Puustelli Miinus - Ekologisuutta uudella tasolla

Reset
Viimeksi päivitetty: 16.11.2020 16:43

yritysesittaaKertakäyttökulttuurin aikakausi alkaa olla ohi, sillä kuluttajat haluavat kestäviä ja ekologisia ratkaisuja. Pitkäikäisiä ja ajan hammasta kestäviä tuotteita kaipaavat myös sisustajat, sekä kodinrakentajat. Vuoden 2013 Habitaressa Puustelli vastasi tähän pyyntöön upealla Puustelli Miinus -keittiöllä. Keittiön jokainen osa on valittu ekologisin perustein, sen kaikki materiaalit ja tuotteiden rakenteet on tutkittu, ihan keittiön pienintä osaa myöten.

miinus1

Miinus-keittiö otettiin vastaan innostuneesti ja kiinnostuneesti, sillä vaikka sen varsinainen lanseeraus tapahtuikin vasta syksyllä, pääsivät kuluttajat tutustumaan siihen pitkin vuotta jo pienemmissä tapahtumissa. Miinus on herättänyt ansaittua huomiota paitsi täällä kotimaassa, myös globaalisti. Puustelli on tunnettu laadukkaista tuotteistaan ja Miinus-keittiö jatkaa yrityksen totutuilla linjoilla.

 

Vuosien työn tulos

Mikä Miinus-keittiöstä sitten tekee niin erilaisen verrattuna aiempiin keittiömallistoihin? Sen uraaurtaava innovaatio on kestävä, biokomposiitista valmistettu runkorakenne joka kerralla sysäsi syrjään vanhat tutut materiaalit, kuten MDF- ja lastulevyn. Tästä mallistosta ei löydy materiaalilistauksista myöskään melamiini- saatikka laminaattipintoja. Runkorakenteeseen oon päädytty monien tutkimuksien, testien, mittauksien, laskelmien ja mallinnuksien jälkeen. Raaka-ainetta on vaihdettu useasti, aina ekologisempaan suuntaan ja sitä kautta myös valmistusmenetelmät ovat muuttuneet. Jokaisesta tuotteesta ja materiaalista on tehty hiilijalanjälki-laskelmat, sekä mitattu päästöt. Lopulta on päädytty biokomposiittiin jolle on haettu myös PCT-patenttia.

 

Biokomposiitti on kevyt ja ekologinen

Biokomposiittikehys on paitsi veden-, myös kolhunkestävä, eli se sopii mitä parhaiten esimerkiksi lapsiperheisiin. Käytännössä biokomposiitti on polypropeenia ja puukuitua, josta on nyt saatu valmistettua mittatarkka, muotoon puristettu kehys Miinus-keittiölle. Ruiskuvalumenetelmällä valmistettuun kehykseen on suunniteltu valmiit reiät jokaista mekanismia varten, samoin kokoonpanoa ja kiinnitystä varten. Puustelli Miinus -keittiötä ei tarvitse vaihtaa ajan kuluessa uuteen. Vanhaa voi piristää huoltamalla pintoja. Miinus ei aseta rajoja, vaan tarjoaa ajattomia ratkaisuja vuodesta toiseen. Osat ovat 100% kierrätettäviä. Miinusta voidaan syystä kehua toimivaksi, helpoksi puhdistaa, tilavaksi, kestäväksi ja kodikkaaksi. Biokomposiitin lisäksi Miinus-keittiössä on hyödynnetty lasia, sekä keraamista levyä jotka sopivat ekologiseen keittiömalliin.

Puustelli miinus3

 

Loppuun asti mietitty

Miinus-keittiön rakenteista 80% on valmistettu suomalaisista materiaaleista. Suurin osa keittiön valmistuksesta on lähituotantoa ja valmistetaan Puustellin Harjavallan tehtaalla. Materiaalit tuodaan alle 300 kilometrin säteeltä. Miinukselle on myönnetty kaikille suomalaisille tuttu Avainlippu-tunnus joka kertoo kotimaisuudesta. Keittiön valmistuksen yhteydessä aiheutuvia sisäilmapäästöjä on supistettu vaihtamalla formaldehydi- ja hiilivety-yhdisteitä sisältävät keittiömateriaalit mahdollisimman ekologisiin ratkaisuihin, kuten kokopuuhun, kuitulevyyn, pahvikennoihin ja puuviilutettuihin rakenteisiin. Keittiön pinnat on viimeistelty ympäristöystävällisin pintakäsittelyainein. Miinus ei allergisoi, eikä ärsytä. M1 on kolmiasteisen sisäilmaluokituksen paras taso. Puustelli Miinus -keittiö alittaa mainitut M1-luokan raja-arvot vähintään puolella.

 

Viimeistelty yksityiskohdilla

Paitsi runkorakenteen osalta, on Miinus-keittiö muutenkin viimeistelty niin pitkälle, kuin mahdollista. Tehtaalla jätemateriaali hyödynnetään lämmöntuotannossa soveltuvin osin, joskin biokomposiitin hukkamäärä on kuitenkin erittäin pieni. Miinus-keittiössä käytettyjen kodinkoneiden laatuluokitus on AAA, eli nekin soveltuvat ympäristöarvoiltaan kokonaisuuteen. Keittiössä on hyödynnetty myöskin pitkäikäisiä Led-valaisimia. Myös omilla valinnoilla voidaan vaikuttaa keittiön ekologisuuteen. Yksinkertaisesti vaihtamalla kivitasot kotimaiseen koivuun voidaan tasojen hiilijalanjälkeä pienentää jopa 86%. Miinus-keittiö on viimeistelty huopalokeroilla, tilavilla laatikostoilla sekä jätteidenlajittelukomerolla jotta ekologisia valintoja voidaan helposti jatkaa myös keittiön oston jälkeen.

Puustelli miinus2

 

Valmistaja

Puustelli Group OY

Teollisuuskatu 46
29200 Harjavalta

+358 (0)10 277 6000

www.puustelli.fi 

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lue lisää Puustellista:

Yritys Esittely: Puustelli