Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Finnlamelli

Finnlamelli on perustettu vuonna 1996. Alajärvellä sijaitseva yritys on erikoistunut lamellihirsirakennuksiin. Finnlamellin juuret ovat vahvasti alajärveläisessä hirsitaloperinteessä – lamellihirsien teollinen valmistus alkoi ensimmäisenä Suomessa Alajärvellä lähes kolme vuosikymmentä sitten. Sama ammattitaito, aktiivinen tuotekehitys ja alan huipputekniikka pitävät Finnlamellin hirsitalot edelleen kehityksen kärjessä.finnlamelli

Tuote

Finnlamelli tarjoaa hirsisiä omakotitaloja ja vapaa-ajan asuntoja. Laajassa lamellihirsivalikoimassa on vaihtoehtoja lukuisiin käyttötarkoituksiin. Hirsiaihio valmistetaan kahdesta tai useammasta lamellista yhteen liimaamalla niin, että puun sydänpuoli jää näkyviin. Sydänpuun käyttö ja liimaustekniikka varmistavat sen, ettei seinä käytössä vääntyile tai halkeile.

Monipuolisen lamellihirsivalikoiman massiiviset kartanohirret soveltuvat omakotitalorakentamiseen. Taloon voi halutessaan valita myös tuplarakenteen. Lamellihirsi kestää hyvin säänvaihteluita ja hirsitalon luonnollinen painuminen on lamellihirressä erittäin vähäistä. Finnlamelli on myös tutkitusti tiivis: kohteista mitattuja ilmatiiveyslukuja voidaan pitää poikkeuksellisen hyvinä.

 

Mallisto ja suunnittelu

Mallistosta löytyy erikokoisia talomalleja sekä rinne- että tasamaatonteille, kaupunki- tai maaseutuympäristöön. Finnlamellin hirsitalosuunnitteijat auttavat yksilöllisen ja toimivan ratkaisun löytymisessä. Valmiit talomallit ovat hyvin pitkälti muokattavissa asiakkaan toiveiden mukaan, ne voidaan vaihtaa peilikuvaksi, niistä voidaan poistaa tai niihin voidaan lisätä seiniä, ovia ja ikkunoista ja esimerkiksi autokatoksen lisääminen on mahdollista. Mallistosta löytyy myös perinteinen autotalli.

Laadukas lamellihirsi

Lamellihirren hyvät ominaisuudet perustuvat huolella valittuihin raaka-aineisiin ja edistyneeseen valmistustekniikkaan: hirsiaihio valmistetaan kahdesta tai useammasta lamellista yhteen liimaamalla niin, että puun sydänpuoli jää näkyviin. Näin tehty hirsi ei vääntyile eikä halkeile,  pysyen siistinä eri vuodenaikoina vaihtelevasta ilmankosteudesta huolimatta. Finnlamelli tarjoaa seinävaihtoehtoina joko   88 – 164 mm  x 180 mm tai 180 - 240 x 260 mm hirttä. Kartanohirreksi kutsuttu järeämpi vaihtoehto käy ilman lisäeristystä  ympärivuotiseen asumiseen, ohuemmat hirsivaihtoehdot kesämökkeihin tai muihin kevyempiin rakennuksiin. Tuplarakennetta käyttämällä ohuemmastakin hirrestä voi rakentaa talvilämpimän talon, jolloin seinät lisäeristetään puukuidulla.

Palvelut

Toimintaperiaatteena on aina asiakkaan asettamista lähtökohdista alkava yksilöllinen suunnittelu ja joustava toimitus. Finnlamelli palvelee aina rakennussuunnittelusta pystytykseen. Toimitus tarjotaan asiakkaan haluamalla toimituslaajuudella.

Edustajat

Kotimaan edustajaverkko on koko maan kattava, myyjiä löytyy noin pariltakymmeneltä paikkakunnalta. Edustajien yhteystiedot löytyvät yrityksen kotisivuilta.

Yhteystiedot

 www.finnlamelli.fi

Finnlamellin YouTube videoita pääset katsomaan tämän linkin kautta.

Mitä talotoimittajassa arvostetaan?

rts_tutkii_logo_pieni

Hirsitaloille tyypilliseen tapaan Finnlamellinkin asiakkaat löytyvät useimmiten haja-asutusalueilta. Myös kaupunki- taajamiin niitä pystytetään, mutta lyhytnurkkaisina.

Finnlamellin asiakkaiden ratkaisevina valintaperusteina ovat usein ulkonäkö ja ympäristöön sopivuus sekä hyvät myyjäpalvelut. Muihin talotoimittajiin verrattuna poikkeuksellisen usein valintaperusteena korostuu ympäristömyönteisyys.

Finnlamelli tunnetaan yleisesti luotettavana, kauniita ja laadukkaita taloja yksilöllisesti suunnittelevana yrityksenä. Kokonaiskuvaltaankin Finnlamelli kuuluu koko toimialan parhaimmistoon.

Lue lisää Finnlamellista suomirakentaa.fi:ssa:

Vuoden 2013 loma-asuntotoimittajien top3

finnlamellilogo

 

Yhteystiedot

Finnlamelli Oy
Teollisuustie 18
62900 Alajärvi
P. 06-557 0300

www.finnlamelli.fi