Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Puhtaan valkoisiin keittiöihin kontrasteja ja rosoisuutta

Jo pitkään keittiötrendien ykkönen on ollut kliininen valkoinen väri, mutta pikkuhiljaa sen rinnalle on alkanut nousemaan harmaa jolla luodaan pehmeitä kontrasteja, sekä nostetaan esiin sisustuksen yksityiskohtia. Suomalaisten makuun ovat myös tummat työtasot ja selkeälinjaiset hanat, sekä vetimet. Skandinaavinen sisustajat haluavat edelleen korkeakiiltoisia pintoja jyritysesittaaa esimerkiksi lasisia yksityiskohtia. Myös ekologisuus on asia johon kiinnitetään paljon huomiota. Sisustajat vaativat laatua, ympäristöystävällisyyttä ja samalla yksilöllisyyttä, joka aiheuttaa keittiövalmistajille paineita joihin ykkösvalmistajat ovat kuitenkin osanneet luoda upeita ratkaisuja. 

 

Puhtaan valkoisen rinnalle betonin sävyjä

A la Carte-keittiöiden yksi myydyimpiä malleja on valkoinen, selkeälinjainen ovimalli Neve, joka sopii hienosti nimenomaan suomalaiseen selkeälinjaiseen makuun. Kokovalkoinen kokonaisuus tekee keittiöstä raikkaan ja kutsuvan, sitä voi piristää tummilla yksityiskohdilla tai käyttää mukana jotain hauskaa kontrastiväriä, esimerkiksi punaista. Saarekkeet ovat jo pitkään olleet sisustajien suosiossa ja ne luovatkin mielenkiintoisia mahdollisuuksia keittiöihin.AlaCarte Neve 961

Neven rinnalle nousee 2014 upea Cemento-ovi, joka on vaalea betoni mikrolaminaattiovi. Harmaan oven upea tekstuuri tuo elävyyttä valkoiseen keittiöön ja sitä voidaan korostaa esimerkiksi tummilla matoilla. Cemento sopii erityisesti isoihin koteihin, joissa keittiö on aidosti kodin sydän ja sille on varattu kunnolla neliöitä. Loppuun asti suunnitellussa keittiössä edes liesituuletin ei pistä silmään, sillä se on, kuin taulu. Kuvassa oleva työtaso, eli niemeke on noussut myös suosituksi ratkaisuksi saarekkeiden rinnalle. Se mahdollistaa sosialisoinnin ruokapöydän ääressä istuvien vieraiden kanssa, mutta antaa samalla rauhan kokin työaskareille. Niemeke toimii myös kauniina tilanjakana keittiön ja ruokailutilan välillä.

AlaCarte Cemento166 CementoX166AL

Trendikästä harmaata ja silmää miellyttäviä viisteovia

Parma-keittiö on ollut jo pitkään suomalaisten keittiöremontoijien suosiossa. Dolce-ovimalli on valkoinen viisteovi joka on raikas ja selkeälinjainen. Osa nykyaikaista keittiötä ovat myös äänettömästi liukuvat laatikot, jotka tarjoavat runsaasti säilytystilaa. Tärkeää remonttia suunnittellessa on myös kiinnittää huomiota ergonomiaan, kun mietitään kodinkoneiden sijoittelua.

ParmaDOLCE

Parma on vastannut myös kuluttajien toiveeseen saada harmailla pinnoilla hienostunut keittiö aikaan. Parma näyttää mallia miten Hambo, mattaharmaa laminaattiovi sopii yhteen tammen värin kanssa. Hambossa on tamminen sisälista ja se sopii kauniisti yhteen Parman Vivace tammivaakaviiluoven kanssa. Kodikas keittiö kutsuu viettämään kiireettömiä aamupalahetkiä tai sunnuntaipäivällisiä.

Parma Hambo 347

Romanttisuutta ja persoonallista lennokkuutta

Petra-keittiöt ovat perinteisen, ehkä jopa kantrihenkisen sisustajan mieleen. Mallistoista löytyy romanttisia vaihtoehtoja joista suosituin on kaunis, valkoinen Saara peiliovi. Perinteitä kunnioittava Saara on raikas, maalattu kehysovi, joka sopii erityisesti maaseutukoteihin ja kiireettömään elämäntyyliin. Kontrastia haetaan tummilla työtasoilla joille sopivat kauniisti vihreät yrtit ruukkuihin kasvamaan. Kartanotunnelmaa luovat pilasterit, sekä listat.PetraSaara

Lämpöistä tunnelmaa hakevalle Petra-keittiöillä on tarjota esimerkiksi Milka, kermanvärinen mdf-ovimalli. Kerman väri luo pehmeämpää tunnelmaa, kuin kokovalkoinen ja siihen sopii upeasti uutuus massiivitammivedin jossa on lennokas muotoilu. Mallikeittiössä kaikki tarpeellinen on sijoitettu kompaktisti yhdelle seinälle, joka helpottaa keittiössä työskentelyä, sillä kaikki tarpeellinen on käden ulottuvilla. Kokkaamiselle, leipomiselle ja muulle keittiössä puuhastelulle on kuitenkin riittävästi tasotilaa, eikä kotikokin tarvitse hyöriä turhaan ympäriinsä siirtelemässä leipomuksia.

Vedin TL16

Petra Milka 962

 

 

Lue lisää artikkelin keittiövalmistajista täältä:

Yritys Esittely: A la Carte

Yritys Esittely: Parma

Yritys Esittely: Petra

 

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot