Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Tiilikatto on aina muodissa

Ormax Monier Oy:

Tiilikatto on iätön ja ajaton. Sen suosio on kasvanut jo pitkään. Tiilikatto edustaa klassista rakentamista ja on aina muodissa. Tämän päivän suosituimmat tiilikattovärit ovat musta ja tummanharmaa. Ne sopivat erittäin hyvin tällä hetkellä rakennettaviin vaaleasävyisiin taloihin. Tiilikatto sopii puutalojen ilmeeseen ja yhtä lailla antaa ryhtiä myös suoralinjaisille ja jämäköille kivitaloille. Modernit laattakattotiilet sopivat nykyaikaisten, graafisten ja suoralinjaisten talojen ilmeeseen.

Ormax minster moderni

 

Perinteinen tiilikatto kestää aikaa

Perinteiden kunnioitus ja pyrkimys kestävämpään rakentamiseen saavat yhä useamman suomalaisen valitsemaan ja myös vaihtamaan talonsa vanhan vesikatteen tiilikatoksi. Tiilikaton valitsemiseen on useita hyviä syitä: tiilikatto kestää hyvin ilmansaasteita, sateita, auringon paahdetta ja myös pohjoisen äärimmäisiä sääolosuhteita. Jykevä tiilikatto eristää tehokkaasti ulkoa tulevia ääniä, se ei ropise eikä kolise ankarammissakaan olosuhteissa.

Betonikattotiilet valmistetaan hiekasta, sementistä vedestä ja väripigmentistä. Ne karkaistaan no 50-60 asteella ja lopuksi kattotiilien pinta käsitellään maalilla. Kattotiilien tuotannossa Orimattilassa on otettu ensimmäisenä maailmassa käyttöön röntgenlaite, jonka avulla kaikki valmistetut tiilet läpivalaistaan. Näin voidaan varmistua siitä, että ne ovat tasalaatuisia ja mittatarkkoja. Betonikattotiilet ovat yksi markkinoiden pitkäikäisimmistä katemateriaaleista. Ne kestävät noin 70 vuotta.

Savesta valmistetut savikattotiilet poltetaan yli tuhannen asteen lämpötilassa ja ne ovat markkinoiden pitkäikäisin materiaali. Luonnonläheinen ja eläväpintainen savitiilikatto voi kestää yli sata vuotta. Myös savikattotiiliä voidaan pintakäsitellä. Tällöin on kyse kvartsin sulattamisesta tiilen pintaa ja puhutaan lasitetuista tiilistä. Savikattotiilet ovat muodoltaan perinteisiä, mutta nykyisin on saatavana myös suoralinjaisia ja graafisia laattasavikattotiiliä.

 

Ei huolta painosta

Jotkut ovat huolissaan tiilikaton painosta. Kaikki modernit kattorakenteet on kuitenkin on suunniteltu kantamaan vesikatetta suuremman kuorman. Esimerkiksi lumikuormat lasketaan aina mukaan turvallisuusmarginaaleihin. Näiden rinnalla muutamien kymmenien kilojen neliöpainoerot katemateriaalien välillä eivät vaikuta.

 

Paras aluskate suojaa ja hengittää

Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsyn kattorakenteisiin. Sen on oltava vahva, sillä sen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Kunnon aluskatteella on oltava vähintään yhtä pitkä luotettava käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.

Diffuusioavoin aluskate on edullinen vakuutus kosteusvaurioita ja hometta vastaan. Diffuusioavoin eli hengittävä aluskate ei päästä lävitseen vettä, mutta kylläkin alusrakenteista nousevan vesihöyryn. Se kuivattaa yläpohjarakenteisiin kertynyttä kosteutta sekä antaa hieman anteeksi tuuletuksen puutteita, jolloin kosteudella on paremmat mahdollisuudet poistua rakenteista. Hengittävän aluskatteen ansiosta eristeen ja aluskatteen väliin on mahdollista jättää entistä pienempi tuuletusväli.

Aluskate tiivisteineen tulisikin valita ja toteuttaa kuin se olisi ainut katemateriaali, jonka päälle vain asennetaan ulkonäöllisistä syistä varsinainen kate. Aluskatteen laadusta ei siis kannata tinkiä.

 

Lisätietoja

www.ormax.fi

 

 

Tutustu Ormaxiin Suomirakentaa.fi:ssa:

Ormax

Tiilikatto nostaa kotisi arvoa

Aidot laattakattotiilet sopivat moderniin arkkitehtuuriin

Kattoremontti: valitse tiilikatto vanhaan taloon

monierlogouusi

 
 
ORMAX MONIER OY
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Sinikalliontie 3 B, 02630 Espoo
Puh. (09) 2533 771
Fax (09) 2533 7310
 
 
Asiakaspalvelu:
Puh. (09) 2533 7200
Fax (09) 2533 7311
 
 
Tekninen neuvonta:
Puh. (09) 2533 7202