Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Tulisijatoimittajat omakotirakentajien puntarissa

Tässä artikkelissa on lyhyet esittelyt eri tulisijatoimittajista. Rakentajien arvostelut eri tulisijojen yteyteen on saatu tutkimuksesta, jossa 2013 aloittaneet rakentajat (yhteensä 2100 haastattelua) kertovat:

-valintojaan

-valuntaan vaikuttavia tekijöitä/miksi ko. merkki on valittu

-mielipiteitään tuntemistaan tulisijatoimittajista

-kokemuksia eri merkeistä

Tutkimustiedon pohjalta on haluttu kertoa, missä eri merkit ovat vahvoja suhteessa muihin merkkeihin.

 

nunnauuniboksi nettiin

tiileriboksi nettiin

tulikiviboksi nettiin

uunisepatboksi nettiin

wienerbergerboksi nettiin

Stiebel Eltron Oy

Saksalaisella Stiebel Eltron perheyrityksellä on lähes 40 vuoden kokemus lämpöpumpuista. Yritys toimittaa tuotteitaan 120 maahan ja heillä on 18 saksan ulkopuolista tytäryhtiötä. Päätehtaan pinta-ala on 134.000m2 ja yhtiö työllistää n.3000 henkilöä. Konsernin liikevaihto on n. puoli miljardia euroa.

Tuote

Stiebelin WPC kompaktilämpöpumppu on myydyin malli. Viisi eri teholuokkaa käsittävä maalämpöjärjestelmä täyttää nykyaikaisen matalaenergia- tai passiivitalon tarpeet. Matalaenergiatalossa lämmitystehoa ei tarvita paljon eikä myöskään keräyspiirin tarvitse olla iso – parhaimmillaan piirin sijoittamisen riittää 90 metrin porakaivo tai 120 metriä pitkä kaivanto rakennuksen ympärillä. Talvella lämmin, hyvin eristetty talo voi kesällä kaivata jäähdytystä. Erinomaisen hyötysuhteen omaava WPC Cool -malli viilentää samalla keräyspiirillä ja energiakulut säilyvät pienenä vuodenajasta riippumatta. Stiebel- WPF mallin lämpöpumppu voi toimia myös osana hybridijärjestelmää, jolloin kesäkauden käyttöveden voi lämmittää aurinkovaraajalla ja käyttää lämpöpumppua täysipainoisesti huoneilman viilennykseen. Stiebelin SBS- hybridivaraajaan voidaan liittää jopa neljä eri lämmöntuottajaa. Järjestelmän ohjauksen voi jättää automatiikan huoleksi.

stiebel

Mallisto

Stiebelin valikoimiin kuuluu yli 130 maalämpötuotetta. 4 - 500kW

Edustajat

Stiebelin maalämpöurakoitsijat palvelevat ympäri maan. Lähimmän edustajan löydät Stiebelin kotisivuilta.

Lisätiedot
www.stiebel-eltron.fi

www.energiapakkaus.fi

Puustelli Miinus - Ekologisuutta uudella tasolla

yritysesittaaKertakäyttökulttuurin aikakausi alkaa olla ohi, sillä kuluttajat haluavat kestäviä ja ekologisia ratkaisuja. Pitkäikäisiä ja ajan hammasta kestäviä tuotteita kaipaavat myös sisustajat, sekä kodinrakentajat. Vuoden 2013 Habitaressa Puustelli vastasi tähän pyyntöön upealla Puustelli Miinus -keittiöllä. Keittiön jokainen osa on valittu ekologisin perustein, sen kaikki materiaalit ja tuotteiden rakenteet on tutkittu, ihan keittiön pienintä osaa myöten.

 

Miinus-keittiö otettiin vastaan innostuneesti ja kiinnostuneesti, sillä vaikka sen varsinainen lanseeraus tapahtuikin vasta syksyllä, pääsivät kuluttajat tutustumaan siihen pitkin vuotta jo pienemmissä tapahtumissa. Miinus on herättänyt ansaittua huomiota paitsi täällä kotimaassa, myös globaalisti. Puustelli on tunnettu laadukkaista tuotteistaan ja Miinus-keittiö jatkaa yrityksen totutuilla linjoilla.

miinus1

 

Vuosien työn tulos

Mikä Miinus-keittiöstä sitten tekee niin erilaisen verrattuna aiempiin keittiömallistoihin? Sen uraaurtaava innovaatio on kestävä, biokomposiitista valmistettu runkorakenne joka kerralla sysäsi syrjään vanhat tutut materiaalit, kuten MDF- ja lastulevyn. Tästä mallistosta ei löydy materiaalilistauksista myöskään melamiini- saatikka laminaattipintoja. Runkorakenteeseen oon päädytty monien tutkimuksien, testien, mittauksien, laskelmien ja mallinnuksien jälkeen. Raaka-ainetta on vaihdettu useasti, aina ekologisempaan suuntaan ja sitä kautta myös valmistusmenetelmät ovat muuttuneet. Jokaisesta tuotteesta ja materiaalista on tehty hiilijalanjälki-laskelmat, sekä mitattu päästöt. Lopulta on päädytty biokomposiittiin jolle on haettu myös PCT-patenttia.

