Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Wienerberger: Uusi tapa toteuttaa tiilitalo

yritysesittaaWienerberger Oy Ab: Perinteisen tiilitalon ja harkkotalojen rinnalle on tullut täysin uudentyyppinen keraamisista Poroton-kennoharkoista rakennettava kivitalo.

wienerberger porotherm1

Poroton-harkoista tehty talo voi olla puhtaaksimuurattu tai rapattu.

 

Poroton -kennoharkkotalo

Poroton -kennoharkkoratkaisu on täystiilitalouutuus Suomessa ja tuo Terca -tiilitalojärjestelmän rinnalle mielenkiintoisen vaihtoehdon rakentajalle. Kennoharkkoratkaisu poikkeaa kuitenkin aiemmista tiilitaloratkaisuista siinä, että viisikymmentä senttiä paksun ulkoseinärakenteen eristeenä toimii ainoastaan kennoharkkojen sisällä olevan ilma.

Seinä on myös varsin nopea rakentaa. Ulkoseinän sisäpinta tasoitetaan perinteiseen tapaan ja julkisivupinnaksi voidaan valita joko rappaus tai puhtaaksimuuraus.

wienerberger porotherm2

 Poroton -kennoharkkorakenne on uusi monoliittinen täystiiliratkaisu. Rakenne on kosteusteknisesti turvallinen ja takaa hyvän sisäilman laadun.

 

Lämmin ja turvallinen ulkoseinä

Poroton -kennoharkkoseinä on monellakin tavalla terveellinen ja turvallinen ratkaisu, sillä se ei sisällä laisinkaan laholle tai kosteusvaurioille alttiita orgaanisia rakenneosia eikä myöskään muovikalvoja. Siitä huolimatta rakenne on sekä tiivis että energiatehokas. Rakenteen laskennallinen U-arvo on <0,17 W/m²K, mutta lämmön vaihteluita tasaavana massiivisena rakenteena sen energiatehokkuus on käytännössä laskennallista arvoaan parempi. Lisäksi rakenne on kaikista kivirakenteista ylivoimaisesti nopeimmin kuivuva, mikä vähentää rakentamisajan kosteusriskejä ja nopeuttaa rakentamista.

Nopeasta kuivumisesta ja pienestä rakenteellisesta kutistumasta johtuen myös julkisivurappauksen teko onnistuu muista harkkoratkaisuista poiketen lähes välittömästi muurauksen jälkeen. Tämä puolestaan alentaa kustannuksia ja nopeuttaa talon valmistumista entisestään.

 

 

Tiilitalojen kiinnostavuus lisääntynyt

Tiili on nousemassa jälleen kiinnostavaksi rakenneratkaisuksi pientalomarkkinoilla. Kiinnostavuutta on lisännyt rakenteen turvallisuus ja huoltovapaus sekä monoliittisen Poroton -kennoharkkoratkaisun tulo markkinoille. Unohtaa ei myöskään sovi, että tämän päivän tiilitalot ovat yksilöllisiä, arkkitehdin suunnittelemia ja näyttävän näköisiä, kertooWienerberger Oy Ab:n rakennustekninen johtaja Juha Karilainen.

wienerberger porotherm3

Poroton -kennoharkon mitat 250x500x249 mm.

 

Riskitön tulevaisuuden rakennusmateriaali

Talohankintaa tehtäessä unohdetaan usein, että tiiltä ei tarvitse maalata kuuden tai kahdeksan vuoden välein, mikä tekee tiilitalosta pitkällä aikavälillä jopa puutaloa edullisemman.Yksilöllinen täystiilitalo valmiiksi tehtynä ei RTS-tutkimuksen mukaan tule kuin n. 5000 € kalliimmaksi kuin vastaavanlainen puutalo.

www.wienerberger.fi

 

wienerberger

 

 Yhteystiedot

www.wienerberger.fi

Puh. 0207 489 200

 

Wienerbergerilla sinua palvelevat:

ETELÄ-SUOMI

Muurausliikkeet, jälleenmyyjät,
kuluttajamyynti
Aluemyyntipäällikkö
Juha Elolinja
p. 0207 489 273
GSM 040 833 8380
juha.elolinja(at)wienerberger.com

 

LÄNSI- JA POHJOIS-SUOMI

Aluemyyntipäällikkö
Arimo Lummi

p. 0207 489 274

GSM 0400 235 268
arimo.lummi(at)wienerberger.com

 

ITÄ-SUOMI

Aluemyyntipäällikkö

Janne Salmi

GSM 040 770 7133
janne.salmi(at)wienerberger.com

  

wienerberger banneri rts 200x400

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot