Talotoimittajien artikkeleita

Omaperäinen Triangeli- pihasauna ihastuttaa ja muuntautuu

Reset
Viimeksi päivitetty: 28.10.2015 15:10

Triangeli on Timber Framen pihasaunamalliston lippulaiva, joka lanseerattiin keväällä Helsingin kevätmessuilla. Saunan kolmion mallinen, kirkkomainen muoto herätti jo messuilla paljon kiinnostusta ja inspiroi omaperäisyydellään. Vaikka Triangeli esiteltiin saunana, on se alun perin suunniteltu toimimaan myös vierasmajana, tai muuten ylimääräisenä kesämajoitustilana.

Artikkelikuva

Messu-Triangeli esiteltiin alun perin saunana, johon perinteisten lauteiden sijasta asennettiin yhtenäinen, ristiinliimatusta massiivipuulevystä (CLT) valmistettu, 120 cm syvyinen laude noin 80 cm korkeuteen, sillä ajatuksella, että se voidaan helposti muuntaa vuoteeksi. Ylälauteiden tilalla käytettiin niin ikään CLT-levystä valmistettuja tukevia jakkaroita, jotka on tarvittaessa helppo siirtää paikasta toiseen ja hyödyntää joko istuimina tai pikku pöytinä. Myös leveämpi, liikuteltava saunapenkki tehtiin CLT-levystä.

”Triangeli myytiin asiakkaalle messujen ensimmäisenä päivänä. Myöhemmin kesällä saimme kuulla, että asiakas oli muokannut messusaunasta omiin tarpeisiinsa sopivan Unikodan, josta iloksemme saimme hiljattain myös valokuvia käyttöömme”, kertoo Annukka Rahikainen Timber Framesta.

Tässä esittelemme muutamia ennen-jälkeen-kuvia osoitukseksi siitä, millaisen muutoksen kekseliäät asiakkaat saivat aikaan. Nyt Triangelissa majoittuu mukavasti pari-kolme kesävierasta tai isäntäväki itse.

 

Pihasauna Triangeli 11

Triangeli ennen. (Kuva otettu Kevätmessuosastolla)

Pihasauna Triangeli 1

Triangeli jälkeen. Lasiovi on vaihdettu lasiaukolliseksi umpioveksi ja kattolappeen alla oikealla olevan säilytystilan etuseinä on avattu.

Pihasauna Triangeli 2

Triangeli ennen. Vasemman kattolappeen alla olevan varastotilan etuosassa umpiseinä.

Pihasauna Triangeli 21

Triangeli jälkeen. Säilytystilaan on tehty nukkumasoppi ja lisätty sille ikkuna terassin puoleiseen etuseinään.

Pihasauna Triangeli 3

Vasemmalla Triangeli ennen ja oikealla jälkeen. Sivuseinään on avattu kulku säilytystilaan tehdylle nukkumasopelle, joka on asiakkaan mukaan koko kodan suosituin makuupaikka. Hylly- ja pöytätilaa lisätty.

Pihasauna Triangeli 4

Triangeli takaa ennen. Rakennuksen molemmilla sivuilla on etuseinään asti auki olevat säilytystilat, jotka alun perin suunniteltiin polttopuiden ja vaikkapa puutarhakalusteiden pehmusteiden säilytykseen, mutta joista messuilla tuli lasten ehdoton majapaikkasuosikki. Ja näkipä muutama miespuolinen messuvieras tilassa oivan mahdollisuuden sateelta suojaisaan nukkumapaikkaan siltä varalta, että joskus ”joutuu ulkoruokintaan..”

Pihasauna Triangeli 41

Triangeli jälkeen. Sivutilan aukot suljettu takaseinän puolelta.

 

Triangeli pihasaunan hinta alkaen 7200 euroa (sis. alv 24%). Triangeliin voit tutustua tarkemmin täällä >> 

 

Lisätietoja

Oy Timber Frame Ltd

www.passiveloghomes.com