 

Biokomposiitti on kevyt ja ekologinen

Biokomposiittikehys on paitsi veden-, myös kolhunkestävä, eli se sopii mitä parhaiten esimerkiksi lapsiperheisiin. Käytännössä biokomposiitti on polypropeenia ja puukuitua, josta on nyt saatu valmistettua mittatarkka, muotoon puristettu kehys Miinus-keittiölle. Ruiskuvalumenetelmällä valmistettuun kehykseen on suunniteltu valmiit reiät jokaista mekanismia varten, samoin kokoonpanoa ja kiinnitystä varten. Puustelli Miinus -keittiötä ei tarvitse vaihtaa ajan kuluessa uuteen. Vanhaa voi piristää huoltamalla pintoja. Miinus ei aseta rajoja, vaan tarjoaa ajattomia ratkaisuja vuodesta toiseen. Osat ovat 100% kierrätettäviä. Miinusta voidaan syystä kehua toimivaksi, helpoksi puhdistaa, tilavaksi, kestäväksi ja kodikkaaksi. Biokomposiitin lisäksi Miinus-keittiössä on hyödynnetty lasia, sekä keraamista levyä jotka sopivat ekologiseen keittiömalliin.

Puustelli miinus3

 

Loppuun asti mietitty

Miinus-keittiön rakenteista 80% on valmistettu suomalaisista materiaaleista. Suurin osa keittiön valmistuksesta on lähituotantoa ja valmistetaan Puustellin Harjavallan tehtaalla. Materiaalit tuodaan alle 300 kilometrin säteeltä. Miinukselle on myönnetty kaikille suomalaisille tuttu Avainlippu-tunnus joka kertoo kotimaisuudesta. Keittiön valmistuksen yhteydessä aiheutuvia sisäilmapäästöjä on supistettu vaihtamalla formaldehydi- ja hiilivety-yhdisteitä sisältävät keittiömateriaalit mahdollisimman ekologisiin ratkaisuihin, kuten kokopuuhun, kuitulevyyn, pahvikennoihin ja puuviilutettuihin rakenteisiin. Keittiön pinnat on viimeistelty ympäristöystävällisin pintakäsittelyainein. Miinus ei allergisoi, eikä ärsytä. M1 on kolmiasteisen sisäilmaluokituksen paras taso. Puustelli Miinus -keittiö alittaa mainitut M1-luokan raja-arvot vähintään puolella.

 

Viimeistelty yksityiskohdilla

Paitsi runkorakenteen osalta, on Miinus-keittiö muutenkin viimeistelty niin pitkälle, kuin mahdollista. Tehtaalla jätemateriaali hyödynnetään lämmöntuotannossa soveltuvin osin, joskin biokomposiitin hukkamäärä on kuitenkin erittäin pieni. Miinus-keittiössä käytettyjen kodinkoneiden laatuluokitus on AAA, eli nekin soveltuvat ympäristöarvoiltaan kokonaisuuteen. Keittiössä on hyödynnetty myöskin pitkäikäisiä Led-valaisimia. Myös omilla valinnoilla voidaan vaikuttaa keittiön ekologisuuteen. Yksinkertaisesti vaihtamalla kivitasot kotimaiseen koivuun voidaan tasojen hiilijalanjälkeä pienentää jopa 86%. Miinus-keittiö on viimeistelty huopalokeroilla, tilavilla laatikostoilla sekä jätteidenlajittelukomerolla jotta ekologisia valintoja voidaan helposti jatkaa myös keittiön oston jälkeen.

Puustelli miinus2

 

Valmistaja

Puustelli Group OY

Teollisuuskatu 46
29200 Harjavalta

+358 (0)10 277 6000

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lue lisää Puustellista:

Yritys Esittely: Puustelli

Ekovilla

Ekovilla-eristeet valmistaa suomalaisessa omistuksessa oleva vakavarainen Ekovilla Oy, joka on yli 30-vuotias  Kouvolassa toimiva pk-yritys. Ekovilla on orgaanisten lämmöneristeiden markkinajohtaja Suomessa ja eristeet ovat omakotirakentajien keskuudessa tuotekuvaltaan tunnetuimmat. Yhtiöllä on tuotantolaitokset myös Kiimingissä ja Ylistarossa ja se on keskittynyt puukuitueristeiden valmistukseen. Ekovilla työllistää noin 140 henkilöä tuotannossa, myynnissä, hallinnossa ja asennuspalveluverkostossa.

ekovilla levy2

Puhtaan valkoisiin keittiöihin kontrasteja ja rosoisuutta

Jo pitkään keittiötrendien ykkönen on ollut kliininen valkoinen väri, mutta pikkuhiljaa sen rinnalle on alkanut nousemaan harmaa jolla luodaan pehmeitä kontrasteja, sekä nostetaan esiin sisustuksen yksityiskohtia. Suomalaisten makuun ovat myös tummat työtasot ja selkeälinjaiset hanat, sekä vetimet. Skandinaavinen sisustajat haluavat edelleen korkeakiiltoisia pintoja jyritysesittaaa esimerkiksi lasisia yksityiskohtia. Myös ekologisuus on asia johon kiinnitetään paljon huomiota. Sisustajat vaativat laatua, ympäristöystävällisyyttä ja samalla yksilöllisyyttä, joka aiheuttaa keittiövalmistajille paineita joihin ykkösvalmistajat ovat kuitenkin osanneet luoda upeita ratkaisuja. 

 

Puhtaan valkoisen rinnalle betonin sävyjä

A la Carte-keittiöiden yksi myydyimpiä malleja on valkoinen, selkeälinjainen ovimalli Neve, joka sopii hienosti nimenomaan suomalaiseen selkeälinjaiseen makuun. Kokovalkoinen kokonaisuus tekee keittiöstä raikkaan ja kutsuvan, sitä voi piristää tummilla yksityiskohdilla tai käyttää mukana jotain hauskaa kontrastiväriä, esimerkiksi punaista. Saarekkeet ovat jo pitkään olleet sisustajien suosiossa ja ne luovatkin mielenkiintoisia mahdollisuuksia keittiöihin.AlaCarte Neve 961

Neven rinnalle nousee 2014 upea Cemento-ovi, joka on vaalea betoni mikrolaminaattiovi. Harmaan oven upea tekstuuri tuo elävyyttä valkoiseen keittiöön ja sitä voidaan korostaa esimerkiksi tummilla matoilla. Cemento sopii erityisesti isoihin koteihin, joissa keittiö on aidosti kodin sydän ja sille on varattu kunnolla neliöitä. Loppuun asti suunnitellussa keittiössä edes liesituuletin ei pistä silmään, sillä se on, kuin taulu. Kuvassa oleva työtaso, eli niemeke on noussut myös suosituksi ratkaisuksi saarekkeiden rinnalle. Se mahdollistaa sosialisoinnin ruokapöydän ääressä istuvien vieraiden kanssa, mutta antaa samalla rauhan kokin työaskareille. Niemeke toimii myös kauniina tilanjakana keittiön ja ruokailutilan välillä.

AlaCarte Cemento166 CementoX166AL

Trendikästä harmaata ja silmää miellyttäviä viisteovia

Parma-keittiö on ollut jo pitkään suomalaisten keittiöremontoijien suosiossa. Dolce-ovimalli on valkoinen viisteovi joka on raikas ja selkeälinjainen. Osa nykyaikaista keittiötä ovat myös äänettömästi liukuvat laatikot, jotka tarjoavat runsaasti säilytystilaa. Tärkeää remonttia suunnittellessa on myös kiinnittää huomiota ergonomiaan, kun mietitään kodinkoneiden sijoittelua.

ParmaDOLCE

Parma on vastannut myös kuluttajien toiveeseen saada harmailla pinnoilla hienostunut keittiö aikaan. Parma näyttää mallia miten Hambo, mattaharmaa laminaattiovi sopii yhteen tammen värin kanssa. Hambossa on tamminen sisälista ja se sopii kauniisti yhteen Parman Vivace tammivaakaviiluoven kanssa. Kodikas keittiö kutsuu viettämään kiireettömiä aamupalahetkiä tai sunnuntaipäivällisiä.

Parma Hambo 347

Romanttisuutta ja persoonallista lennokkuutta

Petra-keittiöt ovat perinteisen, ehkä jopa kantrihenkisen sisustajan mieleen. Mallistoista löytyy romanttisia vaihtoehtoja joista suosituin on kaunis, valkoinen Saara peiliovi. Perinteitä kunnioittava Saara on raikas, maalattu kehysovi, joka sopii erityisesti maaseutukoteihin ja kiireettömään elämäntyyliin. Kontrastia haetaan tummilla työtasoilla joille sopivat kauniisti vihreät yrtit ruukkuihin kasvamaan. Kartanotunnelmaa luovat pilasterit, sekä listat.PetraSaara

Lämpöistä tunnelmaa hakevalle Petra-keittiöillä on tarjota esimerkiksi Milka, kermanvärinen mdf-ovimalli. Kerman väri luo pehmeämpää tunnelmaa, kuin kokovalkoinen ja siihen sopii upeasti uutuus massiivitammivedin jossa on lennokas muotoilu. Mallikeittiössä kaikki tarpeellinen on sijoitettu kompaktisti yhdelle seinälle, joka helpottaa keittiössä työskentelyä, sillä kaikki tarpeellinen on käden ulottuvilla. Kokkaamiselle, leipomiselle ja muulle keittiössä puuhastelulle on kuitenkin riittävästi tasotilaa, eikä kotikokin tarvitse hyöriä turhaan ympäriinsä siirtelemässä leipomuksia.

Vedin TL16

Petra Milka 962

 

 

Lue lisää artikkelin keittiövalmistajista täältä:

Yritys Esittely: A la Carte

Yritys Esittely: Parma

Yritys Esittely: Petra

Alakategoriat

vertia logo1

Yhteystiedot

www.vertia.fi

Puh. 044 7700 400

Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

vertia suomirakentaa banneri 2016

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>