Kodin viilennys lämpöpumpun avulla

Reset
Viimeksi päivitetty: 06.06.2019 10:53

NIBE Energy Systems Oy:

Lähes kaikilla lämmitykseen tarkoitetuilla lämpöpumpuilla voidaan myös viilentää kotia. Tyypillisesti ilmalämpöpumppuja käytetään kesäisin viilennykseen, mutta muitakin, usein tehokkaampia, viilennysmenetelmiä on käytettävissä. Cool-IN viilennysjärjestelmä on suunniteltu miellyttävään ja järkevään viilennykseen ja sen voi liittää kaikkiin NIBE maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumppumalleihin.

 

Maalämpö ja viilennys - maaviilennys

Maalämmössä lämpö, uusiutuva energia, kerätään useimmiten energiakaivosta, joka kesälläkin on viileä. Tuo viileys sopii hienosti asuintilojen viilennykseen. Energiakaivossa kiertävä neste tuodaan rakennuksen sisälle asennettuun puhaltimeen, joka kierrättää sisäilmaa ilmalämpöpumpun tavoin ja samalla siirtää lämpöä energiakaivoon. Sisäilman lämpötila saadaan laskemaan. Mutta mikä tärkeintä, ilma tulee kuivemmaksi ja miellyttävämmäksi, sillä ilmankosteus kondensoituu puhaltimen kylmille pinnoille.

Jos sisätiloihin asennettava puhallin ei miellytä, voidaan viilennys saada myös viilentämällä maaviileällä ilmanvaihdossa sisälle puhallettavaa ilmaa. Tai betonivaluun asennettua lattialämmitysputkistoa voidaan kesällä käyttää viilennysnesteen kierrättämiseen. Nämä eivät ole yhtä tehokkaita kuin viilennyspuhaltimet, mutta ne ovat uudisrakennuksessa helposti järjestettäviä ja oikein käytettyinä turvallisia ratkaisuja.

Koska maaviilennyksessä ei viileyttä tarvitse tehdä, sitä vain pumpataan kaivosta, sähkön tarve on hyvin pieni. Sitä tarvitaan vain pienten pumppujen ja sisätiloissa olevan tuulettimen pyörittämiseen. Siksi maaviilennystä joskus kutsutaan ilmaisviilennykseksi.

 

Ilma-vesilämpöpumppu ja viilennys

llma-vesilämpöpumppua voi lämmityksen lisäksi käyttää kuten ilmalämpöpumppua; se kerää sisäilmasta lämpöä ja puhaltaa sen ulos. Viilennystä varten ilma-vesilämpöpumpun toimintasuunta vain vaihdetaan. Jotta viilennys toimii, on lämpöpumpun kompressorin toimittava, kuten ilmalämpöpumpuissa, joten se tarvitsee jonkin verran sähköä toimiakseen. Koska laitteisto on tehokas, ei sähkölasku nouse liialliseksi.

Ilma-vesilämpöpumpulla viilennetty lämmitysvesi ohjataan viilennyspuhaltimeen, lattiaviilennykseen tai tuloilman viilennykseen, aivan kuten maalämmön yhteydessä.

 

Tehokasta ja turvallista sisäilman viilennystä

Mikäli haluat maksimoida hyötysi lämpöpumppuinvestoinnista, kannattaa pumpun rinnalle asentaa energiatehokas viilennys. Cool-IN viilennysjärjestelmä on ratkaisu miellyttävään ja järkevään viilennykseen ja sen voi liittää kaikkiin NIBE maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumppumalliston malleihin.

Maaviilennys on erittäin turvallinen, helppo ja energiatehokas ratkaisu raikkaan sisäilman varmistamiseksi. ”Keskusteluyhteys” lämpöpumpun ja viilennyslaitteiston välillä lisää järjestelmän tehokkuutta ja käytettävyyttä – energiaa säästäen.

Cool-IN on suunniteltu NIBE maalämpö- ja ilma/vesiratkaisuja ajatellen sekä pohjoisia olosuhteitamme silmällä pitäen. Eurooppalaiset laatuvalmistajat takaavat sen, että laitteisto on toimintavarma ja varaosien saatavuus hyvä. Lisäksi pystymme tarjoamaan laitteillemme parhaan mahdollisen teknisen tuen ja selkeän ohjeistuksen.

 

BASIC - Energiatehokasta viilennystä kesän kuumuudessa!

Cool-IN Basic on viilennysjärjestelmä, joka tuottaa tarvittavaa viilennystä kesällä sekä poistaa tehokkaasti ilmankosteutta. Ei enää tuskastuttavaa kosteutta ja nihkeyttä, vaan raikasta ja miellyttävää sisäilmaa. Basic-viilennyspakettiin on saatavilla kaksi erikokoista, seinälle asennettavaa viilennyspuhallinta, FLY1 ja FLY3 viilennystarpeesi mukaan.

 

COMFORT - Mukavuutta ja turvallisuutta ympäri vuoden!

Cool-IN Comfort on valmiina viilennykseen heti, kun aurinko keväällä kuumentaa sisäilmaa etelänpuoleisista ikkunoista. Vaikka muualla talossa tarvitaan vielä lämmitystä, voi Comfort-paketin avulla hyödyntää viilennystä samanaikaisesti. Helppo ja turvallinen järjestelmä, joka takaa miellyttävän sisälämpötilan kaikissa tilanteissa. Cool-IN Comfort varustetaan joko FLY-seinäpuhaltimella tai SKY-kattopuhaltimella, joten se tarjoaa myös sisustukseen enemmän vaihtoehtoja.

 

 

Helppo asentaa, mukava käyttää

Sisäyksikön seinäasennus on helppoa ja nopeaa. Erillistä ulkoyksikköä tämä järjestelmä ei tarvitse. Erittäin hiljaista konvektoria eli puhallinta ohjataan kaukosäätimellä. Comfort-sarjan tuotteilla viilennystä voidaan käyttää ympäri vuoden – kun osassa taloa tarvitaan vielä lämmitystä, mutta toisaalla aurinko kuumentaa sisäilman tukalaksi. Energiatehokas järjestelmä on taloudellinen pitkäaikaisessa käytössä; näin saatu viilennys on tasaisempaa ja huomattavasti miellyttävämpää kuin hetkittäisesti käytetty jäähdytys.

 

 

Lisätietoja

NIBE Energy Systems Oy

www.nibe.fi 

 

Olemme Kouvolan asuntomessuilla, kohteessa 14. Tule juttelemaan lämmityksestä ja viilennyksestä!