Bitumikaton hoito ja huolto

Reset
Viimeksi päivitetty: 02.03.2020 11:54

Bitumihuopakatteen perushuoltoa on puhtaanapito ja saumojen tiiveydestä huolehtiminen. Bitumihuopakatolla ongelmat ovat useimmiten huopien haurastuminen ja reunataitosten käpristyminen. Vaurioiden paikkaaminen on erittäin tärkeätä. Katteen väri voi haalistua vuosien saatossa. Kulunut kate voidaan pinnoittaa tarkoitukseen kehitetyillä aineilla.

Uusi bitumikate on helppohoitoinen. Kuva: Icopal

 

Säännöllinen puhdistus

Bitumikate on helppohoitoinen, yleensä riittää kaksi kertaa vuodessa roskien poisto (lehdet, sammal etc) kevyesti harjaamalla ja oksat käsin noukkimalla. Jos katolla on tehty huoltotöitä, poista irtonaiset ruuvit, naulat ja muut rakennusjätteet. Katolla kannattaa samalla tarkistaa, että vesi pääsee esteettömästi sadevesikouruja pitkin.

Kattopesu siihen tarkoitetulla aineella on tehokas tapa poistaa mikrobikasvustoa (kuten sammal, levä ja jäkälä) eri materiaalien pinnoilta. Aine tehoaa myös sienirihmastoihin ja soveltuu siksi myös kasvustoja ennaltaehkäisevään käyttöön.

 

Tarkista sekä keväällä että syksyllä:

Haurastuneen huovan alta on syytä tarkistaa alusrakenteet ullakon kautta, jos se on mahdollista.

 

Korjaa heti

Jos huomaat katossa korjaamisen tarvetta, tee se heti suurempien vaurioiden välttämiseksi. Pienet kittaukset, peltien kiinnitysten korjaukset ja muut pienet hommat hoituvat usein omatoimisestikin. Isommat korjaustyöt vaativat yleensä ammattilaista.

Ehdottomasti aina, kun tarvitaan tulitöitä, pyydä ammattilainen apuun.

Katevalmistajilla ja kattourakoitsijoilla on myös osaavat ihmiset, joilta voit kysyä neuvoa, jos et ole varma korjaustoimenpiteistä.