Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Hyvä porras on näyttävä ja turvallinen

Portaat.com / Seita Wood:

Portaat.com on erikoistunut yksityisten asiakkaiden mittatilauksina tehtäviin lasikaide- ja puuportaiden toimituksiin ”avaimet käteen” -palveluna. Portaat ovat yksi haastavimmista rakennukseen hankittavista kokonaisuuksista. Portaat ovat keskeinen osa sisustusta, mutta ennen kaikkea ne ovat turvallisuusasia. Portaiden oikea mitoitus ja porrasta ympäröivien rakenteiden, kaiteiden ja valaistuksen huomioon ottaminen on meillä osaavien ammattilaisten käsissä.

Portaat fmt

Laadukkaiden puuportaiden materiaalina käytämme kotimaista koivua ja tarvittaessa myös muita jalopuulajeja. Portaiden värisävyä valitessa periaatteessa minkälainen tahansa sävytys on mahdollinen. Sävy voidaan katsoa esimerkiksi asiakkaan antaman mallin mukaan omaan kotiin sopivaksi. Meillä portaiden kanssa työskentelee ammattitaitoinen joukko puuntyöstön osaajia, joilla on vankka kokemus portaiden suunnittelusta ja asennustyöstä. Saat henkilökohtaisen, asiantuntevan palvelun ja räätälöidyt porrasratkaisut sekä ammattitaitoiset porrasasentajat.

Tule ja tutustu, olitpa sitten remontoija tai uudisrakentaja. Käy katsomassa kuvia valmistuneista porraskohteistamme ja jätä tarjouspyyntö osoitteessa: www.portaat.com

 

Yksilölliset portaat ovat turvalliset ja kestävät kulutusta, aikaa ja katseita

Porrashankinnan suunnittelu sisältää useita huomioonotettavia asioita: millainen portaiden tyyli ja värimaailma sopivat omaan tilaani? Mitä materiaaleja kannattaa käyttää ja mitä lisävarusteita tarvitsen? Millainen porras on turvallinen? Kysymyksiä varmasti herättää mistä hankinnan kustannukset koostuvat ja miten voin luottaa, saanko valitsemaltani porrastoimittajalta rahoilleni vastinetta? Portaiden turvallisuus on erityisesti hyvän suunnittelun lähtökohtana. Putoamiset ja kaatumiset voidaan varmistaa mm. liukuesteillä askelman etuosassa ja valaistuksella sekä kitkaa lisäävillä päällysteillä portaissa.

Vanha sanonta: ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”, pätee myös kodin porrashankintaan. Portaat mielletään yhä enemmän osaksi kodin sisustuksellista kokonaisuutta. Tämä vaatii tarkkaa suunnittelutyötä ja sisustuksellisen kokonaisuuden hahmottamista. Hyvällä suunnittelulla varmistat portaiden pitkän käyttöiän, ulkoasun ja turvallisuusseikat.

 

Hyvän porrassuunnittelun tunnusmerkkejä ovat mm. seuraavat seikat:

  • Suunnitelmat on tehty portaiden suunnitteluun tarkoitetulla ohjelmalla
  • Saat portaiden suunnittelijalta 3D-kuvan portaastasi
  • Porras tuntuu heti ensisilmäyksellä tasapainoiselta kokonaisuudelta
  • Saat suunnitelman yhteydessä tietoosi erilaisia matemaattisia arvoja kuten nousu ja etenemä sekä saat suunnittelijalta tietoja siitä miten portaasi suhtautuu rakennusmääräyksiin

Portaat.com käyttää suunnittelussa apuna 3D -mallinnusta, joka mahdollistaa monimutkaistenkin porrasratkaisujen suunnittelun. Kolmiulotteisen kuvan nähdessään rakentaja hahmottaa paremmin kokonaisuuden tulevasta porrasratkaisusta.

Hyvän teknisen suunnittelun yhdistäminen rakennusmääräyksiin, asiakkaan toiveisiin ja tarpeisiin takaa tasapainoisen lopputuloksen. Portaan sopivuus omaan kotiin on tärkeintä, eli miten saadaan aikaiseksi sellainen porrasratkaisu, jota on miellyttävä katsella ja käyttää. On tärkeää, että porras istuu luontevasti osaksi kotisi muita elementtejä ja on toiminnallisilta ja teknisiltä ominaisuuksiltaan laadukas, kestävä ja turvallinen.

Erityisesti ahtaissa, pienissä tiloissa lasikaide on loistava vaihtoehto, sillä se luo tunnetta ilmavuudesta ja päästää luonnonvalon eri tavalla läpi, kuin perinteinen puukaide.

 

Portaitakin pitää hoitaa

Puuportaita ei saa pestä vedellä, vaan nihkeällä liinalla pyyhintä riittää. Portaan pinta ei saa jäädä märäksi. Jos vettä kaatuu portaalle, kuivaa se heti pois. Myös tahrat pitää poistaa välittömästi, mitään hankausnesteitä ei saa käyttää, jottei porras naarmuunnu. Tahran poistoon riittää mieto pesuaineliuos. Hiekan ja kuran kulkeutumisen portaisiin estät parhaiten käyttämällä kunnollisia kynnys- ja eteismattoja.

Pienet naarmut ja painaumat saa korjattua vahakynällä, kitillä, tai pakkelilla, mutta muista varmistaa (porrastoimittajalta) mikä pintakäsittely portaassasi on ja valitse korjaukseen sama materiaali. Lakkapinnan naarmut voi korjata parkettilakalla, joka soveltuu kotioloissa tapahtuvaan korjaukseen. Isommissa korjauksissa on syytä turvautua ammattilaiseen.

 

Portaat.com on luotettava ja palveleva

Mikään ei korvaa henkilökohtaisen, kasvokkain tapahtuvan asiakastapaamisen tärkeyttä porrastoimituksissakaan. Kauttamme saat asiantuntevat suunnittelijat ja ammattitaitoiset asentajat käyttöösi käden käänteessä. Hyvä suunnitelma, tehokkaat tuotantomenetelmät ja ammattilaisen kädenjälki asennuksessa takaavat kodin portaat, joita kelpaa katsella ja käyttää vielä vuosikymmenienkin päästä.

Tarjoamme ammattilaisen kädenjäljen portaan kokonaisvaltaisesta suunnittelusta viimeisteltyyn asennukseen, tarkan projektisuunnitelman, sisältäen toimituksen ja asennuksen aikataulutuksen sekä materiaali- ja kustannuserittelyt. Meiltä saat myös asiantuntijan neuvot, vinkit sekä toimenpide-ehdotukset porrashankintaasi.

Toimintamme taustalla on vakavarainen, jo 60 vuoden ikään ehtinyt puusepänteollisuuden yritys. Seita Wood on osa vuonna 1955 perustettua SHT-Tukku -konsernia.

 

Lisätietoja:

www.portaat.com

Lue lisää Suomirakentaa.fi sivustolta

Yritys Esittely - Portaat.com

Portaat osaksi sisustusta

 

 

Lue lisää

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

 

 

caavalogo

seitawood portaat banneri

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot