Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

 • kodikaslogo_uusi.jpg
 • ollikaisenlogo.jpg
 • honkatalotlogo.jpg
 • finnlamellilogo.jpg
 • bassologo.jpg
 • logo_taloteko.png
 • samitalo_logo.jpg
 • kannustalo_logo.jpg
 • himoshuippu-6.jpg
 • vaaran_aihkitalot_logo.jpg
 • simonselementlogo.jpg
 • Kontio_lisäkuva2.jpg
 • kontio_banneri.gif
 • Rantasalmi_logo.jpg
 • fiskarhedenvillan_logo.png
 • jettalogo.jpg
 • alvsbylogo.jpg
 • herrala_logo.jpg
 • RTSTUTKII22.png
 • omatalologo.jpg
 • mammuttikoti_logo.jpg
 • planialogo.jpg
 • ikihirsilogo.jpg
 • passiivikivitalot_logo.jpg
 • kontiologo.jpg
 • designtalo_logo.jpg
 • polarhouselogo.jpg
 • Lakka_Kivitalot_logo.jpg
 • Dekotalo_logo.jpg
 • kastelli_logo.jpg

Finnlamelli

Finnlamelli on perustettu vuonna 1996. Alajärvellä sijaitseva yritys on erikoistunut lamellihirsirakennuksiin. Finnlamellin juuret ovat vahvasti alajärveläisessä hirsitaloperinteessä – lamellihirsien teollinen valmistus alkoi ensimmäisenä Suomessa Alajärvellä lähes kolme vuosikymmentä sitten. Sama ammattitaito, aktiivinen tuotekehitys ja alan huipputekniikka pitävät Finnlamellin hirsitalot edelleen kehityksen kärjessä.finnlamelli

Lue lisää: Finnlamelli

Honka

Honkarakenne Oyj on perustettu vuonna 1958. Vuosikymmenten kuluessa Honka on kasvanut maailman merkittävimmäksi aitojen massiivipuutalojen valmistajaksi. Yhtiön omakoti- ja vapaa-ajantalojen tuotemerkki on Honka. Honka-hirsirakennuksia on toimitettu yli 50 maahan lähes 80 000 kappaletta. Viennin osuus on noin 60 % yhtiön liikevaihdosta.

honkapaivitys2

Lue lisää: Honka

Honkatalot

Honkatalot on perheyritys, jossa toimivat jo neljännen polven osaajat. Markkina-alueena ovat kotimaan ohella myös Keski-Eurooppa ja Venäjä. Vienti on aina ollut tärkeä osa yrityksen toimintaa. Viennin osuus on koko tuotannosta noin 60 %.

honkatalo custom home1

Kuvassa Honkatalojen toteuttama yksilöllinen "Custom Home". Arkkitehtisuunnittelu: Seppo Mäntylä.

Lue lisää: Honkatalot

Ikihirsi

Ikihirsi Oy on Kemijärvellä sijaitseva yritys, jonka erityisosaamista ovat yksilölliset, hirrestä valmistetut  omakotitalot ja vapaa-ajan asunnot. Ikihirren tuotteita arvostetaan myös ulkomailla, sillä V. 1996 perustetun yrityksen liikevaihdosta jo noin 80 % tulee viennistä. Kemijärveläinen, Lapin johtava hirsitalotehdas, Ikihirsi Oy, valmistaa Suomen Lapissa hirsirakennuksia yli 30 vuoden kokemuksella lamelli- ja pyöröhirrestä.

ikihirsi1

Lue lisää: Ikihirsi

Kontio

Kontiotuote on maailman suurin hirsirakennusten valmistaja. Yhtiö tuottaa erilaisia hirsirakennuksia noin 2000 kappaleen vuosivauhdilla ja sillä on vientiä noin kahteenkymmeneen maahan. Kontiotuote on osa PRT-Forest -konsernia. Talot ja huvilat valmistetaan Kontion tehtaalla Pudasjärvellä pohjoisen tiukkasyisestä männystä.


Kontio ulko

Lue lisää: Kontio

Kuusamo Hirsitalot

YRITYSESITTAA2Yritys

Kuusamo Hirsitalot on kahden kuusamolaisen perheyrityksen - Pölkky Oy ja Kuusamo Hirsitalot Oy - yhteenliittymä, joka on jalostanut pohjoisen Suomen puuraaka-aineista lopputuotteita jo yli 40 vuoden ajan. Jalostuksen huipentumana ovat yrityksen valmistamat korkeatasoiset hirsitalot ja -huvilat.

Kaikki rakennukset valmistetaan Kuusamossa. Merkki on vahva loma-asuntomarkkinoilla ja on kasvanut myös merkittäväksi hirsitalovalmistajaksi Suomessa. Kuusamo Hirsitalojen tyypillinen asiakas on lapsiperhe, jolle sisäilman laatu ja rakenteiden kosteusturvallisuus ovat kaiken lähtökohta.

 

Tuote

Valmistaja on tunnettu paitsi perinteisen tyylin hirsitaloistaan, myös hyvin modernien ja yksilöllisten talojen valmistajana. Merkittävä osa yrityksen tekemistä taloista on asiakaan omiin suunnitelmiin tai luonnoksiin perustuvia. Kuusamo Hirsitalojen käyttämä puuraaka-aine, pohjoinen mänty ja kuusi, on saanut kiitosta korkeasta laadustaan myös rakentamisen ammattilaisilta. Talojen lisäksi yrityksellä on laaja mallisto talvihuviloita, kesämökkejä, aittoja, saunoja ja autotalleja.

 

kuusamo ulko

 

Palvelut

Asiakas saa palvelukseensa kokeneen hirsirakentamiseen erikoistuneen suunnittelupalvelun. Kuusamo Hirsitaloilla on maan kattava kumppaniverkosto, jonka avulla asiakas voi tilata rakennuksen haluamaansa valmiusasteeseen.

 

Toimitus

Tyypillisin toimitusaika on 6 viikkoa tilauksesta, mutta ruuhka-aikaan kevät-kesäkuukausina toimitusaika voi olla jopa 10 viikkoa. Tavallisin toimituslaajuus on ns. puuosatoimitus, joka tuodaan asiakkaan tontille saakka. Suurin osa asiakkaista valitsee toimitukseen mukaan myös vesikatteen ja eristeet. Valmistaja järjestää asiakkaan niin halutessa myös runkopystytyksen.

 

Edustajat

Kuusamo Hirsitaloilla on Suomessa kattava 20:n talomyyjän verkosto. Kuusamo-myyjän tehtävänä on etsiä uutta kotia etsivälle perheelle parhaiten sopiva talomalli ja tarvittaessa räätälöidä siitä asiakkaan tontille ja elämäntilanteeseen parhaiten sopiva kokonaisuus.

 

Lisätiedot

Kuusamo Hirsitalot, puhelin 08-868 9900
www.kuusamohirsitalot.fi

 


Kuusamo Hirsitalot on pohjoissuomalainen perheyritys, joka on toiminut jo yli 20 vuotta. Yrityksellä on näyttävä ja laaja mallivalikoima piharakennuksista aina omakotitaloihin asti. Nopea toimitusaika ja mahdollisuus yksilöllisiin tilaratkaisuihin ovat saaneet asiakkailta kiitosta.

Saapunki 8535

 

Kuusamo Hirsitalojen asiakas päätyy valintaansa tavallista useammin talon ulkonäön, hyvien myyjäpalveluiden ja valmistajan luotettavuuden vuoksi. Valinnassa korostuu muihin verrattuna tavallista useammin myös myyjän asiantuntemus ja hyvät esitteet. Kuusamo Hirsitalojen myyjäpalvelu korostuu myös siinä, että poikkeuksellisen usein vinkkilähteenä on ollut myyjän käynti kotona.

Yleisestikin mökkirakentajien mieleen on jäänyt Kuusamo-hirsitalojen ulkonäkö, jota pidetään koko toimialan parhaana. Myös mallivalikoima ja laatu muistetaan.

 

kuusamologo

 

 

MammuttiKoti

YRITYSESITTAA2

Yritys

Mammuttikoti on vuonna 1991 perustettu, suurin hirsiomakotitalovalmistaja ja nyt myös puurunkotalojen tekijä, jonka liikevaihto on noin 20 M€. Yritys rakentaa hirsisiä omakotitaloja, ja ympärivuotiseen käyttöön soveltuvia vapaa-ajan asuntoja sekä puurunkorakenteisia taloja.

 

mammutti esittely

 

Tuotteet ja palvelut

Mammuttikoti tarjoaa hirsisiä ja puurunkoisia omakotitaloja ja vapaa-ajan asuntoja. Hirsi on luonnollinen, kestävä, hengittävä ja ekologinen rakennusmateriaali. Mammuttikodin käyttämä lamellihirsi mahdollistaa yksilölliset rakennusratkaisut moderniin tai perinteiseen tyyliin. Mammuttikoti on kehittänyt nk. city-jiirinurkan, joka mahdollistaa hirsitalon rakentamisen myös kaupunkiin/ taajamaan.

