Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Honkarakenteen uusi hirsitalomallisto kunnioittaa pohjalaista rakennusperinnettä modernilla otteella

Seinäjoen Asuntomessujen pääteemat luonnonläheisyys ja perinteinen pohjalainen rakennustaito näkyvät Honkarakenteen messukohteessa. Arkkitehti Anssi Lassilan suunnittelema talo on nykyaikainen tulkinta pohjalaisesta rakennusperinteestä suojaisine sisäpihoineen. Lassilan Honkarakenteelle suunnittelema uusi talomallisto lanseerataan Seinäjoen Asuntomessuilla heinäkuussa.

honka markki 2016 1

Lue lisää: Honkarakenteen uusi hirsitalomallisto kunnioittaa pohjalaista rakennusperinnettä modernilla otteella

Aito Honka-koti on terveellinen asua ja turvallinen omistaa

yritysesittaaHonkarakenne Oyj:

Hirsirakentamisessa on mahdollisuuksia enemmän kuin koskaan. Perinteiset massiivipuun edut ovat edelleen olemassa ja sen hyvän asumisen ominaisuudet voidaan hyödyntää myös kaupunkiympäristössä. Honka-ratkaisujen avulla hirsirakenteisiin pystytään yhdistelemään erilaisia materiaaleja, kuten kiveä ja lasia, ennennäkemättömällä tavalla. Nyt saat Honka omakotitalon myös muuttovalmiina – kiinteään hintaan ja ennalta sovitulla muuttopäivällä.

honka 4761 fix hr opt

Lue lisää: Aito Honka-koti on terveellinen asua ja turvallinen omistaa

Omatalo: Täyden palvelun rakentamista perustuksista avainten luovutukseen

Vuosikymmenien ajan suomalaisia kodinrakentajia palvellut Omatalo, tarjoaa nyt asiakkaan toiveiden mukaan räätälöidyn kodin myös muutto- ja sisustusvalmiina.

04 topias v01 opt

Lue lisää: Omatalo: Täyden palvelun rakentamista perustuksista avainten luovutukseen

Uutta hirsiarkkitehtuuria Kontiolta

Kontion kehittämä moderni hirsitaloarkkitehtuuri sai alkunsa muutama vuosi sitten, kun yrityksen asettama työryhmä mietti minkälainen on tulevaisuuden hirsitalo. Modernit yksikerroksiset talot saivat innostuneen vastaanoton, joten modernia mallistoa päätettiin laajentaa uusien yksikerroksisten lisäksi kaksikerroksisilla taloilla. Kontion tiimi tutkii jatkuvasti niin asiakkaiden toiveita ja tarpeita, kuin myös maailmalla puhaltavia arkkitehtuurin ja designin tuulia. Tätä tietoa hyödyntäen syntyy ajankohtaista, käytännöllistä ja aikaa kestävää Kontio-arkkitehtuuria.

kontio kaupunkikoti

Lue lisää: Uutta hirsiarkkitehtuuria Kontiolta

Kannustalon uusi talokokoelma Black Edition

"Värillä on väliä, kunhan se on musta!". Nämä sanat sanoi Henry Ford kun lanseerasi maailmaa mullistavan automallinsa T-Fordin. Nyt on talon vuoro verhoutua muodikkaasti mustaan. Kannustalo esittelee Suomen ensimmäisenä talotehtaana kokoelman koteja, joiden yhteinen nimittäjä on musta väri.

kannustalo black edition lato 121 g

Lue lisää: Kannustalon uusi talokokoelma Black Edition

Tutkijat: Pientalo- ja kaupunkiasumisen parhaat puolet voidaan yhdistää

Onko mahdollista asua tiiviissä kaupungissa palveluiden ja hyvien yhteyksien ääressä ilman, että tinkisi omasta rauhasta, pihasta ja sopivan kokoisesta kodista? Oikeanlaisella suunnittelulla nämä eivät ole toisiaan poissulkevia asioita, sanoo professori Markku Hedman Tampereen teknillisestä yliopistosta. Hänen johtamansa tutkimusryhmä on koonnut lukuisia uudenlaisia ratkaisumalleja, joilla voidaan sovittaa yhteen suomalaisten asumismieltymykset ja voimistuva kaupungistuminen. Tutkimustyön tuloksia esiteltiin Ympäristöministeriön seminaarissa 5.4.2016.

accodia cambridge rgb juha karilainen

Kuvassa kaupunkipientaloja Cambridgessa, Accordian alueella. Kuva: Juha Karilainen.

Lue lisää: Tutkijat: Pientalo- ja kaupunkiasumisen parhaat puolet voidaan yhdistää

Passiivikivitalot

Passiivikivitalot on ensimmäisenä Suomessa keskittynyt toimittamaan kustannustehokkaasti rakennettavia ja kosteusturvallisia passiivienergialuokan kivitaloja, joiden lämmityskustannukset on moneen kertaan todistettu hyvin pieniksi. Energiatehokkuuden ollessa huippuluokkaa, taloon ei tarvita myöskään kallista talotekniikkaa eikä järeää lämmitysjärjestelmää. Näin myös talon huoltokustannukset pysyvät pieninä.

Passiivikivitalot valkoinen

Lue lisää: Passiivikivitalot

Fiskarhedenvillan: Ajankohtaiset talomallit 2016

Talon rakentamiseen tarvitaan aikaa, tietoa ja pitkää pinnaa, onhan kyse yhdestä elämän tärkeimmistä projekteista. Tässä 7 suosittua talomallia - niin Seinäjoen Asuntomessuille valittu Tranan (kuvassa alla) kuin Red Dot Awardilla palkittu TIND.

Tranan72

Lue lisää: Fiskarhedenvillan: Ajankohtaiset talomallit 2016

Kastellilta uusi pienten omakotitalojen mallisto – Cubic-uutuusmallistossa 49m2 miniomakotitalo

Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo yli 20 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, on julkaissut uuden, pienten omakotitalojen Cubic -talomalliston. Cubic -malliston pienin talo on 49 neliön miniomakotitalo, joka yllättää avaruudellaan ja toimivuudellaan.

kastelli cubic49 miniomakotitalo web

Lue lisää: Kastellilta uusi pienten omakotitalojen mallisto – Cubic-uutuusmallistossa 49m2 miniomakotitalo

Laadukas Honka-talo säilyttää arvonsa

Honkarakenne tunnetaan laadukkaana vapaa-ajan rakentajana, mutta myös monet julkiset rakennukset ja ympärivuotiseksi kodiksi tarkoitetut talot ovat kotimaisen ammattilaisen käsialaa.

honka tervetalo 800x800ar

Lue lisää: Laadukas Honka-talo säilyttää arvonsa

Kaupunkimaiseen pientalorakentamiseen mallia maailmalta

Suomessa on viime vuosina puhuttu paljon yhdyskuntarakenteen tiivistämisestä ja ratkaisuksi esitetään usein kerrostalovaltaista rakentamista. Kaupunkimaisella, tiiviillä pientaloasumisella on pitkät perinteet maailmalla, mutta Suomesta olemassa olevia esimerkkejä on valitettavan vähän. Tässä artikkelissa esittelemme kiinnostavia moderneja kaupunkipientalokohteita Englannista.

UK 069 Abode

Kuvassa Aboden rakennettava alue Cambridgessa.

Lue lisää: Kaupunkimaiseen pientalorakentamiseen mallia maailmalta

Omaperäinen Triangeli- pihasauna ihastuttaa ja muuntautuu

Triangeli on Timber Framen pihasaunamalliston lippulaiva, joka lanseerattiin keväällä Helsingin kevätmessuilla. Saunan kolmion mallinen, kirkkomainen muoto herätti jo messuilla paljon kiinnostusta ja inspiroi omaperäisyydellään. Vaikka Triangeli esiteltiin saunana, on se alun perin suunniteltu toimimaan myös vierasmajana, tai muuten ylimääräisenä kesämajoitustilana.

Artikkelikuva

Lue lisää: Omaperäinen Triangeli- pihasauna ihastuttaa ja muuntautuu

Kastelli tuo markkinoille uuden asumiskonseptin - EasyIN -koti on helppo hankkia ja asua

Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo yli 20 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, tuo markkinoille uuden EasyIN –asumiskonseptin. EasyIN –konseptilla Kastelli rakentaa täysin valmiita, asunto-osakeyhtiömuotoisia pientaloasuntoja, jotka on helppo hankkia ja joissa on helppo asua. Ensimmäiset 58 EasyIN –kotia rakennetaan Vantaan Vaaralaan ja Ilolaan.

kastelli easyin ilola

Lue lisää: Kastelli tuo markkinoille uuden asumiskonseptin - EasyIN -koti on helppo hankkia ja asua

Aihkihirsi muuntautuu yksilöllisiksi taloiksi

Lapissa mänty kasvaa täyteen mittaansa hitaasti. ”Aihki” on Saamea ja tarkoittaa isoa, vanhaa mäntyä. Vaaran Aihkitalot valmistaa pohjoisen hirrestä laadukkaita, yksilöllisiä hirsitaloja.

vaaran aihki PUUMALA 06

Lue lisää: Aihkihirsi muuntautuu yksilöllisiksi taloiksi

Ensiesittely: Ruotsalaisen Fiskarhedenvillanin uniikki New England -talo

yritysesittaaVantaan asuntomessuilla esitellään ensimmäistä kertaa ruotsalainen talovalmistaja Fiskarhedenvillan, joka on tunnettu laadukkaista rakennusratkaisuistaan. Messuilla suomalaisille esiteltävä talomalli on New England –tyylinen Villa Falken. 

 Fiskarhdenvillan falken 1

Lue lisää: Ensiesittely: Ruotsalaisen Fiskarhedenvillanin uniikki New England -talo

VTT:n tuotesertifikaatti Koskisen rakennuselementeille

Haastavien puurakentamisen kohteiden yleistyessä Koskisen Taloteollisuus laajensi jo olemassa olleen Herrala elementtisertifikaatin kattamaan seinä-, välipohja- ja kattoelementtitoimituksia pientaloista kerrostaloihin.

koskisen ISOKuva2014 Vierumäen talotehdas 7676 lowres

Lue lisää: VTT:n tuotesertifikaatti Koskisen rakennuselementeille

Omatalo toi avoimuutta talokauppaan

Hyvistä tilaratkaisuistaan ja edullisuudestaan tunnettu Omatalo toi alkuvuodesta markkinoille kaksi uutta mallistoa: Inno- ja Onni-mallistot, sekä lanseerasi uuden mallistopohjaisen kustannuslaskurin helpottamaan rakentajien päätöksentekoa.

Omatalo 02 iina v01 netti

Lue lisää: Omatalo toi avoimuutta talokauppaan

Rakentajat perustelevat - 10 syytä ostaa Sievitalo

Sievitalo on muuttovalmiiden omakotitalojen rakentaja ja viime vuosien kovimpia nousijoita talovalmistajien joukossa. Merkkiin tutustuneet rakentajat arvostelevat sen erityisen korkealle muihin valmistalomerkkeihin nähden mm. laadun, ulkonäön ja edullisen hinnan perusteella. Tähän artikkeliin kokosimme 10 rakentajien kertomaa tärkeintä syytä ostaa Sievitalo ja pyysimme merkin edustajaa arvioimaan eri kohtien sisältöä.

sievitalot 0231

Lue lisää: Rakentajat perustelevat - 10 syytä ostaa Sievitalo

Herrala 40 vuotta - 14 000 tarinaa

Elokuussa tulee kuluneeksi 40 vuotta ensimmäisen Herrala talon pystytyksestä. Talomallit ja –teollisuus ovat kehittyneet huimin harppauksin, mutta Herrala on edustanut aina kehityksen kärkeä. 80-luvun suosituimmasta talomallista, Peukalopotista, alkanut menestystarina jatkuu uudessa talomallistossa, jonka modernit kodit ovat suora vastaus kuluttajien tarpeisiin.

herrala model LEEVI FINAL

Modernia tyyliä edustava Leevi on yksi Herralan lähes kahdestakymmenestä uudesta talomallista.

Lue lisää: Herrala 40 vuotta - 14 000 tarinaa

Herrala - Lisäkerrosrakentaminen

Lisäkerrosrakentaminen on kiinnostanut Suomessa muutamia vuosia, mutta isommassa mittakaavassa kerrostalojen vinttikerrosten muuttaminen asuinkäyttöön sopivaksi on vasta ottamassa tuulta alleen. Tähän markkinarakoon on Koskisen Oy:n taloteollisuus tarttunut ja Helsingin Rakuunantiellä ja Sauvontiellä olevat kohteet saavat tammikuun loppuun mennessä katolleen neljännen asuinkerroksen.


Rakuunantie lisakerros ulko web

Lue lisää: Herrala - Lisäkerrosrakentaminen

Kannustalo vastaa muuttovalmistalotarpeeseen

Muuttovalmiiden talojen suosio on selkeässä nousussa rakentajien keskuudessa. Samaan aikaan rakentamiskustannuksien voimakkaan nousun takia neliömäärät ovat laskussa. Näistä syistä johtuen suuret talovalmistajat ovat viime vuosien aikana lanseeranneet upeita muuttovalmistalomallistoja, esimerkiksi Kannustalon muuttovalmis Lato-mallisto vastaa monella tapaa rakentajien toiveisiin ja unelmiin.

kannustalo netti

Lue lisää: Kannustalo vastaa muuttovalmistalotarpeeseen

Kuusamo Hirsitalojen Nuuna rakentajien suosiossa

yritysesittaaKuusamo Hirsitalot on ollut suurimpia kasvajia Suomen talomarkkinoilla haastavista ajoista huolimatta. Erityisesti Nuuna -talomalli on noussut yhdeksi viime vuosien suosituimmista malleista hirsitalo- ja mökkirakentamisessa.

kuusamo nuuna julkisivu

Lue lisää: Kuusamo Hirsitalojen Nuuna rakentajien suosiossa

Älvsbytalo juhlii 70-vuotista taivaltaan

 yritysesittaaErityisesti edullisista taloistaan tunnettu Älvsbytalo viettää tänä vuonna 70-vuotisjuhliaan. Suomeen merkki rantautui 1980-luvulla ja on ollut asiakkaidensa suuresti arvostama siitä lähtien. Juhlavuotensa kunniaksi Älvsbytalo on tuonut markkinoille myös uuden Mainikki -talomallin.

 alvsby1

Lue lisää: Älvsbytalo juhlii 70-vuotista taivaltaan

Kastellin Verso tarjoaa kaiken tarpeellisen

 yritysesittaaTämän hetken tunnetuin ja myydyin talomerkki Kastelli-talot on kehittänyt uuden Verso-nimeä kantavan talomallin, joka on fiksu alku omakotiasumiseen. Verso soveltuu muunneltavuutensa ansiosta erilaisiin elämäntilanteisiin, niin ensikodin ostajalle, kuin myös perheille. Sitä voidaan myöskin käyttää esimerkiksi kakkoskotina, tai loma-asuntona. 

Global-talokuvat-Verso 90-Verso 90 city-Verso90 cityAK

Lue lisää: Kastellin Verso tarjoaa kaiken tarpeellisen

Omatalo 75-vuotta

Omatalo tuotemerkki täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 75-vuotta. Vuosien varrella uusia talomerkkejä on tullut ja mennyt, mutta Omatalo on säilyttänyt vakaan asemansa markkinoilla vuodesta toiseen. Menestyksen takana on tavoite tarjota parasta suomalaista asumista joka näkyy sekä tuotteissa, että toimintatavassa.

Vanha tehtaankuva

Lue lisää: Omatalo 75-vuotta

Honka: Näin pikkumökistä kasvoi kakkoskoti

Honka taivassalo 3

yritysesittaa

Honkarakenne Oyj: Mökkikausi on pian pyörähtämässä täydellä tehollaan käyntiin. Yllättävän moni suomalainen mökkeilee liian ahtaaksi käyneessä mökissä tietämättä, että mökkiä voi laajentaa. Laajentamalla mökki päivittyy tiloiltaan ja mukavuusvarustelultaan vastaamaan nykymökkeilijän tarpeita.

Lue lisää: Honka: Näin pikkumökistä kasvoi kakkoskoti

Honka - arvokkaimmalle ajallesi

yritysesittaa

Suomalaiset ovat tunnetusti mökkihullua kansaa. Arvokkaimmalle ajalleen kannattaa valita vain parasta. Kaikkien Honka-lomakotien perustana on ekologinen, kaunis ja hyvinvointia edistävä hirsitalo, jonka lämpöön ja tunnelmaan on mukava palata aina uudestaan ja uudestaan.Syli

Lue lisää: Honka - arvokkaimmalle ajallesi