Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Omatalo 75-vuotta

Omatalo tuotemerkki täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 75-vuotta. Vuosien varrella uusia talomerkkejä on tullut ja mennyt, mutta Omatalo on säilyttänyt vakaan asemansa markkinoilla vuodesta toiseen. Menestyksen takana on tavoite tarjota parasta suomalaista asumista joka näkyy sekä tuotteissa, että toimintatavassa.

Vanha tehtaankuva

Omatalon tarina alkaa jo vuodesta 1939, kun Tuomas Paavolainen perusti rakennusliikkeen Kivennalle, Viipuriin. Tuohon aikaan Suomessa elettiin korkeasuhdanteessa ja rakentaminen oli niin vilkasta, että työmailla oli suorastaan pula hyvistä työmiehistä. Paavolainen näki tässä markkinaraon ja aloitti esivalmisteisten Omatalojen tehdasvalmistuksen. Huolimatta siitä, että taloudellisen nousun kausi katkesi tylysti talvisotaan, on Omatalojen toimitukset jatkuneet rauhan ajan olosuhteissa ja samalla yritys on kehittänyt toimintaansa vuosien varrella. Sotien päättymisten ja alueluovutusten myötä rakennustoiminta siirrettiin ensin Lahteen ja myöhemmin Lohjalle. Vuonna 1974 valmistus siirrettiin Sonkajärvelle.

 

Virstanpylväitä

Tehdasvalmistuksen siirtyminen Sonkajärvelle oli merkittävä kehitysharppaus yrityksen tuottavuudelle ja laadulle. Neljässä vuosikymmenessä kokoonpanolinjat on modernisoitu ja laajennettu useaan otteeseen. Omatalo haluaa edelleen pysyä talotehtaiden kehityksen kärjessä. Nykymuodossa yrityksen valmistusmenetelmät edustavat alan ehdotonta huippua, niin Suomessa, kuin muualla maailmassakin.

1970-luku oli muutenkin merkittävä Omatalolle, juuri ennen siirtymistä Sonkajärvelle, vuonna 1973 Omatalo solmi myyntiyhteistyösopimuksen Keskon kanssa. Myyntiyhteistyöstä tulikin menestys ja se on jatkunut keskeytyksettä jo yli 40 vuotta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että K-Raudat ja Rautiat myyvät Omatalon talopaketteja reippaasti yli 100 myyntipisteessä ympäri Suomea, ollen näin myös Suomen laajin myyntiverkosto.

 

omatalouustehdas

 

Tyytyväisiä asiakkaita

75 vuodessa rakentamisen määräykset ovat myötävaikuttaneet talojen laadun ja pitkäaikaiskestävyyden huimaan kehitykseen. Omatalo on ollut koko ajan tämän kehityksen kärjessä. Esimerkiksi merkin malliston eristevahvuudet ovat seinissä nykyään 25 cm ja katossa yli puoli metriä. Vastaavanlainen kehityskulku on tapahtunut myös ovissa, ikkunoissa ja talotekniikassa. Talojen energiakulutus onkin vain murto-osa aiemmasta, sekä samalla myös nykymääräyksiä parempi.

Puurakentamisen edelläkävijänä yritys on aina kokenut ekologisuuden tärkeänä osana toimintaansa. Nämä ovat varmasti osa niistä syistä, miksi jopa 95% Omatalon asiakkaista on valmis suosittelemaan yritystä muillekin. Yhdeksän messuvoittoa kertovat myös omaa tarinaansa Omatalon suosiosta sekä laadusta.

 

75v Omatalo panorama

 

Juhlamallisto

Vuosien kuluessa myös asumisen trendit ovat muuttuneet. Omatalolla on nähty niin tasakatot, käkikellotalot, kuin rohkea värinkäyttökin. Juhlavuoden kunniaksi yritys on julkaissut erityisen talomalliston, joka kiteyttää tämän hetken asumistrendit ja vuosien kokemuksen samaan pakettiin. Mallistot kantavat nimeä Classic ja Modern. Classic kunnioittaa suomalaisen puutalorakentamisen perinteitä. Siinä on yhdistetty puun lämpö ja puutalon ekologisuus. Classic on kaikkea sitä, mitä tarvitaan nykypäivän asumiseen, se vastaa tähän tarpeeseen tilalla ja tunnelmalla.

Modern on selkeästi skandinaavisempi mallisto verrattuna Classiciin jo pelkästään arkkitehtuuriltaan. Sen selkeät linjat istuvat hyvin suomalaiseen arvomaailmaan ja viihtyisästi toteutettu interiööri kertoo heti mistä mallistossa on kyse.

Yhteistä molemmille mallistoille on tilankäyttö joka tarjoaa mahdollisuuden koko perheen yhdessäoloon. Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat kodikkaan, avaran tilan. Ja tietenkin, kuten kaikista Omatalon talomalleista, myös näistä löytyy sauna.

 

Omatalo nykypäivänä

Tällä hetkellä Omatalon omistaa Sinituote Oy, sekä Sonkajärven kunta jotka ovat siis yrityksen pääomistajia tasaosuuksilla, toimiva johto omistaa sitten yrityksen lopun kymmenyksen. Omatalot Oy on vakavarainen ja velaton, suomalainen PK-yritys joka työllistää tällä hetkellä noin sata henkilöä. Monien työntekijöiden työsuhde on kestänyt jo yli 30-vuotta joten suunnitteluun, valmistukseen ja myynnin kokemusta löytyy yrityksen sisältä runsaasti. Omataloa on myyty jo yli 25 000 kpl, johon ei ole yltänyt vielä mikään muu yksittäinen talotehdas.

 

omatalo75v

Lue lisää Omatalosta suomirakentaa.fi sivustolta

Yritys Esittely - Omatalo

 

 

 

omatalologo

 

Yhteystiedot

Omatalo Oy
Rutakontie 50
74300 Sonkajärvi

Puh. 0207 620 800

www.omatalo.com

 

omatalo banneri messut