Loma-asuntovalmistajat esittelyssä

Reset
Viimeksi päivitetty: 19.05.2020 14:41

Tässä artikkelissa on lyhyt esittely suurimmista mökkitoimittajista. Tekstit eri mökkimerkkien esittelyyn on saatu tutkimuksesta, jossa rakentajat (yhteensä 1300 haastattelua) kertovat mielipiteensä.

Kuva: Honka

 

Jokaisesta merkistä on lyhyt esittely:

1. Yleiskuva yrityksestä / tuotepalvelusta

2. Miksi ko. merkki on valittu

3. Rakentajien mielikuvat yrityksestä / merkistä

4. Kokemukset / tyytyväisyys merkkiin

Tutkimustiedon pohjalta on haluttu kertoa, missä eri merkit ovat vahvoja suhteessa muihin merkkeihin.

 

Finnlamelli

Finnlamelli on yksi tunnetuimmista ja suurimmista hirsitalovalmistajista Suomessa. Järeästä massiivihirsilamellihirrestä valmistettu rakennus valitaan useimmiten talviasuttavaksi loma- tai kakkoskodiksi.

Finnlamelli-hirsitalon saa nyt myös täysin muuttovalmiina. 

Finnlamellin asiakkaiden valintaperusteina korostuvat yleinen laatutaso ja valmistajan luotettavuus /arvostus / toimitusvalmius.  Tärkeinä perusteina valintaan ovat myös hyvä myyjäpalvelu ja myyjän aktiivisuus.

Finnlamelli tunnetaan rakentajien keskuudessa yleisesti luotettavana, kauniita ja laadukkaita taloja yksilöllisesti suunnittelevana yrityksenä. Myös tilaratkaisut, toimituksen täydellisyys ja mallivalikoima ovat jääneet mieleen hyvinä. Myyjien osaavuudesta on mökkirakentajille jäänyt erinomainen mielikuva. Kokonaiskuvaltaankin Finnlamelli kuuluu koko toimialan parhaimmistoon.

Lue lisää: Finnlamelli

www.finnlamelli.fi 

 

Honka

Honka on Suomessa ja maailmalla erittäin tunnettu hirsitalobrändi. Tämän lisäksi Honka on vuosikymmenien ajan ollut johtava hirsitalotoimittaja myös maailmalla. Pitkän historiansa sekä lukuisten tuotekehitysinnovaatioidensa vuoksi Honka on koko toimialan edelläkävijä. Yritys on myös pörssinoteerattu.

Runsaiden mallistovaihtoehtojen lisäksi Hongan tuotteet voidaan räätälöidä yksilöllisten tarpeiden mukaan. Joukossa on ympärivuotiseen käyttöön suunniteltuja kakkoskoteja. Korkea laatu, moderni design sekä terveellisen asumisen ratkaisut ovat Hongalle ja heidän asiakkailleen tärkeitä.

Hongan valinneet perustelevat valintaansa poikkeuksellisen usein erityisesti korkealla laadulla. Hongan luotettavuus/toimitusvarmuus/ arvostus,  talon ympäristöön sopivuus ulkonäkö, tilaratkaisujen/mallin sopivuus sekä omat kokemukset/jonkun suosittelu ovat myöskin Hongan vahvuuksia valinnassa.

Rakentajille yleensä on jäänyt erinomainen mielikuva Hongasta. Honka on kolmen parhaan joukossa liki kaikissa ominaisuuksissa. Näitä ovat mm. valmistajan luotettavuus, mallivalikoima, toimituksen täydellisyys, ulkonäkö, tilaratkaisut, laatu, esitteet, esittelyt/näyttelyt ja kokonaisarvostuskin on kärkiluokkaa.  

Lue lisää: Honka

honka logo

www.honka.fi

 

Honkatalot

Honkatalot on perheyritys jo neljännessä polvessa ja tunnettu niin Suomessa kuin maailmalla korkealuokkaisista hirsitaloistaan. Yksilöllinen suunnittelu, huippuunsa viimeistelty detaljiikka, ekologisuus ja hyvinvointi ovat Honkatalojen asiakkaille tärkeitä valintakriteerejä. Honkatalot valmistaa hirsitalojen lisäksi pre-cut -tekniikalla valmistettavia ekopuutaloja, puupalkkitaloja sekä näiden yhdistelmiä. Moderni puuarkkitehtuuri on yrityksen erikoisosaamista. 

