Kun vain paras kelpaa, valitse netti huolella

Reset
Viimeksi päivitetty: 13.08.2019 13:18

DNA Oyj:

Vaatimukset netin nopeuden suhteen kasvavat jatkuvasti; tekniikka kehittyy, tarjolle ilmestyy uusia palveluita ja perhe kasvaa. Nopeasti muuttuvassa maailmassa nettiliittymän pitää pysyä muutoksessa mukana.

Yhteyden pitää olla tehokas, jos yksi perheenjäsen haluaa katsoa urheilulähetystä 4K-tarkkuudella ja toinen elokuvaa, kolmas puhuu videopuhelua ja neljäs pelaa nettipelejä. Nopea netti helpottaa myös etätöitä.

“Se mikä riitti ennen, ei yhtenä päivänä enää olekaan tarpeeksi. Kotona voi olla entistä enemmän laitteita ja käyttäjiä. Yleensä videokuvan katsominen paljastaa nettiyhteyden tilan. On todella ärsyttävää, jos videon katselu pätkii”, sanoo Katri Perälä, DNA:n kodin laajakaistapalveluiden johtaja.


Kiinteä yhteys vai 4G-netti?

Paras yhteystapa on yleensä kiinteä nettiyhteys. Sen etuina on operaattorin takaama kiinteä nopeus ja pieni viive. Viiveen merkitys korostuu erityisesti pelatessa. 

4G-netti on hyvä vaihtoehto, kun nopeaa kiinteää yhteyttä ei ole saatavilla. Se toimii käytännössä kaikkialla Suomessa. Vilkkaan tukiaseman alueella 4G-netti saattaa kuitenkin ruuhkautua.

“Tulevaisuudessa 5G on erittäin hyvä ratkaisu niille, joille ei kiinteää yhteyttä ole tarjolla. 5G toimii kuitenkin korkeammilla taajuuksilla kuin 4G. Siksi se ei läpäise seiniä yhtä hyvin. Ulkoantennilla saa toimivan 5G-ratkaisun myös esim. omakotiasujille”, Katri Perälä sanoo. 

Nopeakin liittymä voi kuitenkin tökkiä, jos modeemia ei ole päivitetty tai se ei tue uusia nopeuksia. 

Lopuksi Katri Perälä muistuttaa, kuinka netillä on nykyisin huikean suuri merkitys arjessamme. “Hyvään nettiyhteyteen kannattaa panostaa. Sillä varmistat perheenjäsenten tyytyväisyyden ja viihtymisen kotona”.


Kodin parhaan netin viisi vinkkiä:

  1. Valitse kiinteä nopea yhteys, valokuitu tai kaapeli, jos se on saatavilla.
  2. Ulkoantennilla varmistat toimivimman 4G- tai 5G-yhteyden.
  3. Valitse netille nopeus, joka vastaa kodin käyttötarpeita.
  4. Varmista, että WiFi-modeemi pysyy verkkoyhteytesi vauhdissa mukana.
  5. Sijoita WiFi-modeemi kodissa niin, että kuuluvuus on suurin mahdollinen.


DNA:n verkossa nopeutta riittää myös huomisen tarpeisiin. Omakotitalon nettiyhteyden hankkimisessa sinua palvelee DNA Pientalopalvelu

Lue lisää: www.dna.fi/pientalot