Toimivan viherkaton rakentaminen

Reset
Viimeksi päivitetty: 18.10.2019 11:11

yritysesittaaBMI Icopal: Viherkatto on kaunis katseenkiinnittäjä ja moni haaveilee sellaisesta omaankin pihapiiriinsä. Omatoiminen nikkari voi asentaa viherkaton myös itse, kunhan pitää huolen, että tarvikkeet ja menetelmät ovat asiallisia. Tässä artikkelissa esitellään Icopalin vedeneristysratkaisu jyrkille viherkatoille.

ViherkattokuvaTiedotteeseen29082014

 Viherkattojen monet edut

 

Pohja kuntoon ennen viherkaton rakentamista

Viherkatto lisää katon painoa, joten aina ennen viherkaton rakentamista tulee varmistaa katon kantavuus. Viherkatto on usein mahdollista toteuttaa saneerauskohteisiinkin kevyellä viherkattoratkaisulla, esimerkiksi maksaruohomaton avulla (ks. video jutun lopussa).

Ensisijaisen tärkeää on huolehtia katon laadukkaasta vedeneristyksestä ja juurisuojauksesta, jotta kosteus ja kasvien juuret eivät pääse vahingoittamaan rakenteita. Jyrkille katoille on mahdollista toteuttaa viherkatto itsekin, mutta loivien kattojen vedeneritykseen tarvitaan vedeneristysalan ammattilaisia. Kaltevuudeltaan 1:6 loivemmat viherkatot eristetään kumibitumikermeillä, joista päällimmäisenä juurisuojattu Graviflex-kermi. Icopalin laadukkaat juurisuojattu Graviflex-vedeneristys ja Fonda-salaojalevyt takaavat tiiviin ja toimivan pohjan viherkatoille!

 

Jyrkkien viherkattojen rakentaminen omatoimisesti

Icopalin vedeneristysratkaisu jyrkille viherkatoille sisältää vedeneristyskermin eli kattohuovan, juuristolta suojaavan ja vettä ohjaavan salaojalevyn sekä viherkaton koukut. Icopalin tiivissaumakatteet, viherkaton koukut ja Fonda Green –salaojalevyt löytyvät lähimmältä rautakauppiaaltasi. Kasvualustoja, kasvillisuutta ja maksaruohomattoja toimittavat viherrakentamisen erikoisliikkeet.

1. Vedeneristyksen alimmainen kerros tehdään tiivissaumakatteella, joko LiimaUltralla tai TopSafe Pro:lla. Molemmissa kermeissä on itseliimautuvat saumat joten ne voi kiinnittää itsekin. ks. video alla:

 

2. Tiivissaumakatteen päälle asennetaan erityisesti viherkatoille suunniteltu salaojalevy Fonda Green.

3. Tämän päälle asennetaan haluttu kasvualusta ja kasvillisuus – tai vaikka valmis maksaruohomattoratkaisu kuten alla olevan videon esimerkkikohteessa:

Lue lisää viherkatoista Icopalin kotisivuilta.

 

Lisätietoja:

BMI Icopal / www.icopal.fi