Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Keittiötoimittajien esittely ja vertailu

Artikkelin hakemisto

Suomalaisilla rakentajilla on useita vaihtoehtoja keittiönsä toimittajaksi. Tässä artikkelissa on lyhyet esittelyt merkittävistä keittiötoimittajista. Tekstit eri merkkien välillä on saatu tutkimuksesta, jossa v 2019 haastateltiin omaan uuteen kotiinsa keittiötä hankkivia rakentajia.

Seuraavilla sivuilla on lyhyt esittely merkittävistä keittiötoimittajista.  Kyselyssä kartoitettiin:

  • valintoja
  • valintaan vaikuttaneita tekijöitä/miksi merkki valittiin
  • mielipiteitä tuntemistaan keittiömerkeistä
  • kokemuksia eri merkeistä

Tutkimustiedon pohjalta on haluttu kertoa, missä eri merkit ovat vahvoja suhteessa muihin merkkeihin. 


Puustelli

Suomen johtava keittiövalmistaja Puustelli Group Oy on perheyhtiö ja osa vakavaraista Harjavalta-konsernia, johon kuuluvat myös Kastelli-talot, Lapti Oy ja Terawatt Oy. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 noin 490 milj. euroa ja se työllistää noin 1200 henkilöä. Yhtiö perustettiin liki 100 vuotta sitten ja tänään moderni tehdas toimii yhä samalla tontilla Harjavallassa.

Puustellin toiminnassa  ympäristövastuullinen toiminta  ja ekologiset arvot ohjaavat koko tuotantoa. Kalusteiden turvallisuus ja terveellisyys ovat arvoista tärkeimpiä ja iso osa Puustellin imagoa. Moderni puuovi- ja runkotehdas taipuvat nopeasti yhä vain ekologisempiin materiaaleihin ja valmistustapoihin. Jokainen Puustelli-tuote on luokiteltu puhtaimpaan sisäilmaluokkaan M1. Puustelli-asiakas saa kotiinsa kestävän, turvallisen ja puhtaan keittiön, olipa hintaluokka mikä tahansa.

Puustelli ALL Inclusive -palvelukonsepti kokonaisvaltaisine kotitoimituksineen, kattavine palveluineen, takuineen ja rahoituksineen on laajuudessaan ainutlaatuinen.

Puustelli on tunnetuin keittiömerkki omakotirakentajien keskuudessa ja se on myös ostetuin, kun mitataan hankintoja euroissa. Puustelli mielletään kärkeen liki kaikissa tutkimuksen osa-alueissa. Verrattuna muihin toimialan merkittäviin kalustetoimittajiin Puustelli on ylivoimainen ykkönen valmistajan luotettavuudessa, tuotteiden laatukuvassa, mallistossa, myyjä- ja suunnittelupalvelussa, ulkonäössä ja esitteissä. Myös toimialan kokonaiskuvassa Puustelli on selkeästi ykkönen.

Puustellin omat asiakkaat perustelivat valintaansa poikkeuksellisen usein korkealla laadulla, valmistajan luotettavuudella, tunnettuudella/arvostuksella, tuotetakuulla ja asennuspalvelulla. Puustellin keittiötoimitukseen noin kolme neljästä asiakkaasta valitsee mukaan myös kodinkoneet.

Puustellin asiakkaat antavat kiitoksensa myös tyytyväisyydessä kalustetoimitukseen ja keittiömyyjään, joista kummassakin saa toimialan ykkössijat.

Tutustu merkkiin suomirakentaa.fi:ssa: Puustelli

www.puustelli.fi

 


A La Carte

A la Carte on Suomen suurimman keittiökalustevalmistajan Novart Oy:n keittiöbrändi, jolla on vahvasti kansainvälinen ilme, korkea laatutaso ja joka kulkee uusien sisustustrendien mukana suunnitellen suomalaiseen makuun ja mieltymyksiin soveltuvia keittiöitä. Asiantuntevan myyntikanavan muodostavat Keittiömaailman erikoisliikkeet, joissa asiakas voi käydä tutustumassa kodin tärkeimmän tilan sisustusnäkemyksiin ja tunnelmiin.

A la Cartesta rakentajille on jäänyt mielikuva hyvästä  ja keittiöiden kauniista ulkonäöstä.  

A la Carten asiakkailla keittiötoimittajan valinnassa ratkaisevina tekijöinä ovat usein erinomainen hinta-laatusuhde, hyvä suunnittelu-/myyntipalvelu, tyyliin sopiva mallisto, näyttävä ulkonäkö, korkea laatu sekä valmistajan luotettavuus.

A la Carten asiakkaat ovat koko toimialan tyytyväisimpiä keittiönsä myyjään.

Tutustu merkkiin suomirakentaa.fi:ssa: A La Carte

www.keittiomaailma.fi

 


Petra

Petra -keittiömallisto on Suomen suurimman valmistajan Novart Oy.n laatukeittiö. Petra -mallistolla on toteutettu vuosikymmeniä erilaisia keittiöratkaisuja koteihin.

Petra on Suomen suosituimpia keittiöitä, joita myydään Keittiömaailman erikoisliikkeissä ympäri maan sekä myös K-Raudoissa.

Petra-keittiöt tunnetaan omakotirakentajien keskuudessa luotettavasta valmistajasta, hyvästä laadusta  ja hyvästä mallistosta.

 Petra-keittiön valinneilla korostuu muihin merkkeihin verrattuna poikkeuksellisen usein kuuluminen talopakettiin. Valinnassa on painanut myös tyyliin sopiva mallisto ja hyvä suunnittelu-/myyntipalvelu.

Tutustu merkkiin suomirakentaa.fi:ssa: Petra

www.petrakeittiot.fi

 


IKEA

IKEA on Suomen suurin kodin sisustaja ja keittiöt ovat yksi IKEA-tavaratalojen suosituimpia tuotteita. Valikoimassa on runsaasti malleja. Oman keittiön voi suunnitella Ikea.fi -sivuilla olevalla keittiösuunnitteluohjelmalla, joka samalla laskee tarvittavat tarvikkeet ja niiden hinnat. Lähes kaikki mallit saa suoraan varastosta. IKEA-keittiöillä on 25 vuoden takuu ja kalusteisiin sopivilla IKEA -kodinkoneilla 5 vuoden takuu. IKEA-keittiöön on tarjolla myös rahoitus-, suunnittelu-, kotiinkuljetus- ja asennuspalvelut. 

IKEA on toiseksi tunnetuin kalustemerkki rakentajien keskuudessa. IKEAn kalusteet mielletään edullisiksi ja se on hintamielikuvaltaan ryhmän edullisin.

Ensimmäinen tutustuminen IKEAn keittiöön asiakkaalla tapahtuu käymällä IKEAn tavaratalossa. Näin kertoo kaksi kolmesta IKEA-keittiön valinneesta.

IKEAn asiakkaat perustelevat valintaansa poikkeuksellisen paljon muihin valmistajiin verrattuna edullisella hinnalla, hyvillä kokemuksilla ja tuttavan suosittelulla.

www.ikea.fi

 


Aina-keittiöt

Aina-keittiöt on uusi kotimainen, laadukas keittiömerkki. Myyntipisteitä löytyy 22 kpl ympäri Suomea.

Aina-keittiön voi suunnitella paitsi Aina-keittiön ammattimaisen suunnittelijan kanssa, myös itse verkkokaupassa. Keittiöistä on useita erilaisia pohjia, joista voi aluksi valita omaa keittiötään vastaan tilan, laittaa siihen mitat, ikkunoiden paikat, väliseinät, vesipisteen paikat etc. Ohjelman käyttö on helppoa ja sen voi lopuksi lähettää lähimpään Aina-myymälään tarkistettavaksi.

Aina-keittiö on kotimainen, laadukas ja  skandinaavista muotoilua. Mallistoja löytyy myös kylpy- ja kodinhoitohuoneeseen sekä vaatesäilytykseen

www.ainakeittiot.fi 

 


Topi-Keittiöt

Topi-keittiöt on valmistanut suomalaisille laatukeittiöitä ja kalusteita jo yli 70 vuotta. Topi-keittiöiden laajasta mallistosta löytyy tyylikkäät ja toimivat kalusteratkaisut niin uuden keittiön hankkijalle kuin keittiötään remontoivalle korjaajallekin. Kalusteiden lisäksi Topilta saa kodinkoneet, altaat ja hanat. Myös rahoitus keittiöremonttiin on mahdollinen.

Rakentajilla on mielikuva Topi-keittiöistä laadukkaiden tuotteiden valmistajana ja hyvästä mallistosta sekä ulkonäöltään kauniista keittiöstä.

Topi-keittiöiden omat asiakkaat perustelivat keittiövalintaansa tavallista useammin keittiön sisältymisellä talopakettiin. Myös hinta-laatusuhde on ollut valintaan vaikuttamassa. Topi-keittiön mukana toimitukseen sisältyy usein myös kodinkoneet.

 www.topi-keittiot.fi

 


Kalustetukku/Charmia

Kalustetukku on nykyään Charmia. Valikoimissa on satoja ovimalleja ja rajattomasti mahdollisuuksia. Yritys on toiminut vuodesta 1993 ja kaikki kalusteet ovat kotimaassa suunniteltuja ja kotimaisista runkokomponenteista koottuja.

Yrityksellä on 13 toimipistettä ympäri Suomea. Keittiöt suunnitellaan tarvittaessa ja kalusteet toimitetaan asiakkaan toiveen mukaan joko osina, rungot koottuina tai asennettuina.

Kalustetukusta rakentajilla on jäänyt mielikuva edullisesta keittiöstä. Asiakkaat perustelivatkin valintaansa useimmiten edullisella hinnalla  ja hinta-laatusuhteella .Kalustetukun asiakkaiden 1. yhteydenotto tapahtuu useimmiten liikkeessä käymällä.

 www.charmia.fi

 


Ideal-keittiöt

Ideal-keittiöt on Keittiöjätti-konsernin vuosien kehitystyön ansiosta syntynyt oma tuotemerkki. Konsernissa on osaamista keittiöistä useiden vuosikymmenten ajalta. Ideal-keittiöitä saa 25 myymälästä ympäri Suomea.

Kalusteiden toimitusajat ovat erittäin lyhyitä, yleensä alle vuorokauden. Tämän mahdollistaa Ideal-keittiöiden omat suuret varastot.

Osaavat suunnittelijat käyvät asiakkaan luona keittiömitoilla, jos on tarvetta ja jokainen keittiö on yksilöllisesti räätälöity juuri asiakaan tarpeiden mukaiseksi.

www.ideal-keittiot.fi

 


 

Muita merkittäviä keittiötoimittajia: 

Gigantin Epoq -keittiö , www.epoq.fi 

Elega-keittiö, www.elega.fi 

Nelko keittiöt, www.nelko.fi 

Kvik, www.kvik.fi 

HTH-keittiö, www.hth-keittio.fi 

Nixi, www.nixi.fi 

Noblessa, www.noblessakeittiot.fi  

 

Lue seuraavaksi:

Keittiökalusteiden valintatekijät ja kustannukset

Keittiösuunnittelu mukaan ensimmäiseen tilasuunnitteluun