Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Kannattaako kylpyhuoneremontti rahoittaa lainalla?

Fiksukuluttaja.fi: 

Kylpyhuoneremontti on remontti, millä on merkitystä koko asunnon kunnolle, arvolle ja asumismukavuudelle. Kylpyhuoneremontti voi tulla esimerkiksi keittiöremonttia kalliimmaksi. Tässä artikkelissa pohditaan sitä, mitä tavallinen kylpyhuoneremontti maksaa, ja kannattaako remontti rahoittaa lainalla vai ei. 

Keskuspölynimurilla ilma säilyy raikkaana

Allaway Oy: 

Imuri on lähes jokaiselle suomalaiselle tuttu, mutta keskuspölynimurin hyödyt ovat kuitenkin monelle vielä epäselviä. Mikä on keskuspölynimuri ja miten se eroaa tavallisesta perästä vedettävästä pölynimurista, saati robotti-imurista? Keskuspölynimuria käytettäessä poistoilma ja terveydelle haitallisia pölyhiukkasia sisältävä mikropöly ohjataan poistoputkea pitkin pois asutuista tiloista. Näin huoneilman hengitystieoireita aiheuttavat allergeenit vähenevät. Sisäilma on imuroitaessa ja imuroinnin jälkeen puhdas ja raikas. Perinteiset imurit ja robotti-imurit puhaltavat ulospuhallusilman siivottavaan tilaan, joka aiheuttaa pölymyrskyn huoneilmaan. Pinnoilla ja tekstiileissä oleva pöly nousee ilmaan ulospuhallusilman johdosta ja sitä on mahdotonta saada imuroitua.

Öljylämmityksestä luopumisen kustannukset

Lämmitysenergia Yhdistys ry:

Talvi tulee ja vuoden kiivain lämmityskausi on nyt käsillä. Öljylämmittäjät ovat huolestuneita hallitusohjelman esityksestä, jossa tavoitteena on asteittain luopua öljyn käytöstä lämmityksessä 2030-luvun alkuun mennessä. Tiukka aikataulu aiheuttaa kohtuuttoman paineen öljylämmittäjille, joista enemmistö on jo eläkeiässä. Monella varat eivät riitä vaadittuun remonttiin. Lämmitysmuodon vaihto maksaa keskimäärin 10 000–20 000 euroa. Hintaan vaikuttavat muun muassa talon ikä ja koko sekä se, mihin lämmitysmuotoon siirrytään.

Kotinikkarin tee-se-itse-remontit

 Oman kodin remontoiminen on parhaimmillaan mukava ja antoisa projekti. Seuraavassa esittelemme yleisimmät kodin pienet remontit, joilla on helppo kohentaa oman kodin viihtyisyyttä - vinkkejä unohtamatta.

NIBE: Moderni lämpöpumppu on vaivaton lämmitysratkaisu, jolla säästät energiaa ja rahaa

NIBE Energy Systems Oy:

Vanhan talon lämmitysremonttia suunnittelevalle ilma/vesi- tai maalämpöön siirtyminen on vaivaton projekti, mikäli talossa on jo vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Sähkölämmitteisiin pientaloihin sopii puolestaan mainiosti laadukas ilmalämpöpumppu. Mihin hyvänsä ratkaisuun päädytkin, on nykyaikainen lämpöpumppu erittäin energiatehokas, helppohoitoinen ja huoleton valinta. NIBE on Pohjoismaiden suurin lämmitysjärjestelmätoimittaja, jonka tuotevalikoimasta jo tuhannet omakotiasukkaat ovat löytäneet lämmitysratkaisun.

NIBE1245 nettiin

 

 

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot