Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Suomirakentaa markkinakatsaus 6/2017: Markkinat kasvussa, mutta asunnot liian pieniä

Uusin Suomirakentaa markkinakatsaus kokoaa yhteen rakentamisen tuoreet tilastot. Lisäksi esittelemme mielenkiintoisia tuloksia liittyen suomalaisten asumisviihtyvyyteen, haluihin ja toiveisiin.

Katsauksen löydät alla olevasta linkistä:

 markkinakatsaus nappi

Rakentaminen käy kiivaana vuonna 2017

Vuosi 2017 on lähtenyt liikkeelle positiivisissa merkeissä. Arvioimme tänä vuonna aloitettavan noin 7300 omakotitaloa ja 4000 rivitaloasuntoa. Kerrostaloaloitusten ennakoidaan laskevan noin 25 000:een.

Asuntojen keskikoko laskee - uudet asunnot liian pieniä asumistoiveisiin nähden

Pitkään jatkunut asumisväljyyden kasvu ylitti Suomessa juuri 40 m2/hlö rajan, kääntyen nyt laskuun. Vuonna 2016 tehtiin keskikooltaan 68 m2 asuntoja. Uusien kerrostalo- ja rivitaloasuntojen keskikoko on tällä hetkellä liian pientä asumistoiveisiin nähden, kun suomalaiset haluaisivat keskikooltaan yli 40m2 isompia asuntoja.

Kuluttajien luottamus vahvana

Kuluttajien luottamus Suomen talouteen oli touko-kesäkuussa poikkeuksellisen vahvana ja nousi 2000-luvun uuteen ennätykseen. 

Rakentamisen kustannukset kaksinkertaistuneet 2000-luvulla 

Omakotirakentamisen kokonaiskustannus ammattilaisilla valmiiksi toteutettuna on noin 2-kertaistunut 15 vuodessa. Kustannusten nousu johtuu monista tekijöistä, kuten laadun kasvusta, määräysten lisääntymisestä ja teknisten vaatimusten kasvusta, työn kustannuksista ja omatoimisuuden laskusta, yms.

 

Katsauksen löydät alla olevasta linkistä:

 markkinakatsaus nappi

  

Suomirakentaa markkinakatsaus pienrakentamisesta ilmestyy kolmesti vuodessa. Tuoreimmat ennusteet ja muutokset päivitetään jatkuvasti sivuillamme: www.suomirakentaa.fi/yrityksille

 

 

Tilaa markkinakatsaus

Please enable the javascript to submit this form

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot