Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Weber kylpyhuoneratkaisut

Weberillä on Suomessa 8 tehdasta 7 eri paikkakunnalla, Suomessa markkinoitavat tuotteet ovat pääasiassa kotimaassa valmistettuja. Yritys valmistaa ja markkinoi rakennustuotteita ja ratkaisuja Leca-, Kahi- ja Vetonit-tuotemerkeillä, jotka ovat olleet pitkään tuttuja sekä ammattilaisille että pienrakentajille.

Märkätilojen rakentamisessa kannattaa olla tarkkana, oli kysymys sitten uuden rakentamisesta tai vanhan korjauksesta. Turvallinen ratkaisu edellyttää mm. riittävää ilmanvaihtoa ja lämmitystä, oikeita materiaaleja ja huolellisuutta rakenteiden toteutuksessa. Erityisen tärkeää on kunnollinen vedeneristys, sillä vääriin paikkoihin karannut vesi aiheuttaa riskin sekä rakenteille että asukkaille.

 

Kylpyhuoneen seinät Kahi-väliseinäponttiharkoista

Kaksi kolmesta uusien asuntojen märkätiloista toteutetaan kivirakenteisena. Märkätilojen seinissä suositaankin kivipohjaisia rakenteita, jopa silloin kun talo on muuten puurakenteinen.

maxit_Kahi_ponttiharkkomuurausKahi-väliseinäponttiharkko on suosituin märkätilojen kiviseinäratkaisu uusissa omakotitaloissa. Väliseinäpontista muurattu märkätilan seinä on paitsi elämätön ja lahoamaton, myös helppo toteuttaa. Harkot ovat päistään pontatattuja, joten kivet asettuvat helposti paikoilleen. Ohutsaumatekniikalla muurattaessa myös laastin kulutus on pientä ja kulloinkin tarvittavan annoksen sekoitus onnistuu saavissa porakonevispilällä. Vaikka runko ei jääkään näkyviin, kannattaa jo muurausvaiheessa olla huolellinen, sillä suora ja sileä alusta helpottaa seuraavia työvaiheita. Kahi-väliseinäharkkoa valmistetaan 300 mm:n pituisena. Harkossa on myös sähkö- ja vesiputkien asennusta helpottavat pystyreiät.

 

Vetonit- vedeneristys

Vetonit- vedeneristysjärjestelmä sopii sekä kivi- että levyrakenteisille märkätilan seinille.  Soveltuvat aineet ja työmenetelmät vaihtelevat alusrakenteesta ja märkätilojen käyttörasituksesta riippuen. Lähtökohtana on, että vedeneristys pitää veden pois rakenteista ja kestää ehjänä myös esim. mahdollisista rakenteiden pienestä elämisestä johtuvat rasitukset.

 

maxit_Vetonit_vedeneristysmassaMuuratut seinät sisältävät yleensä aina jonkin verran epätasaisuuksia, joten ne pitää ennen varsinaista vedeneristystä tasoittaa sopivalla tavalla. Kahi-harkoista muuratuissa seinissä tämä onnistuu esimerkiksi weber.vetonit MT- märkätilatasoitteella tai weber.vetonit RF saneerauslaattalaastilla.

 

Varsinaiseen vedeneristykseen käytetään weber.vetonit MS kosteussulkua ja weber.vetonit WP vedeneristysmassaa. Mikäli muuratessa myös pystysaumoissa käytetään laastia, tasoitetun Kahi-harkkoseinän vedeneristys voidaan tehdä kaksinkertaisella kosteussulkukäsittelyllä; ensimmäinen kerros puhtaalla vedellä tilavuusosissa 1:1 ohennettuna, toinen kerros ohentamattomana.

 

Weber.vetonit WP vedeneristysmassan sitkeys ja muodonmuutoskyky ovat huomattavasti parempia kuin ohuen kosteussulun, joten sitä käytetään yksin tai  kuitukankaalla vahvistettuina erityisesti nurkissa,  läpivienneissä, eri materiaalien muutoskohdissa, lattiassa ja muissa tilanteissa, joissa rakenteen eläminen on mahdollista ja/tai vesirasitus on suuri. 

 

Lattioissa on tärkeää, että niissä on riittävät ja oikeaan suuntaan viettävät kaadot. Kaadot on ammattimies voinut tehdä jo lattian betonivalun yhteydessä, mutta aina ei näin ole. Ennen vedeneristystöiden aloittamista ne onkin syytä tarkistaa ja tarvittaessa käytettävä esim. Vetonit- lattiatasoitteita riittävän kallistuksen saavuttamiseksi. Lattia joutuu suurimmalle kosteusrasitukselle joten se vaatii myös parhaan vedeneristyksen.

Vetonit-menetelmässä lattia pohjustetaan ensin kosteussululla. Saumat, kulmat lattiakaivot ja muut läpiviennit varmistetaan vedeneristysmassalla ja kuitukankaalla, samalla seinien alaosaan nostetaan vastaava vesieristys kuin lattiaankin. Päällimmäiseksi eristekerrokseksi levitetään kaksinkertainen vedeneristysmassa. Oikein toteutettu märkätilan lattia on kuin vedenpitävä kaukalo, joka pelastaa rakenteet normaalikäytön lisäksi myös esim. lattiakaivon tukkeutumisesta aiheutuvissa tilanteissa.

maxit_Kahi_kylpyhuone

Vetonit laatoitustuotteet

Vetonit-tuoteperheeseen kuuluvat laastit laattojen kiinnittämiseen, saumauslaastit sekä värilliset saniteettisilikonit liikunta-saumoissa käytettäväksi.

 

Weberin kotisivuilta löytyvät yksityiskohtaiset ohjeet kylpyhuonerakentamisesesta ja eri tilanteissa suositeltavista tuotteista.

Weber neuvonta

Weberin kotisivuilta löytyvät ratkaisuvaihtoehdot ja selkeät rakentamisohjeet eri tilanteisiin. Neuvoa voi kysyä myös puhelimitse maksuttomasta tuoteneuvonnasta, jossa Weberin ammattilaiset päivystävät joka arkipäivä klo 8 - 16.

 

Yhteystiedot

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy

Weber, puh. 010 44 22 00. Tuoteneuvonta 010 44 22 312

Weberin kotisivuille pääset tästä: www.e-weber.fi

Weberin löydät myös Youtubesta.

 

Lue lisää Weberin Yritys Esittää -artikkeleista:

Märkätilan vedeneristys vaatii hyvän työsuorituksen sekä tuotteiden keskinäistä yhteensopivuutta

Kylpyhuoneen saneeraus

Märkätilaan kiviaineiset seinät Kahi-harkoilla

leca4

Leca logo vektoroitu opt

Yhteystiedot

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy

www.e-weber.fi

www.leca.fi

Puh. 010 44 22 00

 

 

Tuoteneuvonta:

www.wepro.fi

Puh. 010 44 22 312

(arkisin klo 8-16)

 

WeberBanneri