Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Wienerberger

Wienerberger Oy Ab tunnetaan Suomessa erityisesti Terca-tiilistään ja Poroton-kennoharkkotaloistaan. 1819 tiilenvalmistuksen aloit­tanut Wienerberger on yhty­mänä maailman johtava julki­sivu-, runko-, katto- ja piha­tiilien valmistaja, jolla on toimintaa yli 30 eri maassa. Wienerberger Oy Ab valmistaa ja myy poltettuja tiiliä Suomessa. Oma tiilitehdas sijaitsee Korialla. Markkinoinnin ja myynnin hoitaa koko maan kattava alueorganisaatio ja yhtiön keskushallinto toimii Helsingissä.

Terca TV-talo Villa Laine Valkeakoski2

TERCA-tiilet

Poltetuista tiilistä löytyy runsaasti värivaihtoehtoja ja ulkonäköön voi lisäksi vaikuttaa erilaisilla pinta- ja laastivalinnoilla. Valikoimiin kuuluvat muototiilet suovat myös aivan uusia mahdollisuuksia yksityiskohtien viimeistelyyn. Erilaisia tiili- ja laastiyhdistelmiä voi vertailla vaikkapa Wienerbergerin kotisivuilla. 

Tiilijulkisivut

Poltettu tiili on erinomainen julkisivumateriaali Suomen vaihteleviin oloihin. Tiilijulkisivua ei tarvitse uusintakäsitellä eikä paljon huoltaakaan, tästä huolimatta se kestää vuosikymmeniä lähes muuttumattomana. Tiilijulkisivu ei tule rakennettaessa juurikaan puuseinää kalliimmaksi, toisaalta pieni lisäinvestointi kompensoituu rakennuksen käyttöaikana moneen kertaan olemattoman huoltotarpeen ansiosta.

Tavallisimmin tiilijulkisivuinen talo toteutetaan rakentamalla talon runko puusta (talopaketista tai paikalla rakentaen) ja muuraamalla julkisivu tiilestä. Ratkaisu on suosittu mm. siksi, että siinä voidaan hyödyntää talotehtaiden tarjontaa sekä monelle tuttua puurakentamisen tekniikkaa. Julkisivumuurauksessa turvaudutaan tavallisesti ammattimuurariin.

 

Poroton Kennotiiliharkot

Poroton -kennoharkkoratkaisu on täystiilitalouutuus Suomessa ja edustaa modernia ja kestävää kivitalorakentamista. Massiivinen, hengittävä runkorakenne on energiataloudellinen ja kosteusteknisesti turvallinen. Yksiaineisuus on merkittävä etu, kun halutaan varmistaa seinärakenteen riskitön toimivuus pitkällä aikavälillä. 

Hyvän kosteustasapainon ylläpidon lisäksi massiivitiilirakenne toimii tehokkaasti myös lämpötilaerojen tasaajana. Paksu seinärakenne tasoittaa ulkoilman helle- ja pakkashuippujen vaikutukset sisäilmaan toimien ikään kuin termostaattina ulko- ja sisätilojen välissä. Huoneilma pysyy miellyttävänä läpi vuoden ilman tuntuvia lämpötilavaihteluita. Lämmönvarauskykynsä ansiosta massiivinen tiilirakenne on myös energiataloudellinen ja säästää siten asumisen aikaisia kustannuksia kevyempiin seinäratkaisuihin verrattuna.

Poroton-kennoharkkotalo on aina arkkitehdin suunnittelema huomioiden asiakkaan tarpeet ja rakennuspaikan asettamat vaatimukset. Tyypillisesti julkisivuratkaisuksi valitaan rappaus, mutta talon voi myös vuorata esimerkiksi tiilellä, mikä ratkaisuna parantaa edelleen rakenteen energiatehokkuutta ja ääneneristävyyttä sekä takaa talolle pitkän ja huoltovapaan elinkaaren. Puutaloalueita ajatellen mikään ei estä Poroton-harkkotaloa vuoraamasta myös puupaneelilla.

Lue lisää: Poroton-kennoharkkotalo

 

Terca tuotteet sisätiloissa

Märkätilan seinät: Huolellisestikin toteutetussa talossa voi tapahtua joskus vesivahinko. Tiiliseinät eivät putkirikkoja tai vesieristeiden vuotoja välttämättä estä, mutta vahingot jäävät pienemmiksi kuin vedelle aroilla materiaaleilla toteutettuina.

Tiililattiat: Tiililaatta on oivallinen lattiavaihtoehto kovalle kulutukselle joutuviin huonetiloihin. Lattialämmitys pitää pinnan talvellakin lämpöisenä, kesällä taas kivilattia on miellyttävän viileä. Tiililattia pysyy näyttävämpänä, jos se silloin tällöin vahataan.

TERCA-sisustustiilet: Aidoilla käsinlyödyillä TERCA-tiililaatoilla luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Trendikkään antiikkisella tiililaatalla voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia kotiisi. Valikoimassa on useita eri malleja ja ne on itsekin helppo asentaa.

Lue lisää: Sisusta aidolla tiilellä

 

TERCA-hormitiilet

Aidoista poltetuista tiilistä muurattu savupiippu on markkinoiden energiatehokkain hormivaihtoehto, ja lisäksi se on myös edullinen. Tiilisen tulisijan ohella massiivinen tiilipiippu toimii hyvänä lämmönvaraajana, joka käyttää muista hormivaihtoehdoista poiketen myös savukaasuista saatavaa hukkalämpöä kodin lämmittämiseen, alentaen samalla myös asunnon kokonaisenergiankulutusta. Wienerbergerin kotisivuilta löytyy mm. hormilaskuri, joka auttaa piipun suunnittelussa.

 wiener

Lue lisää: Tiilestä muuratut tulisijat ja hormit - energiaylivoimaa lämmittämiseen

 

Pihatiilet

Wienerbergerin keraamiset Penter-pihatiilet valmistetaan luonnon raaka-aineista. Ne soveltuvat niin puutarhojen kuin kaupunkimaisemankin elävöittämiseen. Keraamiset pihatiilet ovat paitsi näyttäviä, ne myös kestävät hyvin vaativia sääolosuhteita, säilyttävät värinsä ja ovat lähes huoltovapaita.

Tiilen käyttö piha-alueiden katteena on koko ajan kasvussa. Kuten julkisivutiilet, keraamiset pihatiilet poltetaan yli 1000 ºC lämpötilassa luonnon raaka-aineista eli savesta ja hiekasta. Saatavilla on antiikkisen rouheita, ulkomuodoltaan jo valmiiksi patinoituneita pihatiiliä, joissa pintamuotoilussa ja väreissä on luontaista vaihtelevuutta. Toista tyylisuuntaa edustavat suorareunaiset, väreiltään syvemmät pihatiilet.

 

Myynti

Wienerbergerin tuotteita myyvät rauta- ja rakennustarvikeliikkeet ympäri Suomen.

Tutustu tarkemmin tuotteisiin Wienerbergerin kotisivuilla: www.wienerberger.fi

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot

www.wienerberger.fi

Puh. 0207 489 211

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot