Tervetuloa käyttämään uusia kustannuslaskureita suomirakentaa.fi –sivustolla!

Päästäksesi arvioimaan kustannuksia, valitse ensin ylhäältä oletko rakentamassa vai remontoimassa. Tämän jälkeen voit valita tarvitsemasi laskurin. Laskureiden käyttö on todella helppoa, joten saat laskettua rakentamisen tai remontoimisen kustannukset käden käänteessä.

Laskurien teon perusteena ovat laajat tutkimukset omakoti- ja korjaustyömailta. Valtakunnallisesti tuhansilta rakentajilta ja korjaajilta vuosittain saadut tiedot heidän valinnoistaan on laskurissa yhdistetty uusimpiin kustannustietoihin.

Kustannuslaskennan taustalla on siten

  • markkinatiedot rakentajien ratkaisu- ja materiaalivalinnoista sekä niiden kustannuksista ja talon koko- ym. tiedoista.
  • määrätiedot rakentajilta ja laskennallisesti
  • päivän hinnat rakentajilta, urakoitsijoilta, rautakaupoista ja tuotetoimittajilta
  • työmenekkitiedot ja työn hinnat urakoitsijoilta ja rakennusteollisuudelta

Laskurin käyttäjä voi poiketa normaalikustannuksista (= kolmen tähden ratkaisu ***). Kolmen tähden ratkaisuista ja kustannuksista on kysymys, kun työntekijä on keskiarvoinen ammattimies työn tehokkuudessa ja kustannuksissa (36 €/h sivukuluineen) ja korjauttajan/rakennuttajan valitsemat materiaalit/ratkaisut ovat markkinoitten keskitasoa. Korjaustyö katsotaan laskureissa yleisesti 30 % hitaammaksi kuin uudisrakentamisessa. Yllätyksellisyyttä laskuri ei huomioi. Rakentajalaskurissa ns. henkinen rakentaminen (= rakennuttaminen, suunnittelu, työnjohto ja materiaalihankinnat) on huomioitu omissa kohdissaan 1-3. Sen sijaan remonttilaskuri laskee remontin kustannuksia niistä toimenpiteistä, joita päätetään tehdä. Korjausten asioinnin, korjauttamisen, suunnittelun, mittausten, työnjohdon ja valvonnan sekä urakoitsijalle kuuluvien työkalujen, telineiden, käyttöaineiden ja siivousten yleiskustannuksina on lopputulokseen kirjattu yleiskustannuksena n. 25 % koko remontin kustannuksista. Tätä osuutta on paikoittain tarkennettu remonttikohtaisesti. Lue lisää Kustannusoppaasta.