Leca® Design – edistyksellinen ratkaisu pientalon rakentamiseen

Reset
Viimeksi päivitetty: 18.02.2019 12:55

yritysesittaa

Leca Finland Oy:

Leca® -rakentamisessa tapahtui vuosikymmenen uudistus, kun Weberin Leca® Designharkkojärjestelmä ilmestyi suomalaisille työmaille.

Leca®-tuotteita on markkinoitu yli 50 vuoden ajan. Edellinen vastaavan suuruusluokan tuoteuudistus koettiin 1980-luvun alkupuoliskolla, kun Leca® term-eristeharkot otettiin käyttöön. Leca® Design -harkkojärjestelmä sijoittuu laadun ja ominaisuuksien osalta valikoiman yläpäähän eikä se korvaa vanhempia harkkotyyppejä. Leca® Design -harkon ainesosat, kevytsorabetoni ja eristekerros, ovat samaa hyväksi havaittua materiaalia kuin perinteisellä eristeharkolla, Lecatermillä. Leca ® Design -harkon eristekerros ja sisäpuolinen kuorikerros ovat kuitenkin merkittävästi perinteistä eristeharkkoa paksumpia. Muutoksella haettiin ennen kaikkea parempaa lämmöneristyskykyä vastaamaan asiakkaiden tarpeita ja uusia rakennusmääräyksiä.

perustuksetomatoimisesti1

 

Ylivoimainen lämmöneristyskyky

Leca® Design sopii erityisen hyvin vähän energiaa kuluttaviin rakennuksiin. Se on ensimmäinen valmisratkaisu, jolla matalaenergiatalo voidaan tehdä kivestä. Eristyksen parantamisen ohella Leca® Design -rakenteen energiatalouteen vaikuttaa myös harkon paksumpi sisäkuori, joka tasaa lämpötilan vaihteluita ja hyödyntää esimerkiksi auringonpaisteen tarjoamaa ilmaisenergiaa. Harkkorakenne ylittää selkeästi lämmöneristysvaatimukset. Seinärakenteen lämmöneristyskykyä kuvaava U-arvo on 380 mm leveällä LTH-380-harkkoseinällä 0,15 W/m2K ja 420 mm leveällä LTH-420-harkkoseinällä 0,12 W/m2K kun vaakasaumoissa käytetään PU-vaahtoa. Lisäksi harkkoseinän massiivisuus tuottaa noin 5–15% prosentin säästön talon lämmitysenergian kulutukseen kevyisiin ratkaisuihin verrattuna. Vaikutus asumismukavuuteen on vielä tätäkin suurempi. Hyvin eristävän seinärakenteen lisäksi talon energiatalouteen vaikuttavat myös rakenteiden tiiviys ja aukkojen sekä ylä- ja alapohjien eristykset sekä talotekniset ratkaisut.

perustuksetomatoimisesti2

 

Lisää kantavuutta ja varmatoimiset rakenteet

Aiempaa eristeharkkoa leveämpi ja kantavampi sisäkuori lisää arkkitehdin mahdollisuuksia toteuttaa asiakkaan tarpeiden mukaisia korkeita tilaratkaisuja. Leca® Design -harkot ohutsaumamuurataan 5 mm:n vaakasaumalla omalla sementtipohjaisella weber vetonit ML Leca® -laastilla. Pystysaumoihin ei tule laastia, sillä eristeet limittyvät harkkojen päissä. Raudoitteena käytetään ruostumattomasta teräksestä tehtyjä tikasraudoitteita tai 8 mm:n harjateräksiä. Laastisauma imee vettä aikaisempaa vähemmän eivätkä harkkosaumat näin kuulla rappauskerroksen alta. Järjestelmää täydentävät palkkiharkko ja nurkkapalat. Palkkiharkoissa ei ole kylmäsiltoja ja se raudoitetaan omalla raudoitteellaan.

perustuksetomatoimisesti3

 

Leca® Design -rakenteen pinnoitus

perustuksetomatoimisesti4

Leca® Design -rakenteen sisä- ja ulkopinnat viimeistellään Weberin rappaus- ja pinnoitustuotteilla. Samalla varmistetaan rakenteen toimivuus ja pitkäikäisyys sekä luodaan talolle tyylikäs ulkonäkö.

 

1. Perusmuurin pinnoitus:

Kaikki perustustyypit:

Kellarillinen perustus:

Matalaperusmuuri radon-alueella:

 

2. Ulkoseinien pinnoitus:

Kaksikerrosrappaus

 

VarmaRappaus

 

3. Sisäseinien pinnoitus

 

Työohjeet: Leca Design -eristeharkkojen muuraaminen.

 

Leca logo vektoroitu

Leca Finland Oy

Pienrakentajapalvelu puh. 010 44 22 00. Tuoteneuvonta 010 44 22 312

www.leca.fi