Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Yritysten artikkeleita aiheesta

Herrala 40 vuotta - 14 000 tarinaa

Käyttäjän arvio:  / 2

Elokuussa tulee kuluneeksi 40 vuotta ensimmäisen Herrala talon pystytyksestä. Talomallit ja –teollisuus ovat kehittyneet huimin harppauksin, mutta Herrala on edustanut aina kehityksen kärkeä. 80-luvun suosituimmasta talomallista, Peukalopotista, alkanut menestystarina jatkuu uudessa talomallistossa, jonka modernit kodit ovat suora vastaus kuluttajien tarpeisiin.

herrala model LEEVI FINAL

Modernia tyyliä edustava Leevi on yksi Herralan lähes kahdestakymmenestä uudesta talomallista.

Lue lisää: Herrala 40 vuotta - 14 000 tarinaa

Kastellin Verso tarjoaa kaiken tarpeellisen

Käyttäjän arvio:  / 3

 yritysesittaaTämän hetken tunnetuin ja myydyin talomerkki Kastelli-talot on kehittänyt uuden Verso-nimeä kantavan talomallin, joka on fiksu alku omakotiasumiseen. Verso soveltuu muunneltavuutensa ansiosta erilaisiin elämäntilanteisiin, niin ensikodin ostajalle, kuin myös perheille. Sitä voidaan myöskin käyttää esimerkiksi kakkoskotina, tai loma-asuntona. 

Global-talokuvat-Verso 90-Verso 90 city-Verso90 cityAK

Lue lisää: Kastellin Verso tarjoaa kaiken tarpeellisen

Herrala - Lisäkerrosrakentaminen

Käyttäjän arvio:  / 0

Lisäkerrosrakentaminen on kiinnostanut Suomessa muutamia vuosia, mutta isommassa mittakaavassa kerrostalojen vinttikerrosten muuttaminen asuinkäyttöön sopivaksi on vasta ottamassa tuulta alleen. Tähän markkinarakoon on Koskisen Oy:n taloteollisuus tarttunut ja Helsingin Rakuunantiellä ja Sauvontiellä olevat kohteet saavat tammikuun loppuun mennessä katolleen neljännen asuinkerroksen.


Rakuunantie lisakerros ulko web

Koskisen Oy:n talotehdas Vierumäellä ei ole hiljentynyt huolimatta siitä, että rakentamisen trendi on laantumassa. Edellä mainittujen kohteiden seinä- ja kattoelementit, sekä ikkunat toimitetaan Vierunmäen tehtaalta. Kummassakaan kohteessa ei ole ollut mitään ns. säädöksellisiä ongelmia, vaan taloyhtiöt saivat rakennusluvat helposti. Vanhojen kerrostalojen kantavuudet riittävät helposti kevyisiin tilaelementteihin perustuvan lisäkerroksen rakentamiseen. Rakentaminen kannattaa yhdistää samaan ajankohtaan, kun taloyhtiössä on edessä jokin muukin iso remonttihanke kuten esimerkiksi hissien rakentaminen, linjasaneeraus tai vesikaton uusiminen.

nettikelpo

Pientaloteollisuuden markkinat ovat pienentyneet, koska kaupungistumisen edetessä ihmiset haluavat muuttaa pienempiin asuntoihin ja juurikin niistä on pulaa pääkaupunkiseudulla. Koskisen Oy:n Taloteollisuuden projektimyyntipäällikkö Vesa Saarelainen uskoo, että vanhojen betonikerrostalojen julkisivujen uudistamisen ja energiatehokkuuden parantamisen olevat lähivuosina isommassa osassa, kuin uudisrakentamisen. Suomen lähiöiden kerrostaloissa on arvioitu seuraavan vuosikymmenen aikana olevan lähes kahdeksan miljardin korjaustarve. Peruskorjausta odottavissa betonirunkoisissa kerrostaloissa on asuntoja kaikkiaan noin 570 000. Ostajan kannalta lisäkerrokseen rakennetun asunnon puolesta puhuvat valmis asuinalue,sekä uusi moderni koti jossa on kuitenkin vanhan talon tunnelmaa.

 

Yhteystiedot

Koskisen Oy, Taloteollisuus, Herrala
Urajärventie 125
19110 Vierumäki
P. 020 553 4960

Herralan kotisivuille pääset tästä: www.herrala.fi

 

 

Omatalo 75-vuotta

Käyttäjän arvio:  / 2

Omatalo tuotemerkki täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 75-vuotta. Vuosien varrella uusia talomerkkejä on tullut ja mennyt, mutta Omatalo on säilyttänyt vakaan asemansa markkinoilla vuodesta toiseen. Menestyksen takana on tavoite tarjota parasta suomalaista asumista joka näkyy sekä tuotteissa, että toimintatavassa.

Vanha tehtaankuva

Lue lisää: Omatalo 75-vuotta

Kannustalo vastaa muuttovalmistalotarpeeseen

Käyttäjän arvio:  / 3

Muuttovalmiiden talojen suosio on selkeässä nousussa rakentajien keskuudessa. Samaan aikaan rakentamiskustannuksien voimakkaan nousun takia neliömäärät ovat laskussa. Näistä syistä johtuen suuret talovalmistajat ovat viime vuosien aikana lanseeranneet upeita muuttovalmistalomallistoja, esimerkiksi Kannustalon muuttovalmis Lato-mallisto vastaa monella tapaa rakentajien toiveisiin ja unelmiin.

kannustalo netti

Lue lisää: Kannustalo vastaa muuttovalmistalotarpeeseen

Honka: Näin pikkumökistä kasvoi kakkoskoti

Käyttäjän arvio:  / 0

Honka taivassalo 3

yritysesittaa

Honkarakenne Oyj: Mökkikausi on pian pyörähtämässä täydellä tehollaan käyntiin. Yllättävän moni suomalainen mökkeilee liian ahtaaksi käyneessä mökissä tietämättä, että mökkiä voi laajentaa. Laajentamalla mökki päivittyy tiloiltaan ja mukavuusvarustelultaan vastaamaan nykymökkeilijän tarpeita.

Lue lisää: Honka: Näin pikkumökistä kasvoi kakkoskoti

Aito Honka-koti on terveellinen asua ja turvallinen omistaa

Käyttäjän arvio:  / 0

yritysesittaaHonkarakenne Oyj: Hirsirakentamisessa on mahdollisuuksia enemmän kuin koskaan. Perinteiset massiivipuun edut ovat edelleen olemassa ja sen hyvän asumisen edut voidaan hyödyntää myös kaupunkiympäristössä. Honka-ratkaisujen avulla hirsirakenteisiin pystytään yhdistelemään erilaisia materiaaleja, kuten kiveä ja lasia, ennenäkemättömällä tavalla.

honkakoti

Lue lisää: Aito Honka-koti on terveellinen asua ja turvallinen omistaa