Talosi kustannusarvio helposti kustannuslaskurilla

Reset
Viimeksi päivitetty: 27.02.2020 14:56

Rakennuskustannuksiin voidaan vaikuttaa eniten suunnitteluvaiheessa, koska keskeiset rakennuksen laajuuteen, tilojen käyttötarkoitukseen ja laatutasoon liittyvät päätökset tehdään silloin. Kustannusarvio onkin yksi tärkeimmistä rakentamiseen liittyvistä suunnitelmista.

kustannusarvio

Hankesuunnittelussa kartoitetaan tilojen tarve selvittämällä, mitä tiloja kukin rakentaja pitää omassa rakennuksessaan välttämättöminä ja kuinka laajoina ne halutaan toteuttaa. Hahmotelma on vielä tässä vaiheessa karkea ja se täsmentyy vasta rakennussuunnitteluvaiheessa. Tällöin tilat saavat mitoituksen ja niiden sijoittelu suunnitellaan. Nämä seikat puolestaan vaikuttavat rakennuksen muotoon.

Hyvä suunnittelija onkin tässä vaiheessa paras kustannusäästäjä. Hyvillä, toimivilla ratkaisuilla, jotka eivät sisällä hukkaneliöitä, saadaan edullinen hinta laadusta vielä tinkimättä. Kun suunnitelmat ovat tarkentuneet, on syytä tarkentaa myös kustannusarvio.

 

Suomirakentaa.fi -sivustolla on kustannuslaskennan alkuvaiheen avuksi tehty omakotitalon kustannuslaskuri. Laskelmissa käytetyt hinnat perustuvat Rakennustutkimus RTS Oy:n ylläpitämään hinta- ja kustannusseurantaan, jonka perustana olevat tiedot kerätään omakotirakentajilta, urakoitsijoilta, materiaalivalmistajilta, viranomaisilta ja rakennustarvikemyyjiltä.

Tällä helppokäyttöisellä laskurilla voit arvioida omakotitalon rakentamisen kustannukset helposti ja saada hyvin tarkan käsityksen siitä, mitä talosi rakentaminen tulee maksamaan.

 kustannusarvio2

Huomioi suunnitelun alkuvaiheessa erityisesti seuraavat asiat:

 

Siirry kustannuslaskuriin tästä: SUOMIRAKENTAA.FI - KUSTANNUSLASKURIT >>>