Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Valintaoppaat

Kattava ja arvostettu rakentajan tietolähde

Julkaisemme vuosittain 2 - 3 erilaista, omaan kohderyhmäänsä suunnattua Valintaopasta sekä Asuntomessuilla jaettavan Omakotisanomat -messujulkaisun. Oppaat ovat laadukkaita noin 100-200 -sivuisia liimasidottuja A4 - kokoisia nelivärijulkaisuja.

Oppaat jaetaan eri kohderyhmille noin vuoden aikana ja julkaisujen kokonaisjakelu on vuositasolla n. 40 000 kpl. Valintaoppaita on tehty jo yli 30 vuoden ajan. Lisäksi Valintaoppaiden sähköiset versiot keräävät noin 15 000 lukijaa vuodessa.

 

Julkaisuohjelma 2024

Valintaopas Kodin korjaus ja hoito 2024-2025

 • Jakelu: n. 10 000 kpl (painettu opas) + suomirakentaa.fi
 • Kohderyhmä: Aikovat peruskorjaajat ja laajentajat: sisä- ja ulkoremontin tekijät kuten keittiö- tai kylpyhuoneremontti, perustuskorjaus, julkisivukorjaus, vesikattokorjaus, talotekniikkahankinnat, lämmitysremontti, takkaremontti jne. 

Valintaopas Omakoti- ja Lomarakentajalle 2024-2025

 • Jakelu: n. 12 000 kpl (painettu opas) + suomirakentaa.fi
 • Arvioitu ilmestymisaika: kesäkuussa 2024
 • Kohderyhmä: Suunnitteluvaiheessa olevat omakotirakentajat: Kuluvan ja seuraavan vuoden aikovat rakentajat, omakotitonttikaupan tehneet, pientalojen suunnittelijat ja rakennustarkastajat sekä pientaloja rakentavat ammattilaiset.

Omakotisanomat

 • Jakelu: n. 13 000 kpl (painettu lehti) + suomirakentaa.fi
 • Kohderyhmä: Laajaan asuntomessujakeluun ja rakennusmessuille tarkoitettu erikoisjulkaisu.  Pientalorakentamisen toteutustavat ja johtavien toimittajien tarjonta. 

Huom. Oppaiden ilmestymisaikataulu ja jakelu, muutokset mahdollisia.

 

Tutustu medioihin:

Mediakortit:

 

Miksi mukaan julkaisuihimme? 

Ainutlaatuinen sisältö

Panostamme pienet resurssimme ensisijaisesti asialliseen ja ainutlaatuiseen sisältöön. Valintaoppaiden toimituksellinen materiaali perustuu luotettavaan RTS-tutkimusaineistoon rakentajien valinnoista ja kokemuksista sekä asiantuntijoiden artikkeleihin. Sisältö on kattava - se käsittää rakentamisen suunnittelusta aina pihan tekoon asti. Pyrimme esittelemään kaikki merkittävät tuoteratkaisut ja toimittajat. Sisältöä on hiottu vuosien ajan ja sitä päivitetään ja rakennetaan vuosittain palvelemaan pienrakentajien muuttuvia tarpeita.

Kohdistettu jakelu

Valintaoppaiden teho perustuu tarkasti rajattuun kohderyhmään sekä kattavaan jakeluun. Aikovat omakotirakentajat, lomarakentajat ja asunnon korjaajat saavat oppaansa pääasiassa veloituksetta alan messuilta tai suoraan kotiin.  Hukkakontakteja ei juuri ole, oppaan tarkkuus vastaa hyvänlaatuista suoramainonnan rekisteriä. Painetut oppaat ja suomirakentaa -verkkomedia tarjoavat sekä kuluttajille että yrityksille houkuttelevan kokonaisuuden.

Edullinen hinta

Pyrimme asialliseen ja laajaan sisältöön, jonka vuoksi haluamme esitellä johtavat merkit. Olemme kustannustehokkaita ja pystymme tarjoamaan mainostajille edulliset ilmoitushinnat ja kuluttajille ilmaisen jakelun. Uskomme, että ilmainen jakelu on ainoa järkevä tapa tavoittaa laajalti koko kohderyhmä. Tästä tiivistyy keskeinen ajatuksemme: "Kuluttajalle ilmainen - mainostajalle edullinen."

 

Miten mukaan valintaoppaaseen?

Voit osallistua oppaaseen ilmoituksella tai asiantuntijakirjoituksella. Oppaissa julkaistaan toimituksen omien kirjoitusten lisäksi asiallisia ja informatiivisia artikkeleita Yritys esittää- tai Uutuus-otsikoiden alla. Oppaan toimitus avustaa näiden artikkeleiden sisällön ja ulkoasun laadinnassa.

Monet johtavat talo- ja rakennustuotevalmistajat ovat jo keskittäneet viestintäänsä Valintaoppaisiin. Tervetuloa mukaan!

 
Teemme mielellämme teille sopivan tarjouksen näkyvyydestä oppaissamme. Ota rohkeasti yhteyttä!


Julkaisu ja markkinointi

 

Ilmoitusmyynti

aarne.jussila(at)rti.fi, puh. 040 900 5601

jorma.puttonen(at)rti.fi, puh. 040 713 2696

Julkaisija

Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A, 00400 Helsinki

Aineistot

toimitus(at)valintaopas.fi

Aihe:Valintaopas/yrityksen nimi

Markkinatutkimus

rts tutkii logo pieniMarkkinatutkimus on työkalu resurssien tehokkaampaan suuntaamiseen.

Tutkimustietomme perustuvat säännöllisin väliajoin toistettaviin yleistutkimuksiin, tilaustutkimuksiin sekä tutkimustiedoista tehtäviin analyyseihin. Yli 35 vuoden kokemus, rakennusalan tuntemus ja tutkimusosaaminen ovat vahvuuksiamme, joihin on totuttu luottamaan. Tutkimuksiamme hyödyntävät johtavat rakennusalan yritykset sekä kuluttajat päätöksenteossaan.

 

Tutkimustuotteet

Tutkimustuotteitamme ovat toimialatutkimukset, markkinatilanneraportit ja asiakaskohtaiset tilaustutkimukset. Kaksi ensiksi mainittua perustuvat pääasiassa säännöllisesti toistettaviin yleistutkimuksiin.

Toimialatutkimukset ovat vuosittain toistuvia laajoja kyselytutkimuksia omakotirakentajille, lomarakentajille ja asuntokorjaajille sekä rakennusalan ammattilaisille. Tutkimusaineistot kerätään pääasiassa puhelimitse, sähköisesti ja kirjeitse. Tutkimuksissa on erittäin kattavat ja pätevät otokset. Lue lisää toimialatutkimuksista täältä >

Toimialaraportit tai markkinatilanneraportit ovat kahdesti vuodessa tehtäviä tiivistelmiä alan markkinoista ja näkymästä, kilpailutilanteesta, valintapäätöksenteosta, jakeluteistä jne. Toimialaraporttien aineisto pohjautuu toimialatutkimuksiin. Toimialaraportteja tehdään keskeisistä rakennustuotteiden markkinoista. Lue lisää toimialaraporteista täältä >

Tilaustutkimus puolestaan antaa mahdollisuuden paneutua aiheeseen syvemmin ja tutkimustiedot tulevat vain yrityksen omaan käyttöön. Kokemusta meillä on etenkin seuraavista tarkasteluista: tuote-/tuoteryhmäpotentiaalit, markkinapotentiaalin arviointi & markkinavolyymit, kilpailutilannetarkastelut, voitetun & hävityn kaupan analyysi, asiakastyytyväisyystutkimus ja uutuustuotearvioinnit. Tilaustutkimuksista sovitaan aina tapauskohtaisesti, joten ota rohkeasti yhteyttä!

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy

Nuijamiestentie 3 A, 0040 Helsinki

Puh (09) 5407 310

Aarne Jussila, toimitusjohtaja, aarne.jussila(at)rti.fi

Jaakko Jussila, analyytikko, jaakko.jussila(at)rti.fi

Pienrakentajaharava

Pienrakentajaharava tarjoaa pienrakentajapalveluita markkinoiville yrityksille tarkan ja kattavan ostajarekisterin.

Yrityksille

Tunnemme pientalorakentamisen markkinat parhaiten Suomessa. Tarjoamme alan yrityksille seuraavia tutkimus- ja mediapalveluita:

 

TUNNE MARKKINAT - JOHDA NUMEROILLA

Markkinatutkimus on strateginen työkalu resurssien tehokkaampaan suuntaamiseen. Markkinatutkimuksesta selviää asiakaspotentiaali, kilpailutilanne, ostajaprofiilit, keskeiset toimijat ja mittarit markkinoinnin ja myynnin onnistumisesta. Rakennustutkimus RTS Oy:lla on yli 30 vuoden kokemus pientalorakentamisen tutkimuksesta. Tutustu ratkaisuihimme:

 • Toimialatutkimukset - vuosittain tehtävät laajat tutkimukset eri rakentamisen kohderyhmille.
 • Toimialaraportit - yhteenvetoraportit keskeisistä rakentamisen tuoteratkaisuista.
 • Tilaustutkimukset/-kartoitukset - tehdään yksittäisen asiakkaan toimeksiannosta spesifeihin kysymyksiin; meiltä löytyy usein kohderyhmät otoksen muodostamiselle. Kysy rohkeasti tarjousta.
 • Suomirakentaa markkinakatsaukset - Markkinakatsaus pientalorakentamisesta ilmestyy 2-3 kertaa vuodessa. Viimeisin markkinakatsauksemme on luettavissa tästä: 

 

KOHDISTETUILLA MEDIOILLA SAAT VIESTISI PERILLE

Tavoitamme vuosittain kymmeniätuhansia aikovia rakentajia, remontoijia ja muita rakentamisesta kiinnostuneita kohdistetuilla medioillamme. Tutustu ratkaisuihimme:

 • Valintaoppaat - Julkaisemme vuonna 2023 kaksi erilaista, omaan pienrakentajasegmenttiin kohdistettua Valintaopasta sekä Omakotisanomat -lehteä. Tutustu valintaoppaiden mediatietoihin tästä
 • Suomirakentaa.fi näkyvyys - Suomirakentaa -neuvontasivusto tavoittaa kuukausittain yli 30 000 rakentamisesta ja remontoinnista kiinnostunutta. Neuvontasivusto on kuluttajille ilmainen ja sen sisältö tuotetaan ja rahoitetaan yhdessä rakennusalan johtavien toimijoiden kanssa. Teemme mielellämme ehdotuksen näkyvyydestä sivuilla.
 • Pientalon Päiväkirja - Julkaisemme pienrakentajille kiinteistön ylläpidossa tarvittavia seuranta- ja huoltokirjoja. Pientalon Päiväkirja on Suomen eniten myyty rakentamisen huoltokirja, joka soveltuu sekä uusille että olemassa oleville kiinteistöille. Useat talotehtaat ja pientalorakennusliikkeet toimittavat Päiväkirjan asiakkailleen. Huom. Pyydä tarjousta isommasta erästä päiväkirjoja. Pientalon Päiväkirjan voit tilata kätevästi verkkokaupastamme.

 

  

  

HANKI UUSIA ASIAKKAITA JA VERKOSTOIDU

Uusien asiakkaiden tai yhteistyökumppanien löytäminen on oleellinen osa liiketoimintaa kehitettäessä. Tutustu ratkaisuihimme:

 • Suomirakentaa kontaktit - Suomirakentaa kontaktit on tarverekisteri aikovista uudisrakentajista ja remontoijista. Kierrämme yli 20 rakennusalan messua vuosittain ja tavoitamme tuhansia rakentamisesta kiinnostuneita suomalaisia.
 • Päättäjäpankki - Päättäjäpankki on rakentamisen ammattilaisrekisteri, jonka avulla tavoitat rakennusalan päättäjät ja keskeiset kohderyhmät. Kirjaudu suoraan Päättäjäpankkiin tästä linkistä:

 

 

 

Kerromme mielellämme lisää palveluistamme. Ota yhteyttä!

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot