Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Suomi rakentaa markkinakatsaus 7/2019: Pientalorakentaminen taitekohdassa

Ennakoimme tälle vuodelle omakotialoituksia kaikkiaan noin 7500 kappaletta, eli käytännössä viime vuoden määriä. Alkuvuoden heikohko taloteollisuuden uusmyynti luo varjoja ensi vuoden markkinanäkymään, vaikka yhtiömuotoinen omakotimyynti onkin kehittynyt suotuisasti. Syksyllä käynnistyvä ensi kauden omakotimyynti tulee kertomaan vuoden 2020 suhdanteen suunnan.

 

 

 

Vapaa-ajan rakentaminen tasaista - kiinteistöjä tyhjillään

Lomarakentamisen vuosia kestänyt lasku on tasaantunut noin 3200:n loma-asunnon ja 4000 saunan tasolle. 

Suomi Asuu –tutkimuksen mukaan liki 1,5 miljoonalla taloudella on loma-asunto vähintään käytettävissä ja Suomessa on kaikkiaan noin 700 000 loma-asumisen käytössä olevaa kiinteistöä. 

Noin 20 % mökeistä on hyvin pienellä käytöllä tai ei lainkaan. Noin 20 % mökeistä on vastaajien mielestä myös huonossa kunnossa.

 

Asuntokorjauksiin ennakoidaan hiipumista

Asunnon peruskorjausaikomukset laskivat Tilastokeskuksen touko-kesäkuun mittauksissa alimmalle tasolleen 7 vuoteen. Kehitys on huolestuttavaa ottaen huomioon, että korjattavaa asuntokannassa riittäisi yllin kyllin.

Tarkastelemme asuntokorjauksia tarkemmin seuraavassa markkinakatsauksessa, syksyllä valmistuvien korjaustutkimusten myötä.

 

Katsauksen löydät alla olevasta linkistä:

Suomi rakentaa markkinakatsaus pienrakentamisesta ilmestyy kolmesti vuodessa: helmi-, heinä- ja lokakuussa. Sisällön painopiste on asuntorakentamisessa, -korjaamisessa ja asumisessa.

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot