Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Valintaopas kodin hoitoon ja ylläpitoon

100-sivuinen Valintaopas Kodin hoito ja korjaus ohjeistaa asukasta kodin huolto- ja korjaustöissä. Lisäksi opas antaa vinkkejä helppohoitoisista asumisen ratkaisuista.

valintaopas kodinhoito kansi

Opas toimii mielestämme hyvänä ohjeena asunnon remontointia tai rakentamista suunnitellessa. Oppaan toimituksessa halusimme kiinnittää huomiota erityisesti suosittujen, kestävien ja helppohoitoisten ratkaisujen esittelyyn. Suomalaiset omakotiasukkaat käyttävät asunnon hoitoon vuosittain yli 6 miljardia euroa, mikä on enemmän kuin uudisrakentaminen ja korjausrakentaminen yhteensä. 

"Asumisen toimivuuden kannalta tärkeät ratkaisut tehdään usein jo suunnitteluvaiheessa. Tämän vuoksi koimme tärkeäksi koota opas asumisen ja ylläpidon pohjaksi niin rakentajille kuin asumisen ammattilaisillekin", kertoo päätoimittaja Jaakko Jussila.

 

Suomi Asuu –tutkimuksessa esille nousseista asioista erityisesti säilytys- ja varastotilojen puute sekä asumisen ahtaus ovat selvästi yleisin vika ja sitä esiintyy asuntotyypistä riippumatta. Reilu kolmannes suomalaisista kokee säilytystilojen vähyyden ongelmallisena. Lisäksi erityisesti rivi- ja kerrostaloasukkaat näkevät kodinhoitotilojen pienuuden tai puutteen häiritsevänä vikana asumisessaan.

Ahtauden lisäksi huonosti toteutettu sisäänkäynti, puutteellinen ilmanvaihto, heikko äänieristys ja pistorasioiden vähyys korostuvat tutkimuksessa. Omakotiasukkailla puolestaan huonot julkiset kulkuyhteydet aiheuttavat tyytymättömyyttä noin joka kolmannessa kotitaloudessa.

 


Tutustu näköislehteen täältä

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot