Keskuspölynimurilla ilma säilyy raikkaana

Reset
Viimeksi päivitetty: 27.03.2020 09:22

Allaway Oy: 

Imuri on lähes jokaiselle suomalaiselle tuttu, mutta keskuspölynimurin hyödyt ovat kuitenkin monelle vielä epäselviä. Mikä on keskuspölynimuri ja miten se eroaa tavallisesta perästä vedettävästä pölynimurista, saati robotti-imurista? Keskuspölynimuria käytettäessä poistoilma ja terveydelle haitallisia pölyhiukkasia sisältävä mikropöly ohjataan poistoputkea pitkin pois asutuista tiloista. Näin huoneilman hengitystieoireita aiheuttavat allergeenit vähenevät. Sisäilma on imuroitaessa ja imuroinnin jälkeen puhdas ja raikas. Perinteiset imurit ja robotti-imurit puhaltavat ulospuhallusilman siivottavaan tilaan, joka aiheuttaa pölymyrskyn huoneilmaan. Pinnoilla ja tekstiileissä oleva pöly nousee ilmaan ulospuhallusilman johdosta ja sitä on mahdotonta saada imuroitua.

 

Itse imuri sijaitsee erillään siivottavista tiloista – esimerkiksi teknisessä tilassa, varastossa tai siivouskomerossa – minkä ansiosta myös itse imurointi on hyvin hiljaista. Siivotessa käytetään vain kevyttä letkua, jota pitkin roskat kulkeutuvat putkistoon ja imurille saakka. Kevyen letkun ja siivousvälineiden ansiosta imurointi on kevyttä, myös portaiden, huonekalujen ja yläpölyjen imurointi onnistuu vaivatta.

Suomalainen, Jyväskylässä valmistettava Allaway-keskuspölynimuri kestää kodissa usean tavallisen imurin käyttöiän ja myös vanhoihin malleihin on tarjolla kattava valikoima varaosia. Tuotevalikoima on kehittynyt aikojen saatossa ja viimeisimmät vuosi sitten markkinoille tuodut mallit sisältävät paljon myös älyominaisuuksia.

 

Uudet Z- ja X-sarjan imurit

Kaikki Allawayn Z-sarjan keskuspölynimurit on varustettu suurella 20 litran roskasäiliöllä sekä etupaneeliin integroidulla imurasialla. Suuren roskasäiliön ansiosta imurin huoltotoimenpiteitä tarvitsee kuten tyhjennystä tarvitsee tehdä normaaliin imuriin verrattuna huomattavasti harvemmin. Allawayn malleja voidaan käyttää pölypussin kanssa tai ilman. Kaikkien uusien Allawayn Z -sarjan imurimallien käyntitieto voidaan välittää myös ilmanvaihtokoneelle, jolloin se säätää ilmamääriä automaattisesti aina imuroitaessa (ominaisuus myös X- ja C-sarjan imureissa).

Z 45i -malliin saatavilla applikaatio, jonka avulla voi helposti ajastaa viikoittaiset imurointikerrat, joista sovellus muistuttaa seuraavan imurointikerran lähestyessä. Sovellus antaa tietoa laitteen huoltamisesta – milloin vaihtaa suodatin, tyhjentää roskasäiliö tai jos laite tarvitsee muita huoltotoimenpiteitä. Bluetooth-yhteyden välityksellä saat ajankohtaista tietoa suoraan keskusyksiköstä. Kalenterista voi seurata myös, milloin ja minkä verran laitteella on imuroitu ja paljonko energiaa on kulunut.

Z 45i -mallin mukana toimitetaan myös omat siivousvälineet. Kahvakäynnistyksen avulla voi käynnistää laitteen vaivattomasti suoraan älykahvasta. Kahvassa on lisäksi viisiportainen tehonsäätö. Älykäs kahva kommunikoi langattomasti keskusyksikölle ja se muistuttaa milloin on aika tyhjentää keskusyksikön roskasäiliö, vaihtaa suodatin tai huoltaa imuri. Allawayn Z 45i -keskuspölynimuri on mahdollista liittää osaksi kotiautomaatio- tai ilmanvaihtojärjestelmää.

 

Uutuutena Allawayn keskuspölynimureihin on tullut siivoamista helpottavia lisävarusteita

Esimerkiksi uudella matalan tilan suulakkeella on helppo imuroida niin sängyn ja sohvan aluset kuin kaapistojen ja tasojen ahtaat alustat. Uusi kevyt suulake ylettää paremmin myös listojen vierustoille ja nurkkiin. Suulakkeessa on kaksi asentoa; oma koville lattiapinnoille ja oma matoille.

Pitkä kapeakärkisuulake ylettää yllättäviinkin paikkoihin.

Pitkä, joustava kapeakärkisuulake on tarkoitettu ahtaisiin väleihin ja korkeisiin paikkoihin. Sitä voi käyttää mukana tulevan harjan kanssa tai ilman. Kapeakärkisuulakkeella voidaan imuroida esimerkiksi ilmanvaihtoventtiilit ja kanavat, kylmälaitteiden taustat ja aluset. Se soveltuu erinomaisesti myös auton ahtaiden välien imurointiin. Valikoimasta löytyy lisäksi runsaasti erilaisia suulakkeita ja lisävarusteita eri pinnoille.

 

Lisätietoja

Allaway Oy

www.allaway.fi