Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Kannattaako kylpyhuoneremontti rahoittaa lainalla?

Fiksukuluttaja.fi: 

Kylpyhuoneremontti on remontti, millä on merkitystä koko asunnon kunnolle, arvolle ja asumismukavuudelle. Kylpyhuoneremontti voi tulla esimerkiksi keittiöremonttia kalliimmaksi. Tässä artikkelissa pohditaan sitä, mitä tavallinen kylpyhuoneremontti maksaa, ja kannattaako remontti rahoittaa lainalla vai ei. 

 

Mikä on kylpyhuoneremontin hinta?

Kylpyhuoneremontin hintaan ei ole yhtä yleispätevää vastausta. Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttavat esimerkiksi nämä asiat:

 • Kylpyhuoneen koko
 • Valitut pintamateriaalit ja kylpyhuonekalusteet
 • Kuinka paljon kylpyhuoneeseen tehdään muutoksia 
 • Osallistutko remonttiin itse vai teetätkö kaiken avaimet käteen -periaatteella
 • Remonttifirman tuntitaksa ja kilometrikorvaukset
 • Mahdolliset kosteusvauriot ja niiden kunnostaminen
 • Mahdollinen asbestikartoitus (pakollinen, jos talo on rakennettu ennen vuotta 1994)
 • Mahdollinen asbestinpurku (tämä voi lisätä hintaa useilla tuhansilla euroilla)
 • LVI-asentajan ja sähköasentajan tuntitaksat ja kilometrikorvaukset 
 • Mahdollisuus hyödyntää kotitalousvähennystä

 

Jos kylpyhuone ei ole kovin suuri, tyydyt edullisiin laattoihin ja kalusteisiin ja firmojen kilpailuttaminen onnistuu hyvin, voit saada kylpyhuoneremontin jo alle 5 000 eurolla.

Mitä enemmän tilamuutoksia ja mitä kalliimpia tuotteita haluat, sitä enemmän kylpyhuoneremontti voi maksaa. Kylpyhuoneremontin hinnaksi voi tällaisten valintojen myötä tulla esimerkiksi 35 000 euroa, eikä ylärajaa ole olemassakaan. 

Oman omakotitalomme 7,5-neliöisen kylpyhuoneen remontti onnistui noin 6950 eurolla. 

Teetimme työn avaimet käteen -periaatteella. Hintaa nosti se, että rakenteisiin oli päässyt jonkin verran kosteutta, mikä piti saada pois. Lisäksi asennutimme lattialämmityksen.

 

Millaisen lainan kylpyhuoneremonttiin voit saada?

Tietyissä tilanteissa voit saada asuntolainan yhteyteen myös kodin remontoimiseen liittyvää lainaa. 

Usein lainaehtona on, että remontin aikana tehdään rakenteisiin meneviä muutoksia eikä pelkkää pintojen uusimista. Asiasta kannattaa tiedustella lisää omasta pankista. 

On todennäköistä, että kylpyhuoneremontti pitää maksaa jollain muulla lainalla, eli:

 • Vakuudellisella pankkilainalla
 • Vakuudettomalla kulutusluotolla (pankista tai rahoitusyhtiöstä)
 • Luottokortilla 
 • Remonttifirman tarjoamalla rahoituksella 

Pankkilainan vakuudeksi voi tarjota omaa asuntoa tai esimerkiksi kesämökkiä. Asunnon ei tarvitse olla täysin velaton, jotta sitä voisi käyttää lainan vakuutena. Vakuudelliseen pankkilainaan voi saada esimerkiksi noin 2 % koron.

Vakuudettomat kulutusluotot järjestyvät pääsääntöisesti vakuudellisia lainoja nopeammin, koska aikaa ei kulu vakuuksien arviointiin. 

Kulutusluoton voi käyttää haluamaansa tarkoitukseen, joten lainatuotteen ei tarvitse olla nimetty “remonttilainaksi”, jotta sillä voisi maksaa kylpyhuoneremontin. Kulutusluottojen korot lähtevät tällä hetkellä noin 4 prosentista.

Ennen kuin maksat remontin luottokortilla, tarkasta luottoraja, luoton korko ja se, oikeuttaako laskun maksu luottokortilla korottomaan maksuaikaan vai ei. 

Läheskään kaikki remonttifirmat eivät tarjoa minkäänlaista rahoitus- tai osamaksuvaihtoehtoa. Jos moinen vaihtoehto on tarjolla, kannattaa sekin ottaa huomioon eri rahoitusvaihtoehtojen vertailussa. 

Edullisin rahoitus löytyy vertaamalla todellisia vuosikorkoja ja lainan kokonaiskustannuksia. 

 

Tilanteita, jolloin kylpyhuoneremonttilaina kannattaa

Kylpyhuoneen uusimisella on jo kiire, jos kylpyhuoneeseen on vesieristeiden huonon kunnon takia syntynyt kosteusvaurioita. Kosteusvaurioiden paljastuminen voi vaatia kylpyhuoneen kunnon kartoittamista, sillä vauriot eivät aina erotu paljailla silmillä.

Vuoden 1999 jälkeen tehtyjen kylpyhuoneiden teknisenä käyttöikänä pidetään noin 30 vuotta. Tätä vanhemmissa kylpyhuoneissa on todennäköisesti sellainen vesieritys, mikä tulisi uusia jo noin 10-15 vuoden välein. 

Kosteusvaurioita on syytä epäillä, jos kylpyhuonetta ei ole remontoitu vuosikymmeniin, kylpyhuoneesta puuttuu tehokas ilmanvaihto, lattiassa ei ole asianmukaisia kaatoja tai kylpyhuoneessa on jotain muuta epäilystä herättävää. 

Kylpyhuoneremontti on parempi tehdä hieman liian aikaisin kuin jonkin verran liian myöhään, sillä tällä tavalla voidaan estää kosteusvauriot – tai jo syntyneiden kosteusvaurioiden paheneminen. 

Mikäli kylpyhuoneen hintaa ei saa maksettua säästöillä, on kannattavaa ottaa lainaa kylpyhuoneen remontointiin.

Kylpyhuoneremonttilaina voi kannattaa myös silloin, jos:

 • Kylppäri tuntuu niin vanhanaikaiselta, ahtaalta tai nuhjuiselta, että siitä on haittaa asumismukavuudelle
 • Olet myymässä/vuokraamassa asuntoa, ja uskot kylpyhuoneremontin vaikuttavan asunnon myyntihintaan/vuokratasoon 

 

Tilanteita, jolloin laina kylpyhuoneremonttiin ei kannata

Kylpyhuoneremonttiin ei kannata ottaa lainaa, jos tietää, ettei voi selvitä lainan takaisinmaksusta. Silloin on mietittävä muita vaihtoehtoja.

Kylpyhuoneremonttin ei kannata ottaa lainaa silloinkaan, jos kylpyhuoneen täysremontti (eri vesierityksen ja pintojen uusiminen) eivät ole kiireellisiä. Siinä tapauksessa kylpyhuoneremonttiin voi varautua säästämällä.

Joissain tapauksissa kylpyhuonetta voi uudistaa esimerkiksi puhdistamalla tai uusimalla laattasaumat. Uutta ilmettä voi saada edullisesti myös sopivien maalien avulla sekä uusimalla vain osan kalusteista.

 

Kirjoittaja on Marja Simonen, joka toimii Fiksukuluttaja.fi -sivuston sisältövastaavana. Fiksukuluttaja on taloudenhallintaan ja erilaisten taloustuotteiden vertailemiseen keskittyvä blogi.

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan Tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot