Mökkeily on nautinnollista tekemistä

Reset
Viimeksi päivitetty: 21.09.2016 13:53

Mökkikiinteistöllä olevista erilaisista rakennuksista ja pihamaasta voi jo paljon päätellä, mitä mökillä tehdään. Sauna, järvi, kesäkeittiö, terassi, kylpytynnyri, laituri, pelikenttä, huvimaja, grillikatos, leikkimökki, hiekkalaatikko, vihannesmaa, puuvaja, puutarha, aitta, kalastustarvikkeet, vene ym. piharakenteet kertovat mökkiläisen tekemisistä ja mahdollisuuksista.

harrastukset grillaus

 


Mökkeily on aina ollut perheellisten yhdessä oloa, sosiaalista seurustelua, rauhoittavaa lepoa, akkujen latausta ja samalla merkittävää kansantaloudellista työtä ja hyötyliikuntaa. Varsinkin aiemmin tehtiin omatoimisesti enemmän rakennus- ja remonttitöitä, metsänhoitoa, vihannes- ja hedelmäviljelyä. Sittemmin on tullut painopisteeseen keveämmät harrastukset, mutta myös hyötyliikunta, kuten polttopuiden teko, kalastus, sienestys ja marjastus.

Nykyään harrastetaan enemmän lukemista, internetin antamia mahdollisuuksia, pelaamista ym. etätöitä, veneilyä, kuntoliikuntaa, retkeilyä ja kulttuuriharrastuksia ympäristössä. Selvästi mökillä lisääntyneitä harrastuksia viime vuosina on kesä- ja talviliikunnan ohella kokkailu ja pelaaminen.

Saunominen, uiminen ja yhdessäolo ovat aina kuuluneet mökkiläisen vakio-ohjelmistoon. Tähän voisi vielä lisätä nykymökkiläisen innokkuuden lisääntymisen erilaisiin ekotekoihin ja luonnonsuojeluun, aurinko- ja tuulivoimaan, vesien suojeluun, luomu- ja lähiruokaan, kompostointiin jne.

ANJAN GRAAFI Harrastu opt