Tiilikatto kasvattaa taas suosiotaan

Reset
Viimeksi päivitetty: 30.01.2020 13:58

BMI Ormax:

Kestävä, ekologinen ja hiljainen tiili nostaa jälleen suosiotaan. Kauniista ja kestävistä kattotiilistä löytyykin vaihtoehtoja niin perinteisen kuin moderninkin arkkitehtuurin ystäville. Jykevä hirsirakentaminen ja kattotiili sopivat yhteen erinomaisen hyvin. Tiilikatto on luonnonmukainen ja luontoon sopiva katto. Se on lisäksi turvallinen ja kokonaisedullinen ratkaisu myös kattosaneerauksiin.

ORMAX tiilikatto mökki opt


Kattotiili on nykyisin ajankohtaisempi rakennusmateriaali kuin ehkä koskaan. Kun rakennuksilta, rakennusosilta ja -materiaaleilta edellytetään energiatehokkuutta, ekologisuutta, kestävää kehitystä, pitkäikäisyyttä ja kierrätettävyyttä, kattomateriaaleista nimenomaan kattotiili on erinomaisissa asemissa.

VTT:n elinkaarianalyysin mukaan betonitiilikatto kestää 70 vuotta ja savitiilikatto puolestaan jopa 100 vuotta. Aito savitiilikatto onkin kiistatta markkinoiden pitkäikäisin katemateriaali.

Tiilikaton alla on hyvä asua vapaa-ajallakin. Jykevä tiilikatto on hiljainen ja kestävä. Sateita ja myrskytuulia ei tarvitse pelätä. Ormax -tiilikattojen kestävyyttä on lisätty käsittelemällä tiilet erilaisilla pinnoitteilla. Ormax Protector+ -kattotiilen ainutlaatuinen pinnoite suojaa tiiltä UV-säteilyltä, hylkii likaa ja kasvillisuutta. Lämpöä heijastava pinta takaa myös miellyttävämmän sisäilman kesän helteillä.

Kattotiili on lisäksi yksi markkinoiden edullisimmista katteista. Se on varsin huoltovapaa. Sitä ei tarvitse asennuksen jälkeen maalata eikä pinnoittaa. Katon huolloksi riittää, kun harjaa syksyllä ja keväällä roskat pois, jotta vesi ei jää niiden vuoksi katolle seisomaan.

 

Aina suosittu tiilikatto

Suomalaiset luottavat tuttuihin rakennusmateriaaleihin. Kestävät, kauniit, vaivattomat ja edulliset tiilikatot ovat varma valinta. Kattotiilien suosiota uudisrakentamisessa tulee jatkossakin kasvattamaan laaja, myös moderniin arkkitehtuuriin erinomaisesti soveltuva mallisto.

Keski-Euroopassa pientaloissa erityisen suositut laattakattotiilet luontuvat toki aivan yhtä hyvin myös suomalaiseen jämäkkään hirsirakentamiseen. Ormaxin sileät laattakattotiilet Minster® ja Turmalin edustavat kattotiilien uusinta tuotantoteknologiaa ja ovat myös nopeita asentaa.

 

Paras aluskate suojaa ja hengittää

Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsyn kattorakenteisiin. Sen on oltava vahva, sillä sen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Kunnon aluskatteella olisi lomarakentamisessakin oltava vähintään yhtä pitkä luotettava käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.

Diffuusioavoin eli hengittävä aluskate on edullinen vakuutus kosteusvaurioita ja hometta vastaan. Hengittävä aluskate ei päästä lävitseen vettä, mutta kylläkin alusrakenteista nousevan vesihöyryn. Se kuivattaa yläpohjarakenteisiin kertynyttä kosteutta sekä antaa hieman anteeksi tuuletuksen puutteita, jolloin kosteudella on paremmat mahdollisuudet poistua rakenteista. Hengittävän aluskatteen ansiosta eristeen ja aluskatteen väliin on mahdollista jättää entistä pienempi tuuletusväli.

Aluskate tiivisteineen tulisikin valita ja toteuttaa kuin se olisi ainut katemateriaali, jonka päälle vain asennetaan ulkonäöllisistä syistä varsinainen kate. Aluskatteen laadusta ei siis kannata tinkiä.


Takuu laatukatolle

Ormax on aina vastannut tuotteiden korkeasta laadusta tarkan laadunvarmistuksen avulla sekä lakeja ja säännöksiä noudattaen. Ormax myöntääkin kaikille toimittamilleen kattotiilille kolmenkymmenen (30) vuoden takuun vastaanottotarkastuspäivästä alkaen.

Takuu kattaa kattotiilien vedenpitävyyden, pakkaskestävyyden ja kuormituskestävyyden normaalissa ja alkuperäisessä käytössä edellyttäen, että katto on tehty voimassaolevien asennusohjeiden mukaan. Takuun perusteella virheelliset kattotiilet korvataan vastaavalla määrällä uusia tiiliä.

 

Lisätietoja

Ormax Monier Oy

www.ormax.fi