Honkarakenteen uusi hirsitalomallisto kunnioittaa pohjalaista rakennusperinnettä modernilla otteella

Reset
Viimeksi päivitetty: 06.07.2016 12:58

Seinäjoen Asuntomessujen pääteemat luonnonläheisyys ja perinteinen pohjalainen rakennustaito näkyvät Honkarakenteen messukohteessa. Arkkitehti Anssi Lassilan suunnittelema talo on nykyaikainen tulkinta pohjalaisesta rakennusperinteestä suojaisine sisäpihoineen. Lassilan Honkarakenteelle suunnittelema uusi talomallisto lanseerataan Seinäjoen Asuntomessuilla heinäkuussa.

honka markki 2016 1

Kuva: Honkarakenne


Asumisen suurtapahtuma Asuntomessut kokoaa asumisesta, sisustamisesta ja rakentamisesta kiinnostuneita Seinäjoelle 8.7.–7.8.2016. Terveellisen rakentamisen edelläkävijä Honkarakenne lanseeraa Asuntomessuilla uuden Markki-talomallistonsa, joka on palkitun arkkitehdin Anssi Lassilan käsialaa.

– Inspiroiduin pohjalaisesta rakennusperinteestä. En kuitenkaan halunnut kopioida perinteestä, vaan jalostaa kokonaan uutta. Hirsi on tähän täydellinen materiaali, joka mahdollistaa nykyaikaisen, myös kaupunkiin istuvan arkkitehtuurin, itsekin pohjalainen arkkitehti kuvaa.

Lassila on palkittu muun muassa Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnolla vuonna 2015. Palkinto myönnettiin kunnianhimoiselle ja uskaliaalle puukerrostalolle, joka rakennettiin Lassilan suunnitelmien perusteella Jyväskylään.

 

Moderni design kohtaa perinteet

Honkarakenteen uusi talomallisto Honka Markki yhdistää palkitun arkkitehdin suunnitteleman modernin designin pohjalaiseen rakennusperinteeseen. Seinäjoen Asuntomessuilla ensiesittelyssä olevaan talomallistoon pääsee tutustumaan Honkarakenteen asuntomessukohteessa, joka on moderni ja lämminhenkinen hirsiomakotitalo Honka Markki. Nelihenkiselle perheelle suunnitellun kaksikerroksisen kodin pihapiiriä suojaavat kapealinjaisen päärakennuksen lisäksi tunnelmallinen pihasauna sekä autokatos-varasto.

Talomallistossa hyödynnetään Honkarakenteen kehittämiä ainutlaatuisia innovaatioita, painumatonta hirttä ja modernia nollanurkkaa. Painumaton Honka Fusion -massiivipuurunko mahdollistaa niukan listoituksen ja modernin detaljoinnin. Innovatiivisessa nollanurkkaratkaisussa hirret liittyvät toisiinsa rakenteen sisään sijoitetulla lohenpyrstöliitoksella. Hirren päät ovat näin suojassa säältä, eikä leveitä nurkkalaudoituksia tarvita. Nollanurkkaratkaisun mahdollistama hirsitalojen nykyaikainen arkkitehtuuri soveltuu myös kaupunkikeskustoihin.

 

Honkarakenne jakaa 3000 männyntaimea Asuntomessuilla

Honkarakenteen messukohteessa on uuden talomalliston ja hirsi-innovaatioiden lisäksi esillä uusia alkuja myös toisessa muodossa: Honkarakenne jakaa Asuntomessujen ajan männyntaimia kaikille halukkaille. Yhteensä taimia on varattu jaettavaksi 3000 kappaletta.

– Suomalaiset puut ovat meille sydämenasia. Pääraaka-aineemme on laadukkain suomalainen mänty, joka uusiutuvana luonnonvarana kasvaa aina takaisin. Honkataimilla haluamme muistuttaa kantamastamme vastuusta ekologisen ja kestävän rakentamisen puolesta, kertoo Honkarakenteen toimitusjohtaja Marko Saarelainen.

 

 

Tule tutustumaan uutuusmallistoomme ja hakemaan oma honkataimesi messukohteestamme (nro 19)!

 

Lisätietoja

Honkarakenne

www.honka.fi

 

Tutustu Honkaan Suomirakentaa.fi:ssa

Honka

Laadukas Honka-talo säilyttää arvonsa

Honka - arvokkaimmalle ajallesi

Honka: Näin pikkumökistä kasvoi kakkoskoti

Aito Honka-koti on terveellinen asua ja turvallinen omistaa