Suomirakentaa.fi

Neuvontaa rakentajille ja remontoijille

Nereus

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 

rts_tutkii_logo_pieniYritys

www.nereus.fi

Nereus on Uudessakaupungissa sijaitseva, lämmitysjärjestelmiin erikoistunut yritys.

Vesikiertoinen lattialämmitys on omakotiuudisrakentamisessa noussut suosituimmaksi lämmönjakotavaksi, nykyään jo yli puolessa uusista omakotitaloista koko talon lämmitys hoidetaan lattiakiertovedellä.

Nereus_lattialampoLattialämmityksen näkyvin etu on sen näkymättömyys. Huoneiston sisustus voidaan toteuttaa vapaammin, koska seinillä ei ole näkyviä pattereita. Lattialämmitys sopii myös lähes kaikkien tavanomaisten lattiapinnoitteiden kanssa. Parketti, laminaatti tai muovipäällysteet eivät rajoita lattialämmityksen valintaa, keraamiset päällysteet jopa vaativat lattialämmitystä tuntuakseen miellyttäviltä kaikkina vuodenaikoina. Pesutiloissa lattiat nopeasti kuivattavalla lattialämmityksellä on erityisen tärkeä rooli kosteusvaurioiden ehkäisyssä.

Vesikiertoisen järjestelmän etuna on myös sen riippumattomuus lämmönlähteestä. Yleisimmin käytettävät  maalämpö, öljy, sähkö, puu ja kaukolämpö sopivat erinomaisesti vesikiertoisen lattialämmityksen energialähteeksi. Lämmönlähdettä voidaan tarpeen vaatiessa myöhemmin myös vaihtaa tai varustaa talo jo alunperin eri energialähteitä hyödyntävällä keskuslämmityksellä.

Vesikiertoinen lattialämmitys voidaan asentaa jälkikäteen myös vanhaan taloon esim. kylpyhuone- tai lattiaremontin yhteydessä. Tähän tarkoitukseen Nereukselta saa valmiita saneerauspaketteja.

Vesikiertoisessa lattialämmityksessä lämmön luovutuspinta on laaja, koko lattian kokoinen. Tämän ansiosta huoneisto pysyy miellyttävän tasalämpöisenä vuoden ja vuorokauden ajasta riippumatta. Nyrkkisäännön mukaan jokainen lisäaste huonelämpötilassa lisää lämmityskuluja noin 5 %. Vesikertoinen lattialämmitys voi siis jopa säästää lämmityskuluja, sillä lämpötilaa voidaan laskea 1- 2 astetta asumismukavuuden kärsimättä.Nereus_lattialammitys

Lattialämmitysjärjestelmään tulevan lämmitysveden lämpötila on korkeimmillaankin vain reilu 30 astetta. Ominaisuus on erityisen hyvä maalämmölle, sillä lämpöpumpun hyötysuhde on parhaimmillaan silloin, kun kiertoveden lämpötilaa ei tarvitse nostaa  kovin korkeaksi.

 

Luotettavaa tekniikkaa

Nereus myöntää käyttämälleen PE-RT  lämmitysputkelle 30 vuoden takuun. nereus1

Nereus_saadinSäätöautomatiikka huolehtii siitä, että huoneet pysyvät sopivan lämpöisinä ulkolämpötilasta riippumatta. Järjestelmään voidaan asentaa myös huonekohtaiset termostaatit, jos eri tilojen lämpötiloja halutaan säätää henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.

Käytössä vesikiertoinen lattialämmitys huoltovapaa, asennuksen jälkeen tehtävän loppusäädön jälkeen lattialämmitys ei vaadi mitään ennakoivia huoltotoimenpiteitä. Huolellinen asukas toki tarkistaa  silmämääräisesti jakotukit ja liitokset lämmityskauden alussa sekä varmistaa lämmityksen toimivuuden myös jäätymisaroissa paikoissa (autotalli tms.).

 

Maalämpö

Nereuksen maalämpöjärjestelmään voi liittää myös aurinkoenergian. Aurinkoenergian avulla vuotuista lämmityssähkölaskua voidaan pienentää jopa 40%. Merkiltä löytyy useita maalämpöpumppumalleja, joista useimpiin voidaan liittää myös aurinkolämpömoduuli.

nereus2

Asennuspalvelu

Nereuksen oman asentajan käyttäminen on suositeltavaa, koskä tällöin sama organisaatio vastaa niin suunnittelusta, myynnistä kuin asennuksestakin.  Urakkasisällön sopiminen on mahdollista myös tapauskohtaisesti, mutta itse asennetutkin järjestelmät pitää valtuutetun asentajan tarkistaa takuun voimaansaattamiseksi. Paikallinen Nereus-kauppiaasi järjestää myös asennuksen.

Myynti

Nereuksen edustajia löytyy pari kymmentä ympäri Suomea. Lähimmän myyjäsi löydät mm. Nereuksen kotisivuilta.

Nereuksen kotisivuille pääset tästä linkistä: Nereus