Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Weber perustukset

 Weberillä on Suomessa 8 tehdasta 7 eri paikkakunnalla, Suomessa markkinoitavat tuotteet ovat pääasiassa kotimaassa valmistettuja. Yritys valmistaa ja markkinoi rakennustuotteita ja ratkaisuja Leca-, Kahi- ja Vetonit-tuotemerkeillä, jotka ovat olleet pitkään tuttuja sekä ammattilaisille että pienrakentajille.

Leca-perustusratkaisut

kellarin_leikkauskuvaLeca-harkkoja on käytetty talojen perustuksissa jo 50 vuotta, ollen edelleen suosituin pientalorakentajien käyttämä perustusmateriaali. Leca-harkkojen suosion takana ovat siinä yhdistyvät monet  hyvät ominaisuudet: Harkkoja ja muurauksessa tarvittavia laasteja myydään kaikissa rautakaupoissa, ne ovat kevyitä käsitellä, helppoja muurata, myös kivien katkaisu ja muotoilu onnistuu helposti. Mikä tärkeintä, Leca-harkkoperustus on valmistuttuaan kestävä ja huoleton.

Perustusharkkoja valmistetaan eri leveyksinä 75 mm:stä 420 mm:n asti, muurin paksuus voidaan valita aina tarpeen mukaan. Leveimmät harkot tarvitaan rakennuksen painoa kantaviin osiin, ohuemmilla taas voidaan muurata väliseiniä tai muita kevyempiä rakenteita. Maan alle jäävissä sokkelin osissa käytetään umpiharkkoa, maanpinnan yläpuolelle tulevat kerrokset taas muurataan yleensä polyuretaanilla eristetyistä Lecaterm-harkoista, jolloin erillistä pystyeristettä ei sokkelin sisäpuolelle tarvita. Muurauksessa ja sokkelin pinnoituksessa tarvittavat Vetonit-laastit löytyvät niinikään Weberin valikoimista. Jos muurattavaa on paljon, kannattaa harkkomyyjältä kysyä lainaksi muurauskelkkaa.

Muuraustyössä kannattaa maxit_Leca_harkotolla huolellinen, sillä sokkelin yläpinnan mittatarkkuus ja suoruus on erityisesti talopaketin asennuksen onnistumiseksi tärkeää. Myös sokkelin ulkopinnan suoruuteen kannattaa jo muurausvaiheessa kiinnittää huomiota, sillä tämä säästää sokkelin pinnoitusvaiheessa vaivaa ja laastia.

Perusmuurin alle tarvitaan usein antura, joka jakaa talon massan laajemmalle alueelle ja estää näin rakennusta painumasta. Harkkoperustuksen kanssa voidaan käyttää joko betonista valettua anturaa tai Leca®-anturaharkkoja. Viimeksi mainitut soveltuvat käytettäväksi hyvin kantavalla ja tasaisella maapohjalla, jolloin valumuottien teko- ja purkuvaiheet jäävät pois. Valettujen anturoiden teko onnistuu kätevästi weber Anturamuoteilla.

Pilariharkot ovat näppäriä esimerkiksi loma-asuntojen ja muiden kevyiden rakennusten tuulettuvissa perustuksissa sekä muissa kohteissa, joissa halutaan rakentaa näyttäviä, kivirakenteisia pilareita.

 

Sokkelin pinnoitus

maxit_sokkelin_rouhepinnoitus Leca-harkkosokkeli kestää normaaleja olosuhteita käsittelemättömänä pitkäänkin. Sokkelin pinnoituksen voi siis huoletta jättää rakentamisen loppupuolelle, kun muut kiireet hieman hellittävät. Näkyväksi pinnaksi voi valita rappauksen, maalauksen, rouhepinnoituksen tai vaikkapa luonnonkivilaatan.

Pinnoitusvaihtoehdosta riippumatta harkkopinta oikaistaan ensin siihen sopivalla laastilla. Oikaisulaastikerros suoristaa sokkelissa olevat pienet mutkat ja kolot sekä toimii myös tartuntaalustana seuraaville kerroksille.

 

Alapohjan eristys Leca-soralla

Leca-sora on oivallinen vaihtoehto lattian eristämiseen ja routasuojaukseen. Puhallettava eriste asettuu paikoilleen saumattomaksi matoksi ja routaeriste on helppo puhaltaa paikoilleen samalla kuin lattiaeristekin. Heikosti kantavalla maapohjalla voidaan sopivissa olosuhteissa käyttää Leca-soralla toteutettavaa kevennysperustusta kalliin ja vaivalloisen paalutuksen sijasta. Ratkaisussa talon alta poistetaan maata suunnilleen saman verran, mitä rakennus ja täyttö tulevat painamaan ja korvataan se kevytsoralla.

 

Weber neuvonta

Weberin kotisivuilta löytyvät ratkaisuvaihtoehdot ja selkeät rakentamisohjeet eri tilanteisiin. Neuvoa voi kysyä myös puhelimitse maksuttomasta tuoteneuvonnasta, jossa Weberin ammattilaiset päivystävät joka arkipäivä klo 8 - 16.

 

Yhteystiedot

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy

Weber, puh. 010 44 22 00. Tuoteneuvonta 010 44 22 312

Weberin kotisivuille pääset tästä: www.e-weber.fi

Weberin löydät myös Youtubesta.

 

Lue lisää Weberin Yritys Esittää -artikkeleista:

Perustukset omatoimisesti Leca®-tuotteilla

Leca® Design – edistyksellinen ratkaisu pientalon rakentamiseen

Parhaat perustukset Leca-tuotteilla

leca4

Leca logo vektoroitu opt

Yhteystiedot

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy

www.e-weber.fi

www.leca.fi

Puh. 010 44 22 00

 

 

Tuoteneuvonta:

www.wepro.fi

Puh. 010 44 22 312

(arkisin klo 8-16)

 

WeberBanneri