Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Mitä jos maalaisitkin ilman muovia?

Suomen Luonnonmaalit Oy:

Tietenkin ajattelit maalata ilman muovia. Varsinkin kun olet rakentamassa hirrestä, ja haluat että puu tasapainottaa sisäilman kosteutta, eli hengittää. Se voi olla kuitenkin vaikeampaa kuin kuvittelitkaan. Lähes kaikki maalituotteet, myös hirsipinnoille tarkoitetut ovat muovisideaineisia.

 

Arkylaattidispersio tai pva on modernin muovimaalin perusta. Niitä käyttäen saadaan valmistettua kestäviä ja helppohoitoisia maaleja. Muovimaalit ovatkin niin kestäviä, etteivät ne hajoa edes luonnossa. Erilaiset muovimaalit ovatkin yli kuusi kertaa pahempi mikromuovien lähde kuin parjattu kosmetiikka.

Nykymaailmassa, jossa kuluttajat ovat valveutuneita ja erityisesti muovin ja kemikaalien haitat on nostettu esille, on tärkeää, että markkinointitiimi paketoi myyntiartikkelin niin, että se tuntuu ekologiselta, turvalliselta, hengittävältä ja muovittomalta.

 

On todella vaikeaa erottaa oikeasti ekologisetja viherpestyt tuotteet toisistaan

Tämä kuitenkin aiheuttaa sen, että kuluttajan on todella vaikeaa erottaa oikeasti ekologiset ja viherpestyt tuotteet toisistaan. Nykyään on hyvin yleistä, että tuotteen nimeen lisätään sana eko tai jokin luonnon raaka-aine, jolloin tuote kuulostaa luonnolliselta, vaikka sen pohja olisikin teknokemiassa, maaöljypohjaisissa raaka-aineissa, eli muoveissa. 

Esimerkiksi öljypohjainen: Mitä se tarkoittaa? Myös vaha -liite tuotteen nimessä antaa ymmärtää, että tuote on luonnonvahaa. Onko? Ainoa mahdollisuus on olla yhteydessä tuotteen valmistajaan ja kysyä suoraan valmistajalta, onko tuotteessa muovisideainetta tai maaöljypohjaisia liuottimia? Saatat yllättyä — melkein aina niissä on.

Meille on erityisen tärkeää, että asiakkaamme voivat olla varmoja siitä, mitä myymämme tuotteet pitävät sisällään. Siksi kerrommekin tuotteiden kuvauksissa mahdollisimman tarkkaan, mistä raaka-aineista kukin tuote on valmistettu. Harmillista kuitenkin on se, että kukaan muu ei tee niin.

 

Luonnollisuus ja muovittomuus myy

Yksikään toinen valmistaja ei kerro tuotteiden raaka-aineita yhtä läpinäkyvästi kuin auro. Siksi kuluttajia on helppo harhauttaa tuotteiden todellisista raaka-aineista. Syy siihen on selvä — luonnollisuus ja muovittomuus myyvät tässä kemikaalien kyllästämässä markkinassa. Oli se sitten aitoa tai mainostoimiston sumuverhoa.

 

Kaikki tuotteet ilman muovisideaineita

Suomen Luonnonmaalit Oy valmistaa ja tuo maahan luonnonmukaisesti valmistettuja, synteettisistä kemikaaleista, mikromuoveista ja säilöntäaineista vapaita sisämaaleja.

Kosmetiikan sisältämästä mikromuovista on tullut yhtäkkiä suurin pahis, sillä useissa tutkimuksissa on todettu, että mikromuovit ovat haitallisia joutuessaan luontoon, meriin ja järviin. Vaikka ympäristövaikutusten osalta kosmetiikan mikromuovit ovat merkittävä haitta, on vesistöjen mikromuoveista suurin osa peräisin aivan muualta.

 

Lisätietoja

Luonnonmaalikauppiaasi

Lauri

Suomen Luonnonmaalit Oy

www.suomenluonnonmaalit.fi 

 

PS. Erilaiset maalit aiheuttavat vuosittain yli 220 tuhannen tonnin mikromuovikuorman maailman meriin. Se on yli kuusi kertaa enemmän kuin kosmetiikan aiheuttama kuormitus. Jos tilannetta ei saada hallintaan, asiantuntijoiden mukaan valtamerissämme voi olla vuoteen 2050 mennessä enemmän muovia kuin kalaa.

PS2. Pahinta mitä voit tehdä, on pestä muovisideaineisen maalin maalaustyövälineet juoksevan veden alla. Mikään jätevedenpuhdistamo ei saa veteen dispergoitua muovia talteen.

 

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot