Älvsbytalo juhlii 70-vuotista taivaltaan

Reset
Viimeksi päivitetty: 28.10.2014 13:29

 yritysesittaaErityisesti edullisista taloistaan tunnettu Älvsbytalo viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhliaan. Suomeen merkki rantautui 1980-luvulla ja on ollut asiakkaidensa suuresti arvostama siitä lähtien. Juhlavuotensa kunniaksi Älvsbytalo on tuonut markkinoille myös uuden Mainikki -talomallin.

 alvsby1

 Älvsbytalo Suomeen vuonna 1980 - talotehdas Kauhajoelle

Vuonna 1944 perustettiin valmiisiin sisustuksiin erikoistunut yritys, joka kantoi nimeä Norrfjärdens Träföräldning. Yrityksen takaa löytyivät Göran ja Gunnar Johansson. 1950-luvun puolivälissä yritystä päätettiin kehittää ja toimintaa viedä eteenpäin, jolloin aloitettiinkin sisätiloissa valmistettavien tilaelementtitalojen tuotanto. Virallisesti ensimmäinen Älvsbytalo nousi Ruotsin Älsvbyhyn vuonna 1960. Tänä vuonna juhlistetaan Älvsbytalojen jo 70 vuotta kestänyttä taivalta.

Suomeen Älvsbytalo rantautui parikymmentä vuotta myöhemmin; ensimmäiset Älvsbytalot myytiin vuonna 1980. Älvsbytalojen valmiselementtitalot ovat vertaansa vailla, sillä edelleen tänä päivänä ne valmistetaan sisätiloissa edullisesti ja laadukkaasti. Yritystä johtavat tällä hetkellä perustajasuvun kolmas sukupolvi, veljekset Kent ja Stefan Johansson. Älvsbyhus on alusta lähtien ollut Pohjoismaiden johtava puutalovalmistaja. Suomessa oma talotuotanto alkoi vuonna 2005 Kauhajoella. Tällä hetkellä konserni on toimittanut Suomeen jo yhteensä lähes 8 000 taloa.

 alvsby2

Molemmat sisäkuvat Jyväskylän asuntomessujen Älvsbytalon kohteesta.

 

Asuntomessujen kohdetalolla uusi pelkistetty ilme

Yritys on tuttu esimerkiksi asuntomessuilta jo vuosien takaa. Laukaan asuntomessuilla kymmenen vuotta sitten esitelty Pihlajatar oli erittäin suosittu kohde ja pysyi myyntimenestyksenä useita vuosia messujen jälkeenkin. Tänä vuonna Älvsbytalojen messukohde ottaa etäisyyttä perinteisempiin talomalleihin erottuen niistä pelkistetymmällä ja modernimmalla ulkoasulla. Yritys haluaa aktiivisesti kuunnella asiakkaiden mielipiteitä, joten talomalleja tullaan kehittämään asiakaspalautteen mukaan. Älvsbytalon messukohteesta vastaava edustaja Hannu Koskinen kuvailee messutaloa "konstailemattomaksi, edulliseksi perustaloksi". Puolitoistakerroksinen Älvsbytalo on kodikas, selkeä ja käytännöllinen. Talossa on runsaasti tilaa isommallekin perheelle ja sen pihapiiri on suunniteltu helppohoitoiseksi, joten asukkaille jää aikaa harrastuksille ja rentoutumiselle.

 

alvsby3

Pohjakuva Jyväskylän asuntomessujen Älvsbytalon kohteen alakerrasta.

alvsby4

Pohjakuva Jyväskylän asuntomessujen Älvsbytalon kohteen yläkerrasta.

 

Yksilöllinen tilaelementtitalo nopeasti ja varmasti

Yrityksen kaikki talot ovat tilaelementtitaloja, eli ne rakennetaan valmiiksi osiksi sisätiloissa tehtaalla. Jokaisessa tilaelementissä on valmiina lattia, seiniä ja sisäkatto. Myös kylpy- ja kodinhoitohuone toimitetaan täysin valmiina seinäpäällysteitä ja saniteettiposliineja myöten. Tehtaalla pyritään tekemään kaikki, myös esimerkiksi sähkö- ja LVI-asennukset. Paikan päällä tehdään ainoastaan huoneiden maalaus, tapetointi ja lattioiden asennus, joista huolehtivat yrityksen omat ammattitaitoiset työmiehet. Älvsbytalo vastaa koko talon rakentamisesta ja samalla valvoo rakennusketjua. Näin yritys takaa sataprosenttisesti talon hinnan ja muuttopäivän. Hintaan, jonka asiakas maksaa sisältyy niin materiaalit, kuin asennuskin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että jokainen talo olisi kopio toisesta, sillä kodista voi silti muokata täysin yksilöllisen. Kaikkiin talomalleihin on saatavana lisätoimituksena esimerkiksi parvekkeita, kattoerkkereitä ja harjakuisteja.

 

Pienelle perheelle Mainikki

Juhlavuoden aikana Älvsbytalo on lanseerannut uutuuden, joka kantaa nimeä Mainikki. Mainikin sydän on avara keittiö ja olohuone, jotka muodostavat yhdessä kauniin valoisan tilan. Talosta löytyy kaksi mukavan kokoista makuuhuonetta, saunallinen kylpyhuone ja kaksi wc:tä. Se sopii siis mainiosti pienelle perheelle kodiksi. Neliöitä on yhteensä 81,5m2. Aiemmissa pienissä talomalleissa ei ole ollut tupakeittiötä, joten Mainikki on mallistoon kaivattu lisä. Suomen ensimmäisten Mainikki-talojen pystytykset alkoivat jo alkuvuodesta 2014. Ne toimitettiin säältä suojattuina elementteinä Reisjärvelle ja Liperiin. Asukkaat pääsivät muuttamaan uusiin koteihinsa helmikuun puolessa välissä, eli pystytyksiin meni noin kuukauden päivät.

 

Asiakkaiden suosiossa

Älvsbytalo on tunnettu rakentajien keskuudessa erityisesti edullisesta hinnastaan, mikä on johtanut siihen, että merkin onnistumista muissa ominaisuuksissa usein epäillään. Rakennustutkimus RTS Oy:n vuosittaisissa laajoissa rakentajatutkimuksissa (noin 2000 vastaajaa vuosittain; vertailussa kaikki talomerkit) Älvsbytalon valinneet ovat kuitenkin vuosi toisensa perään olleet poikkeuksellisen tyytyväisiä valintaansa. Tutkimuksessa mitataan tyytyväisyyttä talomyyjään, toimitukseen, tehtaaseen ja asennukseen. Viimeisimmän kolmen vuoden ajalta (2011-2013) Älvsbytalo on saanut koko toimialan parhaat arvot erityisesti tyytyväisyydessä toimitukseen ja pystytykseen. Myös tyytyväisyys myyjiin ja tehtaaseen ovat toimialan kärkiluokkaa. Tämä onnistuminen näkyy myös asiakkaiden valmiudessa suositella valintaansa myös muille – yli 90 % Älvsbytalon valinneista ilmoittaa olevansa valmis suosittelemaan merkkiä muille.

 

Lue Älvsbytalon Yritys Esittely suomirakentaa.fi sivustolta täältä: Älvsbytalo