Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Yli 200 000 kustannuslaskelmaa

Yli 200 000 rakentajaa ja remontoijaa on käyttänyt ilmaisia kustannuslaskureitamme projektissaan. Suomirakentaa-kustannuslaskurit ovat saaneet kiitosta ennen kaikkea helppokäyttöisyydestään ja avoimuudestaan. Myös moni rakentamisen ammattilainen luottaa laskureihin omissa hankkeissaan.

Kustannuslaskureita on yhteensä liki 20 kattaen omakotirakentamisen ja yleisimmät remonttitoimenpiteet. Vaihtoehtoisten ratkaisujen hintavertailu on haluttu laskureissa tehdä mahdollisimman helpoksi ja avoimeksi. Hintatiedot perustuvat laajaan hintaseurantaan ja toteutuneisiin rakentajien ja remontoijien tutkittuihin keskihintoihin.

Kannustamme vertailemaan esimerkiksi palveluntarjoajien antamia remonttien hintoja kustannuslaskurin antamiin keskihintoihin ennen urakan teettämistä. Muistutamme kuitenkin, että mikään kohde ei ole samanlainen ja toteutuneet hinnat voivat vaihdella merkittävästikin riippuen kohteen sijainnista, yksilöllisistä tekijöistä ja esimerkiksi työn ja materiaalien laadusta. Tyypillinen hintavaihtelu on noin +-30%:n sisällä keskihinnasta (vaihteluväli kattaa noin 90% hankkeista).

Kustannuslaskurit kertovat siis projektin keskihinnan ja arvioivat kustannuksia siten karkealla tasolla. Etenkin rakentamisessa ja suuremmissa peruskorjauksissa kannattaa teettää asiantuntijalla tarkka, määrälaskelmiin perustuva kustannuslaskelma, joka huomioi kohteen yksityiskohtineen.

Tarkasta arviosta voi kysyä lisää kustannusneuvojaltamme: Juha Koivula (puh. 040 900 5605, juha.koivula(at)rti.fi)

Tutustu kustannuslaskureihin sivuillamme: 

kustannuslaskurit nappi

Lue lisää:

Talosi kustannusarvio helposti kustannuslaskurilla

Omakotitalon kustannuslaskuri suomirakentaa.fi:ssa

Tee kustannuslaskenta todelliselta pohjalta

 

 

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot