Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Tikkurila

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 

rts_tutkii_logo_pieniTikkurila Oyj:n historia alkaa vuodesta 1862 jolloin perustettiin yhtiö nimeltä Dickursby Oljeslageri. Tehdas puristi pellavaöljyä, jota käytettiin pintakäsittelyaineena, sekä keitti siitä vernissaa, jota käytettiin maalien valmistukseen. Vuonna 1975 yhtiön nimeksi vaihdettiin Tikkurilan Väritehtaat Oy, mikä lyheni myöhemmin muotoon Tikkurila Oyj. Matkan varrella erinäisiä vaiheita läpikäynyt yritys työllistää tänä päivänä yli 3000 henkilöä kotimaassa ja ulkomailla. Pitkästä iästään huolimatta yritys on pysynyt vahvasti ajan hermolla sekä tuotteissaan että asiakaspalvelussaan. Kotitalouksille tehdyissä yrityskuvatutkimuksissa Tikkurila on osoittautunut yhdeksi rakennusalan tunnetuimmista yrityksistä, johon rakentajat ja korjaajat ovat tottuneet luottamaan. Tikkurila tarjoaa strategiansa mukaisesti kuluttajille ja ammattilaisille helppokäyttöisiä ja kestäviä ratkaisuja pintojen suojaamiseen ja kaunistamiseen.

tikkurilawanha

Tuote

Tikkurila tarjoaa maaleja niin sisäpintojen käsittelyyn, kuin talojen, aitojen jne ulkopinnoillekin. Sisämaaleista sekä Jokerille, että Remontti-Ässälle on myönnetty Joutsenmerkki. Ekologisuus ja terveellisyys ovat muutenkin isossa osassa Tikkurilan yritystoimintaa. Ekologisuus ja terveellisyys näkyy myös Tikkurila Oy:n toiminnassa noin ylipäätään. Ympäristö-, terveys- ja turvallisuusnäkökohtien huomioon ottaminen on tärkeä osa koko organisaation toimintaa. Tikkurilan toimipaikoilla on tehty vuoden 2012 aikana riskianalyyseja ja niiden perusteella tarvittavia korjaavia toimenpiteitä, kuten muun muassa kehitetty teknisiä ratkaisuja, edistetty turvallisia toimintatapoja, koulutettu henkilöstöä ja tehty ohjeistuksia.

tikkurilaJoker 7.2L

tikkurilaRemontti-Assa 7.2L

Mallisto ja suunnittelu

Monet Tikkurilan tuotemerkeistä ovat vanhoja tuttuja jo vuosikymmenten takaa. Esimerkiksi Pika-Tehoa, Valttia, Vinhaa, Jokeria tai Remontti-Ässää ovat voineet käyttää jo isovanhempamme omissa maalaustarpeissaan. Vanhat merkit ovat toki saaneet rinnalleen uusia suosikkeja ja ovat itsekin kehittyneet teknologian ja vaatimusten myötä. Erityisesti sisämaaleissa värivalikoima on nykyään käytännössä rajaton, sillä värikarttojen ja valmiiden värilastujen lisäksi voi haluamansa sävyn teettää väritunnistimella varustetuissa maalikaupoissa mitä tahansa värimallia, vaikkapa vanhaa maalihitusta tai käyttäen. Lopullinen vaikutelma riippuu toki myös valaistuksesta, maalin kiiltoasteesta että katsojan silmästä.

tikkurilaefektimaalopaslast5

Palvelut

Harrastelijamaalarin kannalta ehkä mielenkiintoisin kehitysaskel on tapahtunut maalaustiedon saatavuudessa. "Tikkurilan maalilinjalta", eli kuluttaja-asiakkaille tarkoitetusta neuvontapalvelusta löytyvät neuvot ja ohjeet lähes kaikkiin kotimaalaria askarruttaviin kysymyksiin, oli kyse sitten pinnoitetyypistä, värisävyistä tai työmenetelmistä. Täsmäneuvoja saa tarpeen mukaan myös puhelimitse, mutta jo ideointivaiheessa kannattaa käydä Tikkurilan internet-sivuilla. Oman talon väritystä voi pohdiskella esimerkiksi digikuvaamalla talo ja sommittelemalla siihen tietokoneruudulla eri värivaihtoehtoja maalilinjalta saatavan ohjelman avulla.

Sisustuspuolella värien harmoniasta voi varmistua vaikkapa "kaunis koti"-värilastujen avulla, joissa on jo valmiiksi mietitty erilaisia väriyhdistelmiä."Ideat ja vinkit"-osio taas paljastaa, että maalaamaalla voi saada aikaan paljon muutakin kuin yksivärisiä pintoja.

Edustajat

Tikkurilalla on laaja jälleenmyyntiverkosto ympäri Suomea, oman lähimmän maalikauppiaasi voit etsiä Tikkurilan kotisivujen kauppahaun kautta.

Yhteystiedot

www.tikkurila.fi