Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Remonttilaskurilla kustannukset nopeasti

Oman kodin remontin kustannusten arviointi ei aina ole helppoa. Remonttilaskurien käyttö suomirakentaa.fi sivulla on tehty mahdollisimman helpoksi. Korjauskustannusten karkeaan arviointiin on kehitetty noin 20 erilaista laskuria yleisimpiä remontteja varten. Samaan aikaan voidaan tehdä useitakin remontteja tai vain jokin osa remonttikokonaisuudesta. Kun tehdään useita remontteja, kustannukset lasketaan eri remonteista yhteen.

Kustannuslaskuri

 Kustannuslaskureista löytyy eri remonteille omat laskurinsa.

 

Miten toimii

Remonttilaskuri kysyy tehtävät toimenpiteet, niiden laajuudet (montako neliötä, kappaletta jne) sekä remontin laatu- ja kustannustason.

Toimenpideluettelossa valitaan ensiksi mitä aiotaan tehdä ja kuinka paljon, eli kuinka monta neliötä esim. julkisivupintaa korjataan; mitä siihen tehdään, puretaanko vanhaa (valitaan talon vanhan materiaalin perusteella), laitetaanko lisäeristettä, mitä laitetaan uudeksi pinnaksi ja miten se pintakäsitellään. Laskurin oikealla puolella näkyy koko ajan mitä eri toimenpiteet maksavat, materiaali erikseen ja työ erikseen, sekä yleiskustannus.

Jos pystyt itse tekemään jonkin osuuden, voit aina säästää siltä osin työn osuuden ja vähentää sen kustannuarviostasi. Lopuksi laskuri kysyy kustannustasoa. Automaattiasetuksena laskurissa on valittuna keskimääräinen kustannustaso, mutta jos valitset kalliimpia materiaaleja nousee kustannus ja vastaavasti edullisemmilla työ- ja materiaalikustannuksilla pääset halvemmalla.


Hinnat laskurissa

Laskurissa materiaalin hinta on saatu tutkimalla ns. päivän hinnat, eli ne hinnat joita pienrakentaja keskimäärin maksaa ko. tuotteesta. Työkustannus on arvostettu ammatilaisen keskituntiansioiden mukaan sivukuluineen ja se on nyt 38€/h. Ammattilaisten työmenekki on myös keskiarvoinen, mutta siinä on huomioitu korjaustöissä usein tulevien hidastusten vaikutus.

Lisäksi laskennassa on käytetty ns. yleiskulua, joka sisältää korjauttamisen, asioinnin, suunnittelun ja valvonnan, sekä urakoitsijalle kuuluvien mittausten, materiaalihankinnan, käyttöaineiden, työkalujen, telineiden, siivouksen kulut + urakoitsijan kate. Kustannuslaskurin avulla saadaan kuitenkin nopeasti tietoon riittävän tarkka arvio korjausten materiaali- ja työkustannusten osuudesta. Laskurin hinnat päivitetään vuosittain. 

 Toimenpiteet remonttilaskureissa

A. ULKOSEINÄREMONTIT

1. Ulkoseinäremontti
2. Vesikattoremontti (+lisäeristys)
3. Ikkuna- ja oviremontti
4. Terassin teko
5. Piharemontti

B. TILAREMONTIT

6. Saunaremontti
7. Keittiöremontti
8. Kylpyhuoneremontti
9. Kodinhoitotilan remontti

C. PINTAREMONTTI JA SISUSTUS

10. Lattiaremontti
11. Seinä- ja kattoverhous
12. Seinä- ja kattopinnoitus
13. Laatoitus
14. Tulisija- ja savupiippuremontti
15. Porrashankinta & väliovet ja listat

D. TALOTEKNIIKKAREMONTTI

16. Lämmitysremontti
17. Vesi- ja viemäriremontointi
18. Ilmanvaihtoremontti
19. Sähkö- ja valoremontti

Tutustu kustannuslaskureihin täällä: SUOMIRAKENTAA - KUSTANNUSLASKURIT

 

 

VALINTAOPPAAT

Tutustu oppaisiimme:

Valintaoppaita voit tilata täältä >>>

 

 

Yhteystiedot

Rakennustutkimus RTS Oy
Rakentajan tietopalvelu RTI Oy

Nuijamiestentie 3 A
00400 Helsinki

Puh. (09) 5407 310  
Yhteystiedot