Tilatessaan Mammuttikodin valmistalon, asiakas saa yhdellä sopimuksella muuttovalmiin talon perustettuna ja sisustettuna. Rakennusaika sovitaan etukäteen aloituksesta valmistumiseen, jolloin asiakkaalla on kiinteä muuttopäivä tiedossa. Muuttovalmistalot perustuvat muovittomiin, ekologisiin eristyksiin. Talot ovat hyvin energiatehokkaita ja niissä on laaja sisustusvalikoima. Vakiona toimitukseen kuuluu aina maalämpö.

 

Mammutti ulkokuva 2

 

Mallisto ja räätälöinti

Kattava mallisto tarjoaa valmiita talomalleja moneen makuun. Mallit ovat toteutettavissa muuttovalmiina tai talopakettina. Talo voidaan myös räätälöidä mallin pohjalta asiakkaan tarpeisiin tai suunnitella täysin yksilöllisesti.

Toimitusvaihtoehtoina omatoimirakentajan talopaketti, sisäpintojen viimeistelyä vaille valmis talopaketti tai kokonaan muuttovalmis talo. Omatoimirakentajan pakettiin saatavilla myös erilaajuisia asennuspaketteja. Muuttovalmiin talon toimitus 6-9 kk mallista riippuen. Talopaketin toimitusaika sopimuksen mukaan.

Mammuttimyyjä auttaa kartoittamaan tontin mahdollisuudet ja valitsemaan sopivan talomallin. Alueellisten myyjien yhteystiedot löydät Mammuttikodin kotisivuilta.

 

Lisätietoja

www.mammuttikoti.fi

 

Ollikaisen Hirsirakenne

Ollikaisen Hirsirakenne Oy on tunnettu ja luotettu kotimainen hirsitalovalmistaja. Suunnittelemme, tuotamme ja rakennamme ensiluokkaisia hirsitaloja sekä Suomeen että vientimarkkinoille, yli 40 vuoden kokemuksella. Ollikainen tunnetaan yksilöllisestä suunnittelustaan. Kaikki hirsitalomme suunnitellaan tai muokataan yksilöllisten toiveidesi mukaisesti. Suunnittelutyössämme yhdistyvät suomalaisen hirsirakentamisen hienoimmat perinteet ja moderni käsitys tilasta ja mukavuudesta.

ollikainen 1

Lue lisää: Ollikaisen Hirsirakenne

PolarHouse

PolarHouse on keminmaalainen, vuonna 2000 perustettu lämpöhirsirakenteisten omakoti- ja loma-asuntojen valmistaja. Yritys on noussut merkittävimpien toimittajien joukkoon, erityisen suuri jalansija on Lapin hiihtokeskuksissa. PolarHousen päämarkkina-alue on Suomi, mutta osa tuotannosta toimitetaan myös muihin pohjoismaihin, sekä Keski-Eurooppaan. Myös projektirakentamisen osuus on jatkuvasti kasvanut ja PolarHouse on merkittävä toimija Suomen suurissa matkailukeskuksissa.

Polarhouse ulko

Lue lisää: PolarHouse

Rantasalmi

1940-luvulla syntynyt Rantasalmi on Suomen vanhin hirsitalojen valmistaja. Yritys tekee hirrestä omakotitaloja, loma-asuntoja, saunoja ja pihapiirin rakennuksia. Rantasalmi Log Homes on osa Lameco LHT –yhtiötä. Merkittävä osa yrityksen tuotannosta menee vientiin.

rantasalmi saimaanvalo

Rantasalmen ympärivuotiseen loma-asumiseen suunniteltu Saimaan Valo -malli.

Lue lisää: Rantasalmi

Vaaran Aihkitalot

Vaaran Aihkitalot Oy on vuonna 1984 perustettu massiivihirsirakentamiseen erikoistunut yritys. Yritys on keskittynyt vaihtelevankorkuisen hirren valmistukseen. Tuote on puoliteollinen tuote jossa käsityön osuus on suuri. Siinä on yhdistetty käsityön parhaat puolet ja koneellisen työstön laatu sekä tarkkuus.

vaaran aihki viitikko

Lue lisää: Vaaran Aihkitalot