Suurimmat kivitalotoimittajat

Reset
Viimeksi päivitetty: 08.04.2020 12:31

Kivitalojen parhaina puolina pidetään näyttävyyttä, laatua ja kaikenlaista kestävyyttä, kuten pitkäikäisyys, mekaaninen kestävyys, kosteustekninen kestävyys ja ääneneristys. Rakentajat perustelevat myös sen sopivuutta taajamiin, energiataloudellisuutta, helppohoitoisuutta ja edullisuutta pitkän päälle.

 Kuva: Passiivikivitalot

 

Kivitalotoimittajia on hyvin monenlaisia. Kantavina ratkaisuina voi olla

 

Tähän artikkeliin on koottu lyhyet esittelyt Suomen suurimmista kivitalotoimittajista. Merkit on esitelty aakkosjärjestyksessä.

Suurimmat talotoimittajat järjestyksessä löydät täältä: Suurimmat talotoimittajat

 

 

Jämerä Kivitalot

Jämerä-kivitalot rakennetaan karkaistusta kevytbetonista, joka on suomalainen keksintö 30-luvulta. Kevytbetonin ylivoimainen ominaisuus rakennusmateriaalin on sen yksiaineisuus eli seinissä ei ole muovia, eikä lisälämmön-eristeitä, jolloin rakenteet hengittävät oikeaoppisesti. Jämerä-kivitalo on myös palamaton ja energiatehokas, sillä sen massiivikivirunko varaa aurinkoenergiaa.

Jämerän asiakkaat ovat tavallisesti hyvin toimeentulevia, moderneja ja näyttäviä ratkaisuja arvostavia rakentajia, jotka usein rakentavat ison, 2-kerroksisen tai kellarillisen täysin yksilöllisen modernin talon.

Ratkaisevina valintaperusteina Jämerän asiakkaille on ollut valmistajan luotettavuus/toimitusvarmuus, laatutaso ja yksilöllinen suunnittelu.                                                                  

Rakentajilla yleensä on mielikuva Jämerän luotettavuudesta, talon ulkonäöstä, laadukkuudesta ja yksilöllisestä suunnittelupalvelusta.

www.jamera.fi

 

Lakka Kivitalot

Lakka Kivitalo on yksilöllinen ja energiatehokas, juuri asiakkaan toiveiden ja budjetin mukainen koti. Vuosikymmenten kivirakentamisen taito yhdistyy sulavasti tämän päivän rakennustrendeihin. Suunnittelu lähtee aina tulevien asukkaiden toiveista, mieltymyksistä ja tarpeista. Lakka Kivitalon saa toteutettua aina juuri toiveiden mukaisena. Ideoita oman kodin toteuttamiseen löytyy valmistajan mallistosta.

Rakennusmateriaaleina ovat Lakan Betoni Oy:n kehittämät valettavat ja hienosaumamuurattavat eristeharkot. Valikoimasta löytyy ratkaisut myös piharakentamiseen, julkisivurappaukseen sekä sisäpintojen tasoittamiseen.

Lakka Kivitalon asiakkailla valintaperusteena on usein laatu, talon ulkonäkö, lämpötaloudellisuus, yksilöllinen suunnittelu ja luotettava valmistaja.

www.lakkakivitalot.fi

 

 

Lammi-Kivitalot

Lammi-Kivitalot on Suomen suurin kivitalotoimittaja. Talojen runkomateriaalina käytetään lämpöeristettyjä betoniharkkoja ja jokainen talo suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Lammi-Kivitalojen asiakas on tyypillisesti hyvin toimeentuleva, johtavassa asemassa ja näyttäviä ratkaisuja arvostava oman kodin rakennuttaja. Lammi-kivitalo on usein täysin yksilöllinen, iso, 2-kerroksinen, moderni, rapattu, kellarillinen talo.

Lammin asiakas perustelee usein valintaansa valmistajan luotettavuudella, laadulla ja yksilöllisyydellä.

Rakentajat yleisesti mieltävät Lammi-Kivitalot luotettavaksi toimittajaksi, jolla on kauniit ja laadukkaat talot, hyvä mallivalikoima, hyvät myyjäpalvelut sekä ammattitaitoiset myyjät.

www.lammi-kivitalot.fi

 

Passiivikivitalot

Passiivikivitalossa yhdistyvät viihtyisä asuminen, pienet lämmityskulut, kosteusturvallinen rakenne ja kivitalon lujuus. Tulevaisuuden rakennuksilta vaaditaan aivan erilaisia ominaisuuksia kuin vielä 10 vuotta sitten: energiatehokkuutta ja ilmastoystävällisyyttä. Rakenteiden tulee hengittää ja pysyä terveinä. Talo on elämän suurin sijoitus, jonka arvon tulisi säilyä.

Passiivikivitalot suunnitellaan aina yksilöllisesti ja asiakkaan toiveiden mukaisesti niin, että tärkeistä yksityiskohdista ei tarvitse tehdä kompromissia. Rakentaminen on kustannustehokasta ja asiakas voi valita sellaisen toimituskokonaisuuden kuin hänelle sopii: Muuttovalmiina, Lämpövalmiina tai Materiaalitoimituksena.

Passiivikivitalojen valintatekijänä korostuu voimakkaimmin laatu, yksilöllinen suunnittelu ja myyjän luotettavuus/ammattitaito.

www.passiivikivitalot.fi

 

 

Poroton-kennoharkkotalo

Poroton-kennoharkkotalo on tiilitalouutuus Suomessa. Sen runkorakenteena ovat kennomaiset massiiviharkot, joissa ei tarvita erillistä lämmöneristettä. Viisikymmentä senttiä paksun ulkoseinän eristeenä toimii ainoastaan kennoharkkojen sisällä oleva ilma. Rakennetta voidaan pitää erittäin kestävänä ja toimintavarmana.

Poroton-runko on rakenteena kuiva, mikä mahdollistaa sisäpuolisten töiden sekä julkisivurappauksen aloittamisen lähes välittömästi muurauksen jälkeen. Rakentamisaika lyhentyy siten merkittävästi. Poroton-talon voi myös vuorata tiilellä, mikä takaa talolle pitkän, energiataloudellisen ja huoltovapaan elinkaaren.

Poroton-kennoharkkotalon voi hankkia joko runkomateriaalitoimituksena tai yhteistyökumppanien kautta eri valmiusasteisiin rakennettuna. Wienerberger avustaa tarvittaessa täystiilitalon suunnittelijan ja toteuttajien valinnassa.

www.wienerberger.fi

 

 

Potius

Potius kivitalot

Potius Oy on perustettu vuonna 2001. Potius on kivitalorakentamisen asiantuntija, joka tarjoaa pientalorakentajille joustavia, yksilöllisiä ja laadukkaita ratkaisuja kellareista kivitalojen runkotoimitukseen asti.

Asiakkaat saavat tuotteensa turvallisesti yhdestä paikasta eli suunnittelun, materiaalit ja asennuksen. Kaikki kohteet toteutetaan betonielementeillä, joka on tiivis ja yhtenäinen rakenne. Potius-kellari toteutetaan sandwich-elementeillä ja Potius-kivitalot eristerapattuina, joissa eristevahvuus voidaan kasvattaa jopa passiivitalon vaatimuksiin asti.

www.potius.fi

 

 

Tiileri

Tiilerin talo opt

Tiilerin täystiilitalossa arvostetaan erityisesti helppohoitoisuutta, kestävyyttä, ulkonäköä ja edullisuutta pitkällä tähtäimellä. Täystiilitalo on terveellinen, sillä hengittävä materiaali pitää huoneiden kosteustasapainon sopivana eikä rakenteista haihdu mitään allergisoivia aineita.

Tiilitalon massiivirakenne varaa lämpöä ja säästää myös lämmityskuluissa. Erityisesti taajama-alueilla arvostetaan täystiilitalon hyvää ääneneristävyyttä.

www.tiileri.fi