Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Bitumikatto vai huopakatto?

Kerabit:

Nykyajan bitumikatto ei ole ominaisuuksiltaan huopakatto, vaikka sitä niin kutsutaankin.

Bitumikatteiden teollisen valmistuksen historia Suomessa juontaa juurensa yli sadan vuoden taakse. Ihan ensimmäiset ”bitumikatot” rakennettiin tervaan kastetuista paperiarkeista, jotka naulattiin aluslaudoitukseen ja sen jälkeen kaadettiin päälle tervaa ja hiekkaa, joka poljettiin kiinni alustaan.

 

Huopakatteesta bitumikatteeksi

Nykyajan bitumikatteet, joita edelleen huopakatteiksikin kutsutaan, eroavat rakenteeltaan huomattavasti 50-luvun varsinaisista huopakatteista. Suurimmat muutokset tapahtuivat 1970-luvun loppupuolella, kun kumibitumi eli SBS-modifioitu bitumi yleistyi.

Tämän päivän vahvat tukikerrokset yhdistettyinä kumibitumiin antavat lopputulokseksi ominaisuuksiltaan erinomaiset katteet. Tuotteet ovat pitkäikäisiä, elastisia ja kylmäominaisuuksiltaan toimivia.

 

Bitumikaton hyvät puolet

Kaikilla katemateriaaleilla on omat hyvät puolensa. Tähän on koottu muutamia argumentteja siitä, miksi valitsisit juuri bitumikaton. Bitumikatolla on monia hyviä puolia:

• pitkäikäinen, 1970-luvulla rakennetut kumibitumikatot toimivat edelleen

• hiljainen, ei kuulu sateen ropina sisälle

• elastisuus, soveltuu hyvin monimuotoisillekin katoille

• katteen karkean pinnoitteen ansiosta lumi pysyy hyvin katolla, eikä putoa ohikulkijoiden niskaan

• katteen ulkonäkö kestää vuosien saatossa: pinnoite ei ruostu eikä irtoa ja säilyttää hyvin värinsä

• paljon vaihtoehtoja, löytyy teknisesti ja esteettisesti sopiva vaihtoehto kaikille katoille

• aina kaltevuuteen 1:20 asti löytyy tuotteita, jotka omatoimirakentajankin on mahdollista asentaa (helppo työstää koukkuteräisellä mattoveitsellä)

• kestävä ja tiivis: täyspuualusta lisää tiiviyttä ja vakauttaa koko talon rakennetta

• kokonaistaloudellinen (kokonaisrakenne + asennus + huolto).

 

Miksi juuri Kerabit?

Kerabit on laadukas kotimainen bitumituotemerkki. Kerabit-bitumikatteilla on avainlippumerkki osoituksena korkeasta laadusta ja kotimaisesta työstä. Kerabit-bitumikatteita on valmistettu Lohjan tehtaallamme jo vuodesta 1955, ensin tuotemerkillä Pikipoika ja vuodesta 2003 Kerabit-tuotemerkillä.

Valikoimastamme löydät monia vaihtoehtoja:

• bitumipaanukate: kolme erilaista mallia, perinteinen Kerabit K+, aaltomainen Kerabit S+ ja moderni nelikulmainen Kerabit L+, jokaisesta useita värivaihtoehtoja

• Kerabit K Easy: nopeasti asennettava bitumipaanukate, ei irtirevittävää muovia

• kolmiorimakate Kerabit 7: soveltuu katoille, joiden kaltevuus on 1:3 tai jyrkempi, antaa ilmettä suurillekin lappeille, useita värivaihtoetoja

• tiivissaumakate Kerabit 10+: eleettömän tyylikäs, useita värivaihtoehtoja, lisäksi raidallinen tiivissaumakate Kerabit 3D sekä kaksikerroskate Kerabit Dual, viimeksi mainittujen väri harmaa. Kerabit-valikoimasta löydät myös kaikki bitumikaton tarvikkeet sekä hitsattavat ammattituotteet loiville katoille.

 

Lisätietoa Kerabit-tuotteista ja lähimmän jälleenmyyjän löydät osoitteesta: www.kerabit.fi 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot