Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Suihkun viemäri hyppää seinälle

Geberit Oy: Suihkun viemäriä ei ole enää pakko sijoittaa lattiaan. Ehjän yhtenäisen laattapinnan saa toteutettua koko kylpyhuoneeseen, myös suihkun kohdalle. Tämä onnistuu Geberit-seinäkaivon avulla. Näkyviin voi halutessaan jättää vain kapean raon seinän ja lattian rajaan. Seinäkaivon kannen voi kaakeloida niin, että se sulautuu kylpyhuoneen laattoihin. Seinäkaivo sopii sekä uudis- että remonttikohteisiin. Se toimitetaan asennusvalmiina elementtinä, jonka voi remontissa yhdistää jo olemassa olevaan viemäröintiin. Seinäkaivon puhdistus on tehty helpoksi, sillä kannen takana on irrotettava ja pestävä hiussihti.


Geberit on erikoistunut kylpyhuoneen piiloasennuksiin, jotka kätkevät seinän taakse esimerkiksi seinä-wc:n huuhtelujärjestelmän tai suihkun viemäröinnin. Näin kylpyhuoneen sisustuksesta saa viimeistellyn ja yhtenäisen.

– Suihkukaivoihin on kehitetty monia uudenlaisia huomaamattomia malleja. Geberit-seinäkaivo sen sijaan siirtää suihkun viemärin kokonaan pois lattiasta. Se toimitetaan asennusvalmiina elementtinä, jota voi käyttää sekä asennusseinissä että massiivirakenteissa. Näkyviin jää vain kapea rako lattianrajaan ja pieni kansi, jonka senkin voi kaakeloida näkymättömiin, kertoo Geberitin markkinointikoordinaattori Kati Laakso.

Geberit-seinäkaivon kansi on valmistettu joko muovista tai ruostumattomasta teräksestä. Kanteen on valittavana kolme valmista värivaihtoehtoa: valkoinen, kromattu ja harjattu teräs. Kannesta on saatavana myös versio, jonka voi laatoittaa samalla laatalla kuin kylpyhuoneen seinät. Näin seinäkaivon saa sulautettua seinän ulkonäköön. Suorakaiteen muotoisen kannen mitat ovat 320 x 50 millimetriä.

 

Irrotettava hiussihti nappaa roskat

Geberit-seinäkaivon puhdistus on tehty vaivattomaksi. Kannen takana on sisäänrakennettu hiussihti, joka voidaan irrottaa pesua varten. Siivouksen helpottamiseksi seinäkaivon eteen voi lisäksi asentaa huomaamattoman, liuskamaisen keräinprofiilin, joka ohjaa veden kaivoon.

– Muotoilussa on tähdätty käytön mutkattomuuteen. Seinäkaivoa ei voi vahingossa tukkia jalalla kuten lattiakaivoa. Tasainen lattia, jonka pintaa lattiakaivo ei riko, on visuaalisesti kiinnostava yksityiskohta kylpyhuoneessa. Geberit-seinäkaivon toimivuus on palkittu arvostetulla iF product design award- ja Red Dot Award -muotoilupalkinnoilla, Laakso mainitsee.

 

Seinäkaivon voi asentaa myös remontissa

Seinäkaivo sopii uusien asuntojen lisäksi myös useimpiin remonttikohteisiin, sillä sen voi yhdistää jo olemassa olevaan viemäröintiin.

– Seinäkaivo helpottaa lattian valua. Kun suihkukaivo ei sijaitse lattiassa, myös kaatojen valaminen on yksinkertaisempaa. Lattiarakenteen paksuus voi vaihdella 90–200 millimetrin välillä, Laakso huomauttaa.

Pienestä koostaan huolimatta Geberit-seinäkaivo on viemäröintikapasiteetiltaan suuri. Vesilukon kapasiteetti on 0,8 litraa sekunnissa. Äänieristetyt Geberit-seinäkaivot ovat hiljaisia. Niiden saumaukset ja liitännät ovat testatusti kestäviä ja vedenpitäviä, standardin EN1253-3 mukaisesti.

 

Showerama-suihkuovet viimeistelevät kokonaisuuden

IDO Showerama 10 -mallisto koostuu kaarevista ja suorista suihkuovista sekä niiden muodostamista suihkunurkista. Suihkuovet avautuvat sekä ulos- että sisäänpäin. Kun suihku ei ole käytössä, ovet voi kääntää seinää vasten. Näin kylpyhuoneeseen saa lisätilaa.

– Ovien kulmaa voi säätää portaattomasti, joten suihkutilan muoto ei ole este asennukselle. Vesi pysyy paremmin suihkun sisällä nostosaranoiden ansiosta: ovet laskeutuvat lattiaan kiinni suljettaessa ja nousevat irti lattiasta avattaessa, Laakso kuvailee.

Mallistossa on valittavana viisi erilaista lasivaihtoehtoa: kirkas, huurre, puolihuurre sekä kuviolasit Cross ja Mosaic. Vakiovetimenä on mattahopea nuppi. Eriseen voi tilata mustan ja kiiltävän hopean värisen vetonupin. Tietyt ovimallit voidaan toimittaa tyylikkäillä vedinaukoilla tai täysin ilman vedintä.

Geberitin valikoimista löytyy lisäksi valikoima perinteisempiä, 8 x 8 senttimetrin kokoisia suihkun lattiakaivoja sekä tyylikäs Cleanline-suihkukourumallisto. Cleanline-suihkukourusta lattiaan jää näkyviin pelkästään kapea metallinen viiva.

 

Tuotetiedot

Geberit Duofix-seinäkaivoelementti, suositushinta alkaen 300,20 €
Seinäkaivon kansi, suositushinta alkaen 66,98 €
Keräinprofiili, suositushinta 106,69 €

 

Lisätietoja

Geberit Oy

puh. 010 662 302

www.geberit.fi

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot