaja. Tiilerin mallistosta löytyy moderneja ja klassisia tulisijoja jokaiseen makuun ja pintamateriaalin voi valita useista eri vaihtoehdoista muuhun sisustukseen ja omaan makuun sopivaksi.

Näyttökuva 2016 05 02 opt

 

Rakentajat yleensä arvostavat Tiilerin hyviä malleja, laatua ja edullisuutta.

Tiilerin uunin valinneet perustelivat valintaansa muihin valmistajiin verrattuna tavallista useammin uunin suurella lämmitysteholla, hitaalla lämmön luovutuksella, tuotteen laadulla, sopivalla mallilla ja edullisella hinnalla sekä muurarin suosituksella.

Vinkkilähteenä Tiilerin uunin hankkineelle oli usein toiminut muurari ja usein myös lehti-ilmoitus.

Tutustu tarkemmin: www.tiileri.fi

 

NunnaUuni

NunnaUuneja on valmistettu teollisesti jo vuodesta 1982 Pohjois-Karjalan Nunnanlahdessa. Mallistossa on täysvuolukivisten varaavien takkojen, takkaleivinuunien, leivinuunien ja liesitakkojen lisäksi myös kevyempiä varaavia Calor-injektoritakkoja, joiden sisus tehdään Mammutti-vuolukivestä sekä Deko-kevyttulisijoja. Pinta- ja ulkomuotovaihtoehdot sekä ilmeikkäät kivipinnat antavat monia mahdollisuuksia erilaisiin sisustustyyleihin.

NunnaUuni varaa suoritustasoilmoituksen mukaan kokoonsa nähden tulisijoista eniten lämpöenergiaa. Paino yksin ei ratkaise. Sitä miellyttävämpää ja pidempään kestävää lämpöä tulisijalla saa 1-3 vuorokauden ajan, mitä enemmän energiaa (kWh) tulisija varaa.

NunnaUunin patentoiman Kultainen Tuli -palomenetelmän ansiosta puunpolton päästöt ovat pudonneet minimiin ja alittavat jo nyt vuoden 2022 EcoDesign-päästörajat. Varaavien NunnaUuni-tulisijojen toimitukseen sisältyy aina asennus.

Rakentajien mieleen on jäänyt mielikuva NunnaUunin laadukkaista ja kauniista tulisijoista ja asennuspalvelun saatavuudesta.

NunnaUunin tulisijan valinneilla ratkaisevana valintaperusteena ovat useimmiten mallin sopivuus, hidas lämmön luovutus ja laatutekijät.

NunnaUunin asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä tulisijamyyjään, valmistajaan ja tulisijatoimitukseen.

Tutustu tarkemmin: www.nunnauuni.fi

 

Uunisepät

Turun Uunisepät on Pohjoismaiden suurin nykyaikaisten kaakeliuunien valmistaja. Yritys on toiminut vuodesta 1982 ja asentanut yli 130 000 varaavaa takkaa Suomessa. Uuniseppien omat studiot palvelevat 12 paikkakunnalla ympäri Suomea. Varaavien takkojen runkoaineena käytetään suomalaisesta kallioperästä rouhittua Oliviinikiveä. Oliviinikivi on puhdas luonnon tuote, joka varaa tehokkaammin lämpöä kuin useimmat tulisijamateriaalit ja luovuttaa sitä tasaisesti ja pitkään. Uunisepät takoissa hyödynnetään uusinta tekniikka ja takkojen hyötysuhde on jopa 85 %. Rungolle Uunisepät antaa 5 vuoden takuun. Uunisepät takkaleivinuuneissa on aito leivinuuni.

Uuniseppien kokonaispalveluun kuuluu koko tulisija-paketti perustuksesta piippuun. Palveluun kuuluu mm. ilmainen tekninen kotikäynti ja suunnittelu, tarvittaessa vanhan takan purku ja poiskuljetus, pohjanvahvistukset, palomuuri, hormi sekä pellitykset. Uunisepillä on maan kattava asennusverkosto, takat toimitetaan aina asennettuina ja takuutyönä. Uunisepät on jo vuosia ollut Suomen suosituimpia takkavalmistajia

Rakentajille yleisesti on jäänyt Uunisepistä mielikuva hyvistä malleista, hyvännäköisistä ja laadukkaista uuneista, hyvästä myyntipalvelusta sekä hyvästä asennuspalvelusta. Uunisepät on kokonaiskuvaltaan koko ryhmän ykkönen.

Uuniseppien tulisijan kotiinsa valinneet rakentajat perustelivat valintaansa muihin valmistajiin verrattuna tavallista useammin talopakettiin sisältymisellä, asennuspalvelulla, hyvällä myyntipalvelulla ja mahdollisuudella vaihtaa talopaketin tulisijamallia. Kaunis ulkonäkö ja hyvät mallit ovat myös olleet ratkaisemassa valintaa.

Tutustu tarkemmin: www.uunisepat.fi

 

 

Tulikivi

Tulikivi on pörssinoteerattu perheyhtiö, jonka toiminta alkoi v. 1980. Yritys työllistää noin 220 henkilöä ja sen laaja myymäläverkosto, Tulikivi-studiot, palvelee yli 25:ssä kotimaan kaupungissa. Tulisijojen rungot valmistetaan Pohjois-Karjalasta louhitusta vuolukivestä sekä ekologisesta kierrätysmateriaalista, keramiikkamurskeesta, valmistetusta massasta. Sekä vuolukivi- että keraamiset tulisijat ovat lämpöä varaavia ja luovuttavat sitä miellyttävän tasaisesti ja pitkään.

Mallistossa on myös vesikiertotakkoja, joiden lämmittämä vesi voidaan hyödyntää esim. lattialämmityksessä. Uusi mielenkiintoinen vaihtoehto on Tulikiven helppokäyttöinen Karelia-takka, joka toimii yhtä hyvin puulla ja pelletillä. Tulikiven takat läpäisevät maailman tiukimmat päästönormit ja niitä myydään laajasti myös Suomen ulkopuolelle. Tuotteet toimitetaan aina asennettuina, kokonaispalveluna. Tulikiven tuotevalikoimaan kuuluvat myös laadukkaat kiukaat sekä kestävät sisustuskivet, kuten kivitasot ja -laatat.

Tulikiven nykyiset takat ovatkin monipuolisuudessaan nykyaikaisen uudisrakentajan erinomainen vaihtoehto: lämmön tuotto, helppo pellettikäytön mahdollisuus, vesitakka, ruuanlaittomahdollisuus, tunnelma.

Rakentajat yleisesti arvostavat Tulikiven tuotteissa hyviä uunimalleja, laadukkaita ja hyvännäköisiä tulisijoja sekä asennuspalvelua. Tulikivi saa liki jokaisessa ominaisuudessa ryhmän parhaat arvostukset.

Rakentajille ratkaisevana valintaperusteena Tulikiven tulisijaa valitessa oli usein kuuluminen talopakettiin.

Asiakkaat arvostavat Tulikiven erinomaiseksi tyytyväisyydessä myyjään, toimitukseen ja valmistajaan, joissa kaikissa kolmessa Tulikivi saa korkeimman arvosanan.

Tutustu tarkemmin: www.tulikivi.fi

 

Wienerberger

Wienerberger on maailman johtava tiilituotteiden valmistaja ja markkinoija. Kaikkiaan konsernilla on toimintaa yli 30 maassa. Suomessa yrityksellä on toimipiste Helsingissä ja tehdas Korialla.

Wienerbergerin tuotevalikoimasta löytyvät tiilituotteet tulisijan ja hormin muuraukseen. Terca-tiilistä voi toteuttaa yksilöllisen, muuratun tulisijan omien toivomusten ja tarpeiden mukaan. Tiilien runsas väri-, pinta- ja kokovalikoima tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa kodin arkkitehtuuriin, sisustukseen ja henkeen sopivan tulisijan. Puhtaaksimuurauksen lisäksi tulisija voidaan kaakeloida, rapata, slammata (ohutrapata) tai maalata.

wienerberger takka kuv opt

Tiilestä muuratun tulisijan hyvä lämmönvarauskyky perustuu materiaalien lisäksi sen kokonaismassaan. Massiivisena rakenteena muurattu tulisija varaa ja tasaa asunnon lämpöä, vaikka sitä ei lämmitettäisikään. Alhaisen pintalämpötilan vuoksi tiilestä muurattu tulisija luovuttaa lämpöä hitaasti ja pitkään; lämpötila ei nouse kiusallisen korkeaksi pitkänkään lämmitysvaiheen aikana, joten se on myös turvallinen.

Wienerbergerin elementtirakenteinen lämpösydän valmistetaan tulenkestävästä valumassasta ja sen kokoaminen käy nopeasti. Lämpösydämen yksilöllisen kuorimuurauksen voi tehdä puhtaaksimuurattuna tai pinnoittaa muuraus asiakkaan haluamalla tavalla.

Tutustu tarkemmin: www.wienerberger.fi

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot