Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Talosi kustannusarvio helposti kustannuslaskurilla

Rakennuskustannuksiin voidaan vaikuttaa eniten suunnitteluvaiheessa, koska keskeiset rakennuksen laajuuteen, tilojen käyttötarkoitukseen ja laatutasoon liittyvät päätökset tehdään silloin. Kustannusarvio onkin yksi tärkeimmistä rakentamiseen liittyvistä suunnitelmista.

kustannusarvio

Hankesuunnittelussa kartoitetaan tilojen tarve selvittämällä, mitä tiloja kukin rakentaja pitää omassa rakennuksessaan välttämättöminä ja kuinka laajoina ne halutaan toteuttaa. Hahmotelma on vielä tässä vaiheessa karkea ja se täsmentyy vasta rakennussuunnitteluvaiheessa. Tällöin tilat saavat mitoituksen ja niiden sijoittelu suunnitellaan. Nämä seikat puolestaan vaikuttavat rakennuksen muotoon.

Hyvä suunnittelija onkin tässä vaiheessa paras kustannusäästäjä. Hyvillä, toimivilla ratkaisuilla, jotka eivät sisällä hukkaneliöitä, saadaan edullinen hinta laadusta vielä tinkimättä. Kun suunnitelmat ovat tarkentuneet, on syytä tarkentaa myös kustannusarvio.

 

Suomirakentaa.fi -sivustolla on kustannuslaskennan alkuvaiheen avuksi tehty omakotitalon kustannuslaskuri. Laskelmissa käytetyt hinnat perustuvat Rakennustutkimus RTS Oy:n ylläpitämään hinta- ja kustannusseurantaan, jonka perustana olevat tiedot kerätään omakotirakentajilta, urakoitsijoilta, materiaalivalmistajilta, viranomaisilta ja rakennustarvikemyyjiltä.

Tällä helppokäyttöisellä laskurilla voit arvioida omakotitalon rakentamisen kustannukset helposti ja saada hyvin tarkan käsityksen siitä, mitä talosi rakentaminen tulee maksamaan.

 kustannusarvio2

Huomioi suunnitelun alkuvaiheessa erityisesti seuraavat asiat:

  • Tilatarpeet ratkaistaan talon nettoneliöillä, mutta kustannukset syntyvät bruttoalasta. Talon pääkerrokseen on hyvä saada ainakin yksi isompi/vanhempien makuuhuone ja vaikka pienikin lämmin varastotila (tämä on yleisin rakentajien jälkenpäin ilmoittama puute/virhe).

  • Ylipäätään rakentamisen suunnittelussa tulee ajatella tulevaisuuden tarpeita. On erittäin hyvä asia, jos ainakin perheen vanhemmat pystyvät tarvittaessa asumaan kokonaisuudessaan talon pääkerroksessa.

  • Kellariin/rinnetalon alakertaan saadaan helposti erittäin edullista varasto-, harraste- ja muita aputiloja. Myös ullakko- ja yläkertarakentaminen varsinkin talopakettiratkaisuissa on hyvin edullista.

  • Jos talon perustaminen ja pohja/pihatyöt ovat erityisen vaikeita (esimerkiksi louhintaa tai paalutusta vaativat), selvitä nämä kustannukset etukäteen ja huomioi lisämenona.

  • Kustannuslaskuri laskee talon ammattilaisten suunnittelemana ja tekemänä. Jos löydetään perheelle sopiva tyyppitalo ja siis valmiit suunnitelmat, sekä siihen talotehdastarjous toteutuksesta, rakentaminen tulee edullisemmaksi.

 

Siirry kustannuslaskuriin tästä: SUOMIRAKENTAA.FI - KUSTANNUSLASKURIT >>>

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

 

 

vertia banneri

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot