Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Ikihirsi

Ikihirsi Oy on Kemijärvellä sijaitseva yritys, jonka erityisosaamista ovat yksilölliset, hirrestä valmistetut  omakotitalot ja vapaa-ajan asunnot. Ikihirren tuotteita arvostetaan myös ulkomailla, sillä V. 1996 perustetun yrityksen liikevaihdosta jo noin 80 % tulee viennistä. Kemijärveläinen, Lapin johtava hirsitalotehdas, Ikihirsi Oy, valmistaa Suomen Lapissa hirsirakennuksia yli 30 vuoden kokemuksella lamelli- ja pyöröhirrestä.

ikihirsi1

 

 

Nurkkaratkaisut voivat olla perinteinen ristinurkka tai moderni city-nurkka. Kaikki Ikihirsitalot ovat asiakkaille yksilöllisesti suunniteltuja arktisesta puusta valmistettuja, omakotitaloja ja vapaa-ajan asuntoja. Ikihirsitalot ja huvilat tunnetaan kotimaan lisäksi jo 20 eri maassa ja suosion kasvu jatkuu edelleen. Ikihirsi Oy tunnetaan laadukkaista tuotteista ja henkilöstön hyvästä ammattitaidosta.

Tunnelmallinen Lapin hirsi

Ikihirsi käyttää hirsiensä raaka-aineena Lapin puuta. Hitaasti kasvanut Lapin hirsi on erittäin tiukkasyistä ja pinnaltaan kauniin punertavaa. Hirsimalleja yrityksellä on lukuisia, joista löytyvät tarpeisiin sopivat vaihtoehdot käyttökohteesta ja esteettisistä arvostuksista riippumatta. Teollisesti valmistettuja perusratkaisuja ovat höylähirsi, lamellihirsi ja pyöröhirsi.

Harmanen

Höylähirsi on yhdestä puusta valmistettua hirttä, jonka paksuudet vaihtelevat 70 mm:stä 220 millimetriin. Vaihtoehtoisesti voi käyttää lamellihirttä, joka useasta lamellista yhteenliimattuna elää vähemmän kuin perinteinen höylähirsi. Pyöröhirteen mieltyneille on tarjolla paksuuksia 170 - ja 250 mm:n välillä.

 

Yrityksen erikoisuuksiin kuuluvat aihki- ja kelohirsistä valmistetut rakennukset. Aihkihirret tehdään vanhasta, erityisen kestävästä ja lujasta männystä. Kelo taas on pystyyn kuollutta, ajan kauniisti harmaannuttamaa puuta, josta syntyvät monien mielestä kaikkein eksoottisimmat hirsitalot. Aihki- ja kelohirsistä rakennettaessa käytetään paljon käsityötä ja myös puun pinnanmuodot ja koristeellisuus jäävät kauniisti näkyviin.

ikikuru_082007_006

Rakentajapalvelu

Ikihirren rakentajapalvelu auttaa rakentajaa hankkeen kaikissa vaiheissa. Yrityksen ammattitaitoiset edustajat ja suunnittelijan varmistavat alusta asti, että talosta tulee juuri sellainen, jota asiakas haluaa.

 

Pystytyksestä huolehtivat hirsimestarit, jotka Ikihirren kouluttamina tuntevat parhaiten yrityksen käyttämät materiaalit ja komponentit. Rakennuspalvelun laajuudeksi voi valita kehikon pystytyksen tai sateelta suojaan asennuksen, tarvittaessa hirsimestarit toteuttavat hankkeen loppuviimeistelyä myöden.

Mallisto

Harmanen_1871Ikihirren kotisivuilta löytyvä laaja talo- ja huvilamallisto toimii esimerkkinä siitä, kuinka hirrestä voidaan toteuttaa sekä moderneja että perinteisiä hirsirakennuksia. Mitä suuremmista rakennuksista on kysymys, sitä useammin ne myös suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Vaikka valmiista mallistosta ei suoraan haluttua ratkaisua löytyisikään, auttaa mallisto omien toiveiden hahmottamisessa ja  keskustelussa Ikihirren edustajien ja suunnittelijoiden kanssa. Kotisivuilta löytyy myös hirsityypin mukaan jaoteltu galleria toteutetuista taloista.

 

Yhteystiedot

ikihirsilogo

IKIHIRSI OY

016 333 4500

www.ikihirsi.fi

IKIHIRSI OY
www.ikihirsi.fi
016 333 4500
Kemijärveläinen, Lapin johtava hirsitalotehdas, Ikihirsi Oy, valmistaa
Suomen Lapissa hirsirakennuksia yli 30 vuoden kokemuksella
lamelli- ja pyöröhirrestä. Nurkkaratkaisut voivat olla
perinteinen ristinurkka tai moderni city-nurkka. Kaikki Ikihirsitalot
ovat asiakkaille yksilöllisesti suunniteltuja arktisesta
puusta valmistettuja, omakotitaloja ja vapaa-ajan asuntoja. Ikihirsitalot
ja huvilat tunnetaan kotimaan lisäksi jo 20 eri maassa
ja suosion kasvu jatkuu edelleen. Ikihirsi Oy tunnetaan laadukkaista
tuotteista ja henkilöstön hyvästä ammattitaidosta.