Honkatalojen valinta perustuu yksilölliseen suunnitteluun ja ulkonäköön. Talot tehdään asiakkaille yksilöllisesti räätälöityinä. Jokainen talo on erilainen.

Lue lisää: Honkatalot

honkatalotlogo

www.honkatalot.fi

 

Kimara

Kimara on K-Raudan oma hirsitalomerkki ja -mallisto. Kimaran laajasta mallistosta löytyy hirsitalojen ja hirsihuviloiden lisäksi myös hirsiset saunamökit sekä päärakennuksen tyyliin sopivat monikäyttöiset piharakennukset. Ekologiset ja tutkitusti turvalliset hirsitalot ja hirsihuvilat ovat yksilöllisesti muunneltavissa vastaamaan asiakkaan toiveita ja tarpeita. Talon voi tilata valmiiksi asennettuna tai rakentaa sen kokonaan itse. Kimara-rakennukset myy K-Rauta, josta saa kattavia etuja ja hyödyllisiä palveluja sekä ammattitaitoista apua kaikissa rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Kimaran asiakkaat perustelevat valintaansa tilaratkaisuilla, laatukriteereillä ja myyjän luotettavuudella/ ammattitaidolla/asiantuntemuksella.

Kimara mielletään yleisesti edulliseksi, sillä se valitaan usein valmiista mallistosta, eikä isoja muutoksia tarvitse tehdä, jolloin suunnittelukustannukset ovat alhaiset.

Kimaran asiakkaat ovat koko toimialan tyytyväisimpiä mökkinsä toimitukseen ja valmistajaan ja liki kaikki ovat valmiita suosittelemaan merkkiä muillekin.

Lue lisää: Kimara

www.kimara.fi

 

 

Kontio

Kontio on maailman suurin hirsitalojen valmistaja. Kontion panostus arkkitehtuuriin ja kokonaisvaltaiseen suunnitteluun näkyy käytännöllisinä ja kauniina huvila- ja talomalleina, joista löytyy jokaiseen makuun jotakin. Joustavan toimintatavan ansiosta myös muunnokset ja täysin yksilölliset kodit ja mökit ovat mahdollisia.

Kontiolla on laajimmat kakkoskoti-, huvila- ja saunamallistot sekä kesäkeittiöt, grillikatokset, aitat ja varastot.

Kontion valintaa perustellaan useillakin valintatekijöillä, kuten laadulla, hyvillä tilaratkaisuilla ja valmistajan luotettavuudella

Kontio arvostetaan korkealle monissa ominaisuuksissa ja on rakentajien mielikuvissa ykkösenä tunnettuudessa, toimituksen täydellisyydessä, ulkonäössä, valmistajan luotettavuudessa, mallivalikoimassa, tilaratkaisuissa, laadussa, myyjien osaavuudessa, esitteissä/nettisivuissa ja vielä kokonaiskuvassakin.

Lue lisää: Kontio

www.kontio.fi

 

 

Kuusamo Hirsitalot

Kuusamo Hirsitalot on perheyritys, jonka tuotantolaitokset ja pääkonttori sijaitsevat Kuusamossa. Yrityksellä on näyttävä ja laaja mallivalikoima pienistä piharakennuksista suuriin, yli 200 m²:n kokoisiin omakotitaloihin asti. Nopea toimitusaika ja mahdollisuus yksilöllisiin tilaratkaisuihin ovat saaneet asiakkailta kiitosta. Kuusamon asiakas rakentaa usein modernin tai perinteisen loma-asunnon vahvasta lamelli- tai höylähirrestä.

Kuusamo Hirsitalojen asiakas päätyy valintaansa tavallista useammin mökin ulkonäön, laadun  ja hyvän mallin perusteella. 

Rakentajamielikuvissa Kuusamo Hirsitaloja pidetään yhtenä toimialan parhaista valmistajista. Yritys saa liki kaikissa ominaisuuksissa kärkipäähän sijoittuvat arviot.

Asiakkaat ovat valmiita suosittelemaan Kuusamo Hirsitaloja muillekin rakentajille.

Lue lisää: Kuusamo Hirsitalot

kuusamologo

www.kuusamohirsitalot.fi 

 

 

Ollikaisen Hirsirakenne

Ollikaisen Hirsirakenne Oy on laadustaan ja luotettavuudestaan tunnettu hirsivalmistaja Pirkanmaalta, joka suunnittelee, valmistaa ja rakentaa yksilöllisiä hirsirakennuksia Suomeen ja ulkomaille yli 40 vuoden kokemuksella.

Ollikainen tunnetaan erityisesti kotiseudullaan Pirkanmaalla mm. yksilöllisestä suunnittelusta ja pitkälle viedyistä palveluistaan avaimet käteen -periaatteella. Lähes jokainen rakennus suunnitellaan alusta alkaen yksilöllisesti asiakkaan toiveita vastaavaksi. Hirsivalikoimaan kuuluvat sekä höylä- että pyöröhirsituotteet, joita molempia saa perinteisestä massiivihirrestä ja liimatusta lamellihirrestä.

Ollikaisen asiakkaille ratkaisevina valintaperusteina olivat mökin ulkonäkö, laatu ja tilaratkaisut.

Ollikaisen asiakkaat arvostavat mökkinsä myyjän koko toimialan ykköseksi. Asiakkaat ovat muutenkin tyytyväisiä ja liki kaikkki ovat valmiit suosittelemaan merkkiä muillekin rakentajille.

 Lue lisää: Ollikaisen Hirsirakenne

ollikaisenlogo

www.ohr.fi

 

 

PolarHouse

PolarHouse valmistaa yksilöllisiä omakoti- ja vapaa-ajan asuntoja sekä perinteisellä lämpöhirsirakenteella että modernilla vaakaverhouksella. Talot saa myös hengittävällä Ekovilla -rakenteella.                           

PolarHousen tuotepalvelua ostetaan laadun, luotettavuuden ja lämpötalouden perusteella innokkailta ja osaavilta myyjiltä.

PolarHousen asiakkaille ratkaisevana kriteerinä korostuu muita toimijoita useammin omat kokemukset tai jonkun suosittelu ja yksilöllinen suunnittelu.

PolarHouse tunnetaan yleisesti hyvistä tilaratkaisuista, osaavista myyjistä ja hyvistä näyttelytaloistaan.

PolarHousen asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä mökkimyyjäänsä, mökkitoimitukseensa ja mökin pystytykseen, joissa kaikissa kolmessa saa toimialan parhaimmistoon kuuluvan arvostuksen. 

 Lue lisää: PolarHouse

www.polarhouse.com

 

 

 

Salvos

Salvos Finland on perheyritys, joka valmistaa sekä mökkejä että pihapiirin hirsisiä aittoja, varastoja ja pihasaunoja. Kaikki materiaali on kotimaista puuta ja ne toimitetaan valmisrakennuksena tai osatoimituksena asiakkaan tontille. Kaikki mallit ovat muunneltavissa asiakkaan toiveen mukaisesti.

Salvos Finland työllistää yli 50 henkilöä.

Salvoksen valintaperusteina korostuvat tavallista useammin toimituksen täydellisyys, mahdollisuus tutustua mökkiin ja yleinen laatutaso.

Rakentajamielikuvissa Salvostalo muistetaan  ulkonäöstä ja esittelyistä/näyttelyistä.

Salvoksen asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ostamansa mökin myyjään ja valmistajaan, joissa molemmissa saa toimialan parhaimmistoon kuuluvat arvosanat. Tyytyväisyydessä mökkinsä pystytykseen asiakkaat arvostavat Salvoksen ykköseksi.

www.salvos.fi 

 

 

Timber-Hirsi

Timber-hirsi tunnetaan moderneista malleistaan ja innovatiivisista ratkaisuistaan.  Vaativiin rakenteisiin on myös painumaton hirsi: Joonas Massiivipuutalo.

Saunat ovat yrityksen erikoisalaa: sekä paikalla rakennettavat että valmissaunat: Lisää vain vesi! 

Timber-Hirren asiakkaat perustelivat valintaansa yksilöllisellä suunnittelulla ja ulkonäköseikoilla.  Myös myyjäpalveluilla on suuri merkitys. 

Lue lisää: Timber-Hirsi

www.timber-hirsi.fi

 

 

Vaaran Aihkitalot

Vaaran Aihkitalot osti nimiinsä Ikihirren tehtaat, jossa se nyt tuottaa 180–240 mm:n lamellihirsitaloja profiililtaan 240 mm x 220 mm. Vaaran Aihkitalot on Tervolan tehtailta ja 240 mm:n vahvuista erikoiskuivattua vaihtelevakorkuista hirsirakennetta.  Molemmat tehtaat tekevät siten massiivihirttä.

Näyttävyys, ekologisuus ja kestävyys ovat Vaaran Aihkitalojen asiakkaille tärkeät perusteet hirren valintaan. Massiivinen Aihkitalojen hirsirakenne sopii erityisesti sisäilmaherkistyneille.

Yritykseltä saa yksilölliset talotoimitukset säältäsuojaan asennettuna. Kaikki rakennukset soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön. 

Lue lisää: Vaaran Aihkitalot

 www.aihkitalot.fi

 

 

Design-Talo

Designtalon 30 vuoden muuttovalmiiden kotien rakentamisen kokemus varmistaa sujuvan kodin hankinnan sekä laadukkaan, juuri asiakkaan tarpeisiin toteutetun kodin. Designtalon uusi Nordic-talomallisto tarjoaa ajattoman tyylikkäitä talomalleja niin moderniin kuin klassiseen makuun. Designtalolta asiakas saa täydellisen muuttovalmiin kodin kiinteään hintaan, johon kuuluu myös pohjatutkimus sekä maanrakennuspalvelut. Kaikki uudet Designtalot ovat saatavilla täysin avaimettomana maksutta – tämän mahdollistaa uuden ajan älylukkokumppani.

Asiakkaat perustelevat Designtalon valintaa erityisesti toimituksen täydellisyydellä, talotehtaan luotettavuudella ja yksilöllisellä suunnittelulla. 

Designtalo mielletään yleisesti rakentajien keskuudessa luotettavaksi, edulliseksi ja mallivalikoimaltaan sekä tilaratkaisuiltaan hyväksi.

 Lue lisää: Designtalo

www.designtalo.fi

 

 

Jukkatalo

 

Jukkatalo on ollut jo vuosia tunnetuimpia ja valituimpia talopakettimerkkejä Suomessa. Loma-asuntojen rakentamisesta Jukkatalo on itse asiassa aloittanut toimintansa aikoinaan jo vuonna 1968 ja on toimittanut tänä aikana liki 30 000 kotia ja mökkiä. Jukkatalo kuuluu osaksi tunnettua ja arvostettua PRT-konsernia.  Talomallisto on kattava ja asiakas usein valitseekin valmiista mallistosta oman kotinsa joko sellaisenaan tai hieman muutettuna.  Muuttovalmiiseen Jukkataloon kuuluu aina yksilöllinen sisustussuunnitelma.

Jukkatalon valinta perustuu erityisesti tehtaan luotettavuuteen ja arvostukseen. Tärkeä on myös toimitussisältö.

Jukkatalosta on rakentajille luotettavuuden lisäksi jäänyt mielikuva hyvästä mallivalikoimasta, edullisesta hinnasta ja toimituksen täydellisyydestä.

Lue lisää: Jukkatalo

www.jukkatalo.fi

 

 

Kastelli

Kastellitalot on Suomen tunnetuin talomerkki.  Se on ollut suurin suomalainen talomerkki yli 20 vuotta. Huvilamallistoja on kahdeksan ja ne ovat erityylisiä ja -kokoisia huviloita, joita voi muunnella ja räätälöidä omien toiveiden mukaisesti.

Kastellilta löytyy myös Pihasauna-mallisto, joka sisältää erikokoisia ja -näköisiä saunoja.    

Kastellin loma-asunnon valinneet korostavat useimmiten talotehtaan luotettavuutta, arvostusta ja toimitusvarmuutta sekä toimituksen täydellisyyttä/valmiusastetta.

Lomarakentajien keskuudessa yleisesti Kastellista on jäänyt mielikuva valmistajan luotettavuudesta, talojen ulkonäöstä ja hyvistä esitteistä.

Lue lisää: Kastelli

www.kastelli.fi

 

 

Kiiruna Talot

Kiiruna Talot on uusi tulokas talo- ja mökkimarkkinoilla. Tehtaassa valmistetut tilaelementit vähentävät rakennustyömaalla tehtävää työtä, jolloin kaikki tekeminen on tarkasti aikataulutettua ja kustannustehokasta. Tornion tehtaalta talon tilaelementit toimitetaan asiakkaan tontille sovittuna päivänä. Tehdas huolehtii myös talon perustukset. Asiakas pääsee muuttamaan noin kahden viikon kuluttua tilaelementtien saapumisesta.

Kiiruna Talot on ratkaissut seinärakenteen toteutuksen kertopuurungolla ja nykyaikaisella ja kosteusteknisesti kestävällä Kingspan Therma TM-eristeellä, jolloin runkorakenne ei mene eristekerroksen läpi.

Lue lisää: Kiiruna Talot

www.kiirunatalot.fi 

 

 

Sievitalo

Sievitalo Oy on muuttovalmiiden loma-asuntojen ja talojen rakentaja, jonka arvoihin kuuluvat rakentamisen ja asiakaspalvelun laatu ja toimitusvarmuus sekä nykyaikainen kaunis mallisto. Sievitalo Oy:n organisaatiolla on vahva kokemus satojen asuntojen rakentamisesta.

Sievitalon asiakkaat perustelevat valintaansa muihin muuttovalmiiden talojen toimittajiin verrattuna tavallista useammin laatutasolla, tilaratkaisuilla, hyvillä maksuehdoilla, mahdollisuudella tutustua taloon, varmalla muuttopäivällä ja kaikki yhdellä sopimuksella.

Yleisesti rakentajat mieltävät Sievitalon tilaratkaisut ja mallivalikoiman hyväksi, hinnan edulliseksi, talon laadukkaaksi ja esitteet sekä nettisivut hyviksi.

Lue lisää: Sievitalo

sievi logo paino

www.sievitalo.fi

 

 

Älvsbytalo

Älvsbytalo on yksi Pohjoismaiden suurimmista talotehtaista ja se on toimittanut yli 40.000 taloa. Mallistossa on 14 modernia talomallia, joita voi muunnella omilla lisävalinnoilla. Talo kootaan tehtaalla valmiiksi ja toimitetaan asiakkaalle 4-7 tilaelementtinä talon koosta riippuen. Toimitukseen sisältyy myös perustukset. Tehtaan asentajat kokoavat ja viimeistelevät talon työmaalla.

Älvsbytalo on usein puolitoistakerroksinen ja se valitaan usein myös kakkoskodiksi. Yli puolet asiakkaista päätyy siihen vain yhden tarjouksen perusteella.

Älvsbytalon asiakkaiden ratkaisevina valintaperusteina korostuvat muihin talotoimittajiin verrattuna tavallista useammin toimituksen täydellisyys/korkea valmiusaste, edullinen hinta, toimitusaikataulu ja kaikki yhdellä sopimuksella. Asiakkaat arvostavat tilaratkaisuja ja valmistajan luotettavuutta. Älvsbytalon asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä talonsa toimitukseen, myyjään, tehtaaseen ja pystytykseen. Näissä tyytyväisyysmittauksissa Älvsbytalo on vuosikymmenten ajan ollut alan kärkitasoa.

Lue lisää: Älvsbytalo

www.alvsbytalo.fi 

 

 

Merkittäviä loma-asuntovalmistajia edellä olevien lisäksi ovat mm.

Tiima-talot, www.tiimatalot.fi

Teuvan mökki ja sorvituote, www.saunat.net

Syöte-huvilat, www.syotehuvilat.fi

Porin Puupojat, www.porinpuupojat.fi

Konsta -talot, www.konstatalot.fi

Pihatuuri, www.pihatuuri.fi

Jämsän Huvilarakentajat, www.huvilarakentajat.fi

Vehasen Talot, www.vehasen.fi