Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Uutisia

Piharakennukset

Terassit

PihaterassiVarsinkin kesällä loma-asunnolla vietetään paljon aikaa ulkona, hyvällä suunnittelulla saadaan ulkotiloista viihtyisiä ja toimivia kokonaisuuksia. Katetut terassit ovat luonnollisia jatkeita mökille. Terassi antaa suojan ruokailulle ja oleskelulle jopa pienellä sateella.

Myös lasitetut terassit ovat yleistyneet mökeillä koska ne antavat mahdollisuuden nauttia kesästä säästä riippumatta. Lasiseinät suojaavat sateelta ja tuulelta ja aurinkoisella säällä ne voidaan avata. Lasitetulla terassilla on myös mahdollista pidentää ulkona oleskelua aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn etenkin, mikäli terassi varustetaan infrapunalämmittimillä. Lasiterasseja on tarjolla monenlaisia alkaen pelkästä lasituksesta aina talvilämpimiin viherhuoneisiin tai talvipuutarhoihin. Joskus riittää jo pelkkä yhdeltä suunnalta suojaava tuulensuojakin parantamaan oleskelun nautittavuutta huomattavasti.

Kesäkeittiöt ja grillikatokset

Suomalaiseen mökkeilyyn kuuluu oleellisena osana ruoanlaitto ulkona. Grillaus, savustus ja parilointi sujuvat miellyttävästi erillisessä katoksella varustellussa kesäkeittiössä ja samalla ruuankäryt pysyvät poissa asuintiloista. Kun kesäkeittiö on katettu, on ulkokokkailu riskitöntä myös sateen uhatessa. Riittävän suuri katos suojaa myös ruokailijoita. Grilli voi olla tavallinen pieni pallogrilli, kaasugrilli, maahan ladottu kasa tiiliä tai suurempi kokonaisuus, jossa on huomioitu kaikki ruuanvalmistukseen liittyvät toiminnot. Tiilivalmistajilta on saatavana grillejä ja kesäkeittiöitä varten valmiita muurausohjeita, joista selviävät niin työmenetelmät kuin materiaalimenekitkin.

erilaisten_rakennusten_yleisyyksia_loma-asunnolla

 

Varastot ja aitatPihavaja

Monet haluavat mökillensä myös erillisen varasto- tai aittarakennuksen jossa voi säilyttää esimerkiksi puita ja muita tavaroita, joita ei haluta varastoida sisälle. Eristämättömät varastorakennukset ovat suhteellisen yksinkertaisia rakennettavia, jotka syntyvät näppärältä tekijältä nopeasti. Piharakennuksia löytyy myös valmiina paketteina rautakaupasta, pienen vajan tai katoksen tarpeet voi ostaa jopa henkilöauton peräkärryyn mökkimatkalla. Yhtenäistä miljöötä tavoiteltaessa mökkivalmistajilta kannattaa kysellä jo loma-asuntoa suunniteltaessa, minkälaisia varasto- tai aittarakennuksia heillä on tarjota.

 

 

 

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

 

 

vertia banneri

   srfb

oksbanne2

 

 

 

 

caro_vartt

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot