Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Terassi muuttuu kesähuoneeksi valokatteella

Icopal:

Terassilla saa kodille ison, valoisan lisähuoneen kesän ajaksi! Kun terassin kattaa valokatteella, voi terassilla viettää aikaa vaikka vettä hieman ripsisi.  Kevyt läpikuultava Icopalin Fastlock Uni -valokate muuttaa terassin ulkonäköä kevyesti, mutta käytettävyyttä tulee reilusti lisää. Parhaimmillaan kate tekee terassista lisähuoneen ja pidentää terassin käyttöaikaa myös keväällä ja syksyllä.

 

Icopalin Fastlock Uni –valokate on helppo ja nopea asentaa. Fastlock Uni on valmistettu kestävästä polykarbonaatista, joka hylkii likaa ja kestää vaikeita sääolosuhteita aina lumisateista myrskyihin. Icopal antaakin Fastlock Uni -valokatteelle 10 vuoden takuun.


Fastlock Uni –valokate suojaa vaan ei pimennä

Katetun terassin paras puoli on se, ettei puutarhakalusteita eikä muita sisusteita tarvitse siirtää sateelta suojaa. Katettu terassi on myös oiva paikka grillille tai jopa kesäkeittiölle. Lisäksi katteen alla on suojaisa paikka kasvattaa kasveja.

Terassikalusteet voi huoletta antaa olla paikoillaan eikä tarvitse siirrellä yöksi kaiken varoiksi sateelta suojaan.

Ennen terassin kattamisprojektia on hyvä miettiä, kannattaako terassi samalla laajentaa tai uusia kokonaan. Mikäli terassin uusii kokonaan, on rungon rakentaminen ja perustaminen helpompaa. Joskus myös olemassa oleva terassin umpinainen kattolape, tai sen osa, voidaan korvata valokatteella. Näin on mahdollista saada valoa enemmän terassille tai vaikka kuistille.

Asentaisinko terassin valokatteen itse?

Kun terassin rakenteineen teettää ammattirakentajalla, työ sujuu joutuisasti ja lopputulos on varmasti toimiva. Jos vasara pysyy kädessä, terassin voi toki nikkaroida itsekin! Etenkin kevyt, pergolatyyppinen katos syntyy omatoimirakentajaltakin.

Fastlock Uni –valokate itsessään on helppo asentaa:  hyötyleveydeltään 20 cm levyiset levyt napsautetaan putkisaumoista kiinni toisiinsa eikä katteeseen tarvitse tehdä lainkaan reikiä. Valokatesoiroja voi leikata sopivaan mittaan pienihampaisella sahalla (esim. rautasaha tai listasaha). Myös kulmahiomakone soveltuu katkaisuun, kun käytetään timanttilaikkaa (segmentoitu kehä). Ison levymäärän ollessa kyseessä ne kannattaa tilata valmiiksi oikeaan mittaan leikattuna.

 

Lisätietoja

Icopal Oy

www.icopal.fi

 

Tutustu Icopaliin Suomirakentaa.fi:ssa:

Icopal Oy

Toimivan viherkaton rakentaminen

 

 

 

Yhteystiedot

BMI Icopal

www.icopal.fi

 

 

Icopal Viherkatto-200x400px 2